Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rosnacy brzuch

Polecane posty

Gość gość

Skończyłam właśnie 12 tc. Mój brzuch powiekszył się nie jest to jednak wynik wypchnięcia już dziecka czy macicy ale tłuszczu! Nigdy wczesniej nie miałam takiej oponki!! Czy to normalne że gromadzi się tłuszczyk? Czy coś z moją dietą nie tak (chociaż zawsze byłam chuda i jadłam co chciałam)A kiedy ciąża zacznie być tak normalnie widoczna?( a nie tylko wzdęty i otłuszczony brzuszek) Dodam że jestem szczupła i to moja pierwsza ciążą.

Nie panikuj :) wyobraz sobie, jak twoj brzuch bedzie wygladal w 9 miesiacu ;) Jesli nie chcesz duzo przytyc, to po prostu rob sobie spacerki, idz na basen dwa razy w tygodniu... A do tego, kiedy ciaza jest widoczna, to zalezy od kobiety. U jednej widac juz w 4 miesiacu..U mnie brzuszek zaczal rosnac ok 22 tygodnia. Kazdy myslal, ze porzadnie sie najadlam- ale ciazowo to moj brzuch nie wygladal ;) (tez jestem szczupla)

Gość gość
Ja jestem w 15 tc i tez mam oponke tyle ze brzuch juz powoli wychodzi. U mnie szybko widac ciaze.

Gość gość
zazdroszcze bo też chciałabym już mieć fajny widoczny brzuchol a nie oponkę...

Gość gość
Ja jestem w 22 tc a brzuch mam taki jakbym zjadla wiekszy obiad. Prawie go nie widac a juz napewno nie wygląda jak ciążowy. A dziecko rośnie dobrze ma już 400 gram i około 22 cm. Tak więc duzo zależy od budowy i siły mięśni brzucha które trzymają wszystko na swoim miejscu. Ja zawsze byłam szczupła a podobno u osób szczupłych brzuch widać wcześniej-u mnie się to nie sprawdza.