Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 miesiac maluszka

Polecane posty

Gość gość

witam, kieruje tu sie do mam:) mozecie podzielic sie czym karmilyscie dzieciaszki gdy skonczyly 5 miesiac? i kiedy zaczeliscie dusic widelcem jedzonka dla maluszka:)

moja Oliwka ma 5 miesiecy i trzy tygodnie, podaje jej gotowe sloiczki ponieważ swojego jedzenia nie chciała do tego jje kaszki ostatnio daje jej chrupki flipsy, jabuszko w kawałku(ssie sobie :)). Czy można podawac danonki od 6 miesiaca?

Gość gość
ja podaje słoiczki dostosowane do wieku - no z około tygodniowym wyprzedzeniem (pediatra pozwoliła sugerując się wagą syna). Do tego jabłko, banana również tak do ssania ;) wieczorem podaje kaszkę i oczywiście mleko ;P od 6stego miesiąca mam zamiar sama gotować ;) i wówczas będę eksperymentować z gęstością pokarmów ;D

Gość gość
co do danonków to ja bym nie podawała jeszcze - ale widziałam różne jogurty dla niemowląt i chyba najwcześniej zalecali w momencie gdy smyk skończy 6 miesiąc - ale jak zwykle to czy coś można podać zależy przede wszystkim od dziecka :D

Gość gość
A ja kp i tylko kp

Gość gość
Ja KP do 8 miesiąca bo nic nie chciała innego

Gość gość
ja kupuje w biedronce male twarozki po 6 pakowane i raz na jakis czas daje dziecku a ma 5 miesiecy. nie dajmy sie zwarjowac z ta otylacia bo tak czy siak dziecko slodkie bedzie jadlo a raz na jakis czas dac malemu dzieciaszkowi odrobine slodyczy to nic sie nie stanie

Gość gość
i wlsnie od takiego gadania _ raz na jakis czas nic sie nie stanie_ mamy coraz wiecej grubych dzieci. a danonki sa od 3 rz poszukajcie sobie informacji.

Gość gość
ja caly czas karmie piersia i nic innego nie podaje, chociaz juz pomalu zamierzam sie do rozszerzenia diety

Gość gość
nie mowilam o danonkach tylko innych jogurtach, sa otyle dzieci bo jak dzieci jedza chipsy czy w mc donaldzie to tak jest a on jednego malego jagurta na tydzien dziecko odrazu nie przytyje wiec jak mamusie trzymaja sie wersji ksiazkowej to powodzenia a po za tym kazdy ma inny organizm, jedni moga wpieprzac i nie tyja a inni wrecz przeciwnie, tu karmia piersia bo jest bardzo syte i zaloze sie ze waza wiecej nic maluszki karmione mlekiem sztucznym

Gość gość
Moje dziecko dostaje obiadek (marchew, brokuł, dynia, ziemniak - blenderem ), jabłuszko plus mleko oczywiście. Ale to alergik. Spróbuję jeszcze z chrupkami na dniach.

Gość gość
ja daje biszkopty mocze w przetartym jabluszku i ssie sobie:)