Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja koleżanka ma 22lata i czwarte dziecko

Polecane posty

Gość gość

Nie żebym d**e obrabiala, ale jak ją spotkałam to do tej pory uwierzyć nie mogę. Dwojke z innym kolejna dwojke z innym i jest sama. Nigdy nie pracowała, mopsy itp rzeczy. Sama święta nie jestem, mam córeczkę , ale do tej pory jestem z jej tatą i w nowym roku planujemy drugiego szkraba. Ale az mnie zamurowalo. A jak powiedziała, , wiesz lepiej mieć więcej dzieci jak jedno czy dwoje bo większa szansa ze któreś sie tobą na starość zajmie"

Gość gość
Jej krocze jej sprawa.

Gość gość
ja też mam taką znajomą bo nie koleżankę. Ma 21 lat, a z trzecim w ciąży chodzi i 'będę się starać aż córka będzie'. Mieszka u teściowej, szkoły nie skończyła, pracy nie ma. Mąż za najniższą krajową robi. Może jej krocze, jej sprawa, ale dzieciaków szkoda bo założę się, że muszą się zastanawiać jak od 1 do 1 przeżyć.

Gość gość
Jak ją stać to niech sobie ma nawet 5 czy 6

Gość gość
Patola pewnie ma kokardki na udach i koka na glowie :-o

Gość gość
To nie jest tak, że jej krocze - jej sprawa. To potem z naszych podatków są utrzymywane te dzieci. Zawsze zasługuje na krytykę osoba, która w nieodpowiedzialny sposób sprowadza nowych ludzi na ziemię. To nie są tylko małe dzieci, to ludzie, którzy mają prawo do normalnego godnego życia, a nie do głodowania. Takie teksty "jej krocze jej sprawa" są jedynie dowodem na coraz większą znieczulicę społeczną. Nikt z nas nie ma prawa decydować o życiu tej konkretnej kobiety, ale powinniśmy o tym rozmawiać bo w ten sposób odbywa się samouświadamianie w społeczeństwie.

Gość lenkxa
Jedne mają dzieci na życzenie, a inne starają się latami. Te pierwsze nie zawsze mają tzw. odpowiednie środki, a te drugie owszem. Ja się wstrzymuje z ciążą ze względu na stan zdrowia.

Gość gość
A ja tam jej życzę, żeby jej się sytuacja wyprostowała i jej dzieciaki miały wszystko to, co potrzebne do rozwoju i zabawy. Sprawy innych to sprawy innych nie moje - nie mi oceniać.

Gość gość
a może chciała tyle mieć? niech ma tyle ile chce nie nasza sprawa ona będzie je wychowywać...

Gość gość
a ja mam lat 20 i drugie dziecko w drodze, oczywiście z mężem ale może tej dziewczynie akurat tak się ułożyło nie znamy jej sytuacji więc nie powinniśmy oceniać

Gość gość
ciekawość ludzka nie zna granic

Gość gość
A potem szlachetna paczka i te sprawy. Masakra. Jak mozna byc świadomym człowiek i mieć tyle dzieci. A ona ma dopiero 22 lata , do 35 to jeszcze sie piątki dorobi.

Gość gość
to gratuluję, w tak młodym wieku mieć środki na utrzymanie takiej gromadki ;) ja mam 30 lat i myślę o drugim ale jednak kasy brak trochę

Gość gość
Siostra męża też ma 4 dzieci, tyle że ma 23 lata

Gość gość
Jej krocze jej sprawa? Co za podejście. Owszem, jeśli kogoś stać, jest odpowiedzialny itd. to niech ma dziesięcioro dzieci,ale w przypadku gdy zarabia się najniższą albo wcale nie ma się pracy i korzysta z pomocy społecznej to nie wiem czy to taka jej sprawa. Krzywdzi własne dzieci, bo nie potrafi zapewnić im podstaw nie mówiąc o wykształceniu w późniejszym okresie. Wychowanie też pewnie pozostawia wiele do życzenia skoro dziewczyna jest sama i wychowuje aż 4 małych dzieci. Przecież każde dziecko potrzebuje nie tylko uczucia ale i czasu,a przy czwórce trudno go znaleźć...

Gość gość
oj tam oj tam, potenm szlachetna paczka co roki, mopsy, zasiłki, itp itd i jakoś to będzie.

Gość gość
autorko lecz się bo jesteś kobietą młodą , a poglądy masz jak moja teściowa :-o no brak słów . I nie pochlebiaj sobie proszę, że będziesz je wychowywać za swoje pieniądze :-D ps . pamiętaj jak coś to ściana sama Cię znajdzie hehe

Gość gość
Tak sie rodzi patologia :)

Gość gość
A ja mam 26 lat i jestem w 3 ciąży, każdy kto mnie zna wie że z mężem dla dzieci zrobimy wszystko żeby niczego im nie brakło, ale szlak mnie trafia jak ludzie którzy mnie nie znają od razu od patologii wyzywają. Jeśli ta dziewczyna dba o swoje dzieci to w czym problem? Podnoś alarm jak dzieci będzie miała w d***e, nie będą miały co jeść albo będzie się nad nimi znęcać!

Gość gość
co konkretnie zrobicie z mężem? bankomat?