Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eifhehfwrhf

Kto ma pierwszeństwo u lekarza

Polecane posty

Gość eifhehfwrhf

Witam, kto ma pierwszeństwo do lekarza ? Zapytałam się grzecznie w przychodni czy mnie przyjmą prędzej z faktu bycia honorowym dawcą krwi. Dostałam odpowiedź, że dziecko ma zawsze pierwszeństwo, ale wątpię by to była prawda biorąc pod uwagę fakt, że dzieckiem się jest do 18 roku życia. *honorowym dawcą krwi, nie zasłużonym, mam 19 lat nie możliwe było by w moim wieku być zasłużonym dawcą krwi.

Gość gość
dziecko,. kobieta w ciąży, a Ty masz ewentualne kiedy chodzi o krew bądź przeszczep. Ile jesteś honorowym rok? nie przesadzaj. Jeśli zostaje się honorowym bo "mam pierwszeństwo" to znaczy że jesteś gównianym a nie honorowym dawcą.. tyle.

Gość gość
Pierwszeństwo ma zasłużony honorowy dawca, czyli musisz jeszcze poczekać i jednocześnie oddać jeszcze jakieś 5 litrów:) . Gdyby tak każdy honorowy miał pierwszeństwo to i tak byś się nie dopchała, bo wiekszość ludzi może spokojnie ten jeden raz w życiu oddać krew. Nawet nosiciel HIV. Po przebadaniu krwi on dostaje sms z wiadomością o chorobie, a książeczka mu zostaje. :)

Gość eifhehfwrhf
A ile mogę być honorowym dawcą krwi !? 10 Lat !? Wybacz, ale ile się nie mylę dawcą krwi można być od 18 roku życia, ja mam nieco ponad 19 . Jeszcze 4 razy muszę oddać krew aby być zasłużonym dawcą krwi. I nie, nie jestem "honorowym" bo chcę mieć pierwszeństwo, po prostu wyszła taka sytuacja, a że widzę matki z dzieciakami które roznoszą przychodnie z przepływu energii to warto się spytać.