Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto mi poda przepis na zupkę pomidorową ze świezych pomidorów dla rocznego dziec

Polecane posty

Gość gość
Pomidory obierasz ze skórki, kroisz, wrzucasz do gotującego się wywaru z warzyw (marchew, pietruszka, seler). Wrzucasz pieprz ziarnisty (co by łatwo było wyjąć), ziele angielskie, liść laurowy. To się bulboni, a Ty gotujesz makaron. Na koniec zabielić jogurtem naturalnym, pociapać trochę makaron i sru do dzioba malucha.

Gość gość
Kolezanko nade mna ,zapomnialas o natce pieteuszki:),ja daje jeszcze por,bo lubimy.

Gość gość
Pietruszki mialo byc:-)

Gość gość
ok dziekuje za przepis:) a ile tych pomidorow powiedzmy gdybym zrobila zupke na 2 dni? z reguly zjada zupke ze sloiczka 190g czyli ok 200ml wychodzi

Gość gość
aha a jak dlugo gotowac te pomidory??ciekawa jestem czy dziecko zje taka zupke bez np soli z przypraw czy nie trzeba bedzie dac np cukru troche.

Gość gość
Wez k***a tepa dzido nie zadawaj takich debilnych pytan! na gogle wyperdalaj!

Gość gość
o tej porze roku nie dostaniesz fajnych pomidorów ja robiłam ostatnio zupę z pomidorów z Maroko, zupa smaczna ale kolor marchewkowy :D tęsknie za polskimi letnimi pomidorami

Gość gość
Ja dawalam 1duzy pomidor pod koniec gotowania warzyw,pokrojony na czastki i jeszcze wycinalam nasiona bo podobno podrazniaja jelita.duza marchew,korzen pietruszki,kilka talarkow pora,kawalek selera.jak sie ugotowalo to widelcem podziubalam to,makaronu troszke,natki i woila!zawsze na dwa dni starczalo.

Gość gość
I mialam pomidory swoje ze szklarni.teraz faktycznie z warzywami jest ciezko

Gość gość
A jakis tluszcz dodajesz?ja zwykle troche masla albo oliwy.

Gość gość
dzieki raz jeszcze faktycznie ciezko teraz z takimi pomidorami ale i tak je trzeba sparzyc jeszcze zastanawialam sie nad przecierem pomidorowym zamiast pomidora tylko obawiam sie, ze tam niezdrowych dodatkow

Gość gość
Z kupnych pomidorow :) ha gratuluje

Gość gość
Zamiast przecieru kup pomidory w kartoniku,sa takie cale albo czastki,lepsze beda niz przecier.tez mam roczniaka,tez gotuje;)pamietaj o tluszczu!czytaj sklady tych pomidorow w kartonie,sa rozne,kartoniki male,w sklepach kolo przecierow stoja