Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maczka

Wspólne dojazdy do pracy z obcymi

Polecane posty

Witajcie, mam taki dylemat - codziennie dojeżdżam do pracy 30 km, co w dwie strony daje już 60! Pochłania mi to mnóstwo pieniędzy, bo aż ok. 600 zł miesięcznie. Zastanawiam się nad ograniczeniem kosztów i skorzystaniem ze wspólnych przejazdów., np. przez aplikację Yanosik Autostop. Co o tym myślicie? Czy warto? Zawsze jest się od kogoś uzależnionym i nigdy nie wiadomo, na kogo się trafi, ale z drugiej strony oszczędność na pewno będzie, bo zrzucasz się z kimś na paliwo. a może któraś z Was z tego korzysta z mogłaby opisać swoje wrażenia? Dodam, że ode mnie z pracy akurat nikt nie jeździ w tym kierunku, więc z nikim znajomym nie mogę się zgadać...

Gość gość
czym ty jeżdzisz? tirem, że 6 stów musisz tankować w miesiącu?

Gość gość
W razie wypadku osoba, którą przewozisz moze podac Cię do sądu o np. sfinansowanie rehabilitacji, czy tez dożywotnią rentę. Poczytaj sobie o tym, jak ludzie plują sobie w brodę, bo chcieli zaoszczędzić na paliwie.

Gość JasnowidzXXL
Taki rodzaj podróży wielokrotnie wypróbowałam, ale nie na codzienne dojeżdżanie, a na średnio raz w miesiącu między Trójmiastem a Warszawą. Zawsze się sprawdziło. Codziennie może być trudno, bo każdy z pasażerów może mieć kłopot z dostosowaniem godzin

600 zł to tak szacunkowo, bo oczywiście zdarza się jeszcze czasem zboczyć z trasy praca-dom. Ja akurat na dłuższych trasach nie jeżdżę, a nawet myślałam o tym nie żeby oferować komuś podwiezienie, ale żebym to ja się z kimś zabierała. Znajoma mówiła kiedyś, że tak dojeżdża i jest zadowolona. A co do tego wypadku, o którym piszesz, to zawsze można podpisać oświadczenie, że zrzekam się roszczeń od kierowcy w razie wypadku.

Gość Arekkk
Ja też wielokrotnie korzystałem. Świetne rozwiazanie w szczegolnosci miedzy duzymi miastami choć wiem że ludzie korzystaja tez jak dojezdzają do pracy czy na uczelnię. Ja już tylu zaje*stych ludzi poznałem dzięki temu. Polecam kazdemu kto chce zaoszczedzic kasę.

Gość gość
Kolezanka mówiła, że jak ma ochotę na seks, to idzie na stopa. I zawsze się sprawdza :-)

Gość Krzysztof

Dokładnie, jednym z problemów na które warto zwrócić uwagę jest zaufanie.
Dlatego warto korzystać z jakiegoś systemu, który wymaga rejestracji i jest przynajmniej płatny. Płatność to już jakaś weryfikacja, a dopóki wychodzimy na tym do przodu, nikt nie powinien się wahać.

Tworzymy właśnie taki płatny system ze wzmocnionym zaufaniem.  Już niedługo go uruchamiamy (jest w fazie testów), więc zapraszamy na stronę https://joblift.app/pl_PL/

System jest zbudowany konkretnie pod wspólne dojazdy do pracy i jest super prosty w obsłudze. Powinien działać w całej Polsce, gdziekolwiek Państwo nie mieszkają, warto się w nim bezpłatnie zarejestrować i opublikować swoje ogłoszenie przejazdu, zarówno jako pasażer jak i kierowca. Dopóki nie znajdzie się zainteresowana druga strona, nic nie płacimy. Pilotażowo promujemy go w Poznaniu i okolicach, ale powinien działać w całej polsce.