Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polska i Ukraina to unia

Słyszeliście lemingi, że Poroszenko przeprosił za Wołyń?

Polecane posty

tefałen o tym powiedział? :D

Gość gość
Patroszenko ładnie postąpił. a za Terravitę też?

Że niby za jaką Terravitę miał przeprosić? W Terravicie też nas ktoś mordował? :D

Gość gość
Przeprosił na pokaz bo zaczyna im brakować broni i amunicji i chcą żeby polsza ich zaopatrywała.To celowa zagrywaka ukrainców.

Gość gość
Krul czekolady Patroszenko

Tak, jasne - nie przeprosili - źle. Przeprosili - celowa zagrywka. Mordowali Polaków - byli antypolscy, nie mordują Polaków - zaczną mordować. Uprzedzeni po prostu jesteście, przyznajcie się do tego ;)

Gość gość
Jak to, nie wiesz za jaką Terravitę ma przeprosić? Zjadł Komorowskiemu Terravitę :D

Gość gość
Słuchałam wczoraj całego przemówienia Poroszenki. Bardzo mądre przemówienie dotyczące prawdziwego prezydenta, nie tak jak przemówienia Komorowskiego, przy których można zasnąć.

Gość gość
Zbrodnia w Terravicie - dokonana w czerwcu 2012 r. podczas Euro 2012. Ukraińscy kibice zjedli wtedy czekoladę Terravita przeznaczoną dla zwycięskiej drużyny. Po wszystkim tłumaczyli się, że przecież Polacy i tak nie wygrali tych mistrzostw.

Gość rasalgul
Wołyń (2016) dostępny online > http://d8x.pl/r/Fv9wolyn-2016 Ojciec Zosi postanawia wydać ją za najbogatszego we wsi wdowca z dwójką dzieci, nie bacząc na to, że córka kocha ukraińskiego chłopca. Wkrótce życie lokalnej społeczności diametralnie zmienia II wojna światowa.

Gość gość
Pochodzę z Przemyśla, tam było i jest duzo Ukraińców. Swojego czasu przyjazniłam się z Ukrainką, często bywałam u niej w domu, takze na święta itp. Słuchałam o czym się tam rozmawiało. Znałam kolezanki dziadków. Na poczatku liceum kolezanka namowila mnie na wyjazd na Rajd Karpaty. Byłam na nim dwa razy. Myslalam, ze to zwyczajny rajd po Beskidzie Niskim organizowany przez ukraińską mlodziez. Hehehe Wiecie, to było 15 lat temu, nie wiem jak jest teraz, ale tam na porządku dziennym były piosenki sławiace banderowców, własciwie malo innych piosenek spiewano. Odwiedzano byłych upowców, starych dziadków, oni opowoadali jak chodzili po lasach i ,walczyli' z Polakami. Nikt tam nie wiedział ze jestem Polką, bo nie chodziłam z cała grupą, spotykalismy sie z nimi na połowinki i ogniska (nie podobała mi się trasa, wymyslalam swoją). Oni byli swięcie przekonani, ta mlodziez studencka (ja byłam tam najmlodsza), ze Polacy zrobili im straszną krzywdę, ze Beskid Niski jest i był ukraiński,bo są tam ich cmentarze, jest duzo cerkwi, mieszkają tam Łemkowie itp. Z pogardą mówili o tym, ze Polacy robią z cerkwi kościoły, ze 'państwo szlachta' to byli oprawcy Ukraińcow, i słuchałam opowiadań oburzonych Ukraińcow o tym, jak ich przesiedlano i jaka to była straszna krzywda. Nic nie wiedziałam wtedy o Wołyniu więc słuchałam tego i ....wstydziłam się, ze Polacy robili takie straszne rzeczy. Sic! Przyjechałam do domu i zaczęlam opowiadać to mamie, a ona wtedy z politowaniem na mnie popatrzyła i powiedziała, zebym poczytała trochę o tym, co robili Ukraińcy Polakom. Czemu o tym piszę. Bo uderza mnie ciągle ta buta Ukraińców. Polacy milczą i wybaczają. Ukraincy pieprzą o krzywdach za polskich królów, a ich dziadkowie i rodzice własnymi rękami robili rzeczy od ktorych włos się jezy. Nie spotkalam sie, a znałam wieeeelu Ukraincow, z jakims wstydem (?) i wyrzutami sumienia. Mowia ze tam, na Wolyniu, Polakow nie ma i nie bylo. Fakt, spalili wszystko do gołej ziemi. Mnie to mocno wkurza, bo to tak jakby Niemcy mieli pretensje do Polaków, ze ilus tam ich zginęlo z ręki Polakow. No jak mozna? Polacy się wstydzą za Ukraińcow i milczą. A Ukraińcy jazgoczą o swoich krzywdach. Chore.

Gość gość
za Wołyń należy się rewanż

Gość papcio chmiel
Wołyń (2016) dostępny online > http://24filmyonline.pl?u=Wolyn_2016 Ojciec Zosi postanawia wydać ją za najbogatszego we wsi wdowca z dwójką dzieci, nie bacząc na to, że córka kocha ukraińskiego chłopca. Wkrótce życie lokalnej społeczności diametralnie zmienia II wojna światowa.

Gość Czarny Księżyc
To o wiele za mało:P.