Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tentyp

Asentra

Polecane posty

Gość tentyp

Witam.Otóż miewam coraz częstrze ataki nerwicowe(duszności).4 lata temu brałem już ten lek lecz wtedy miałem ataki na tle sercowym.Z tego co pamiętam nie martwiłem się tym że je biore i spożywałem alkohol.Czasami jedynie odczuwałem skutki zmieszania tego leku z alkoholem(zazwyczaj gdy mocno nadużywałem.Szybko się upijałem lub pojawiały się lekkie inne zaburzenia).Na następny dzień brałem tabletke i wszystko było w porządku.Jestem młodym człowiekiem i lubię chodzić na imprezy.Lubię również w weekendy co nie co wypić i zastanawiam się czy nie będzie z tym problemu że będę pił alkohol ?.Czytałem wiele postów na forach i jedni mówią że można wypić np.5 piw tylko można się upić a jedni straszą że może się stać coś złego.Kiedyś nawet o tym nie myślałem i się nie przejmowałem.Jedynie wiedziałem że alkohol może osłabiać działanie leku.Jednakże wtedy tabletki te mi pomogły i alkohol tego nie zakłucił.Mam brać 1 tabletke dziennie(50mg).Proszę o szybką odpowiedź.

Gość tentyp
Ktoś coś odpowie ?.:/

Gość gość
Jaki jest sens leczenie sią tabletkami skoro pijesz alkohol? bez sensu

Gość tentyp
Chodzi o to że lubię trochę wypić gdy jest imreza a nie pije codziennie.A męczą mnie poprostu napady lęku i ciągłe wymyślanie choroby+nieusatnne duszności,ból głowy,chwilowa utrata świadomości itp.Chodzi mi o wypicie alkoholu np.raz na tydzień lub dwa lub nawet i miesiąc.Kiedyś piłem do oporu przy tych lekach lecz teraz jak poczytałem to sam nie wiem.

Gość tentyp
Odpisze ktoś ?.Zbliża się sylwester i naprawdę nie wiem czy zacząć ją brać a najgorsze jest to że mam tak silne napady lęków że nie daję rady.