Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna isc do psychologa na NFZ???

Polecane posty

Gość gość

Nie radze sobie z agresja i chcialabym udac sie do psychologa bo juz nie radze sobie z tym. Bije sie z chłopakiem, rodzicami itp. Mam 22 lata. Czy na nfz mozna isc do psychologa?

Gość gość
Tak, ale po pierwsze trzeba mieć skierowanie a po drugie trzeba czekać nawet kilka miesięcy.

Gość gość
Czy moze ktos z was korzystal z pomocy psychologa na nfz??? Czy to ma w ogole sens?

Gość gość
tak, ale nie jestem pewna czy od psychiatry nie trzeba mieć skierowania (musisz zadzwonić, popytać). no i terminy są różne (jak to na nfz) to tez troszkę dzwonienia Cie czeka by porównać gdzie szybciej jednak wg mnie najlepiej właśnie łączyć, psychiatrzy nieraz też terapie prowadzą, jak wywiad z Tobą zrobi to będzie wiadomo gdzie Cię skierować, bo agresja może mieć głębsze przyczyny i warto je zbadać.

Gość gość
O kurcze no to gowno. Nie mam czasu tyle czekac ani pieniedzy zeby isc prywatnie. Musze odpuscic w takim razie. Jednak sama siebie sie boje juz

Gość gość
a, i poszukaj w swoim mieście fundacji, stowarzyszeń (w przypadku agresji przy alkoholowych coś może być), zawsze warto się dowiedzieć bo albo sami Ci coś wykombinują albo powiedzą gdzie będziesz mogła znaleźć pomoc za darmo

Gość gość
Moja matka ma nerwice i ja tez mam poczatek takiego czegos. Wszystko mnie potrafi wyprowadzic z rownowagi

Gość gość
nie poddawaj się. zapisz się do psychiatry - możesz dostać skierowania jakieś przyspieszone, może wezma Cię na obserwację na kilka dni (to nic strasznego). agresja może mieć różne przyczyny (nawet guz), i musisz się udać do lekarza.

Gość gość
Mam wlasnie podejrzenie guza i w lutym ide na badania glowy. Mam czeste bole i kręci mi sie w glowie. Ogólnie zawsze bylam agresywna ale teraz to juz przesadzam. Normalnie mam ochote kogos zabic

Gość gość
To przy okazji zapisz się do endokrynologa. Hormony też trzeba zbadać jak jeszcze nie miałaś (rodzinny na część może wypisać), a ginekolog na badanie hormonów płciowych może Ci wypisać. Teraz dzwoń, zapisuj się, orientuj się co w Twoim mieście się dzieje, gdzie możesz uzyskać pomoc i bądź dobrej myśli. Skoro widzisz już problem, szukasz pomocy to naprawdę bardzo dużo (wiele osób nawet do tego kroku nie dochodzi)