Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Efffy

Jaki podkład na cere tłustą!?

Polecane posty

Witam! Mam 18 lat i od 2 lat zmagam się z problemem jakim jest moja cera. Jest ona bardzo tłusta (najbardziej na brodzie i czole), niestety niezbędny jest dla mnie podkład jako kosmetyk ponieważ mam wiele niedokonałości. Chciałabym poznać trochę opinii na temat tego jakiego podkładu kryjąco-matującego mogłabym używać by moja twarz wyglądała dobrze i bym nie czuła dyskomfortu przez to, że podkład natłuszcza mi cerę i szybko się ściera. Dotąd używalam podkładu z Avonu, ale okazał się zupełną pomyłką, ponieważ czułam sie po nałożeniu go strasznie źle jakby skóra na twarzy mi się kleiła i błagała o zmycie go, następnie przerzuciłam się na LIRENE matująco-kryjący, który jest nieco lepszy, ponieważ bardzo ładnie pachnie, kryje 5/10 i czuje się w nim całkiem komfortowo, jednak do czasu, poniważ po godzinie lub dwóch podkład się ściera i widać wszystkie niedoskonałości, w dodatku czasem czuje się właśnie tak jak gdyby natłuszczał mi cerę. Co zrobić?

Gość gość
Też mam cerę tłustą i trądzikową. Podkłady kryjące nie sprawdzą się na cerze tłustej ponieważ są bardzo ciężkie. Proponuję wypróbować podkład Maybelline Affinitone. Ma lekką konststencję i w miarę maskuje niedoskonałości. Ale radzę uważać na linię Affinitone matującą. Zawiera alkohol który na krótko wysuszy skórę a po długotrwałym użyciu spotęguje wydzielanie sebum. Do tego proponuję kupić blender do nakładania podkładu.(podróbka oryginalnego kosztuje 20 zł z firmy DeniCarte i dobrze się sprawdza) Efekt jest o wiele bardziej naturalny. Do tego puder bambusowy z jedwabiem. Paese. To mój kosmetyczny hit. Dbaj też o nawilżenie. Ja używam kremu NIvea Baby który dobrze nawilża ale nie zostawia tłustego "filmu" na skórze. Pod makijaż idealny :)) Powodzenia :)

zrezygnuj z płynnych podkładów. Zatykają pory. Polecam puder Synergen w compakcie, ja kupiłam w rossmanie , za śmieszne pieniądze. Właśnie na czoło ,nos i brodę. A na policzki kup inny wg uznania .

Gość gość
Dobry podkład mineralny, w Sephorze mają Bare Minerals - całkiem przyzwoite, inne kupisz w necie.

Gość gość
Double Wear - Estee Lauder. To król dla cery problemowej.

Gość gość
ja mineralnego uzywam: Annabelle Minerals w wersji kryjącej polecam... przy tlustej cerze idealnie się sprawdza ;) ale nie można z nim przesadzic dla dłuższego matu daje jeszcze troszkę pudru ba strefe T

Gość gość
Opinie na wizażu mówią same za siebie, czegoś z taką ilością negatywów (negatyw dla mnie to poniżej 4 gwiazdek) nigdy bym nie kupiła.

Gość gość
u mnie dużo bardziej niż zmiana podkładu pomogła zmiana pudru. obecnie używam SMASHBOX HALO Hydrating Perfecting i bardzo dobrze matuje, a przy tym nie wysusza mi cery, co zdarzało się w przypadku innych pudrów. niestety nie widziałam go w drogeriach stacjonarnych, ale ja sobie zamawiam na allegro: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4276153

Gość gość
revlon do cery tlustej. color stay .

Gość gość
Na allegro nie kupuję żadnych kosmetyków, większość to chamskie podróby. A ten podkład jest bez problemu dostępny choćby w sephorze, i stacjonarnie, i netowo.

Gość gość
No to prawda, jedyny sklep z kosmetykami z sieci z jakiego korzystam to allinside.pl. Tam można tanio ściągnać prosto od producentów dobre kosmetyki ;)

Gość gość
Allinside.pl jak najbardziej mogę polecić i ja ;) Kosmetyki działają, szkoda, że nie ma ich w polskich drogeriach... :/