Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 24 lata i skończone gimnazjum

Polecane posty

Gość gość

Tak jak wyżej. Życie tqk się potoczylo. Ciąża w młodym wieku i z roku na rok szkoła przekladana. Pracuje, nie kradne. Nie pije, nie cpam. Jestem uczciwą kobietą, szanująca innych, pomocną. Był okres ze pracowalam jako opiekunka. Naprawdę gdybym miała iść to właśnie w takim kierunku, uwielbiam dzieci . Sama mam córeczkę, teraz spodziewam się drugiego dziecka ( tym razem planowane ;-) ). Jestem szczęśliwa żona, mamą. Mam prace, nie wiele bo 1700 zl, ale jednak więcej jak 1200 zl. Wiem ze lepiej jakbym miała lepsze wykształcenie ale uważam ze mój czas jest warto poświęcić dla dzieci. Jak pracuje to i tak mam go niewiele dla córki. Może to głupie ale dla mnie ważniejsza jest rodzina, czas z nia każdy spędzony . Szkoła jest ważna , studia tym bardziej i dlatego życzę wam jak najlepiej i każdemu jednak bede doradzać studia, choć będą mi mówić ze gowniany papierek co w Pl znaczenia nie ma.

Gość gość
Ale dla własnej satysfakcji mogłabyś zrobić chociaż maturę, dzieciom też powiesz, że nie warto się uczyć, bo papierek gónwo daje? A nie przyszło ci do głowy, że nie dla papierka się człowiek uczy?

Gość gość
ja mam 22 lata i też jestem po gimnazjum,nie poszłam dalej przez rodziców(musiałam opiekować się młodszym rodzeństwem ) życze Tobie powodzenia ;)

Gość gość
jezu, jakie studia? najpierw maturę zrób, mnie byłoby wstyd przed dziećmi, że nie mam matury

Gość gość
No to porąbanych masz rodziców, żeby narobić dzieci i jednemu kazać je niańczyć :O

Gość gość
Zle zrozumialas. Napisalam, ze każdemu będę doradzać studia itp pomimo , że będą mówić że to tylko papier. U mnie w pracy pracują ludzie po studiach , jak ich pytam Dlaczego nie pracują w innym miejscu, sami nie wiedzą, bo tak wyszło. Ja mam nadzieje ze moje dzieci skończą studia, ale na sile zmuszac nie będę.

Gość gość
Ja mam gimnazjum. Tylko ze w anglii mieszkam z mężem i dzieckiem. Pracuje i zarabiam więcej jak Pani po studiach w polsce. W Polsce studia nic nie dają. Moja siostra ma studia w polsce a sprzata na noce :-)

Gość gość
w którym miesiącu jesteś?na kiedy termin?

Gość gość
JAKIE STUDIA? MATURĘ ZRÓB

Gość gość
Dzieciom powiem prawdę, i będę mówić aby zaszły dalej. Teraz bardziej dla mnie jest ważniejszy czas z dziecmi, w tym z jednym z nich w drodze niż poświęcić czas na naukę. Szanuje ludzi zwykształceniem i bez wykształcenia. Być dobrym rodzicem można byc z jak i bez wykształcenia.

Gość majjj
no porąbanych mam i nic nie poradze,jeszcze kilka lat temu to bałam się sprzeciwić,teraz bym tego błedu nie popełniła

Gość gość
6 miesiąc. A do 7 miesiąca pracuje z własnej woli , a potem pewnie na zwolnienie.

Gość majjj
o to gratuluje ;) ja jestem w 5 miesiącu ;) jak samopoczucie?

Gość gość
A córeczka ma 8 lat.

Gość majjj
o to gratuluje ;) ja jestem w 5 miesiącu ;) jak samopoczucie?

Gość gość
Dobrze :-) pierwsza ciężej w sumie tez dobrze znioslam :-) córcia nas męczyla o rodzeństwo jak miała juz 5 latek, ale dopiero teraz uznaliśmy to za dobry czas :-)

Gość gość
to do 18stki będziesz im poświęcała czas a sama dla siebie nic nie zrobisz?

Gość gość
Jak chcesz poswiecac czas dzieciom to zrezygnuj z pracy...

Gość majjj
we dwójke zawsze raźniej ;)

Gość gość
Jesli masz możliwość to zrób maturę. Moja matka tez wcześnie zaszla w ciążę. Miala 18 lat. I mimo ze skończyła liceum to do matury nie podeszla. Byly wtedy inne czasy i na studia malo kto szedł. Teraz barfzo tego żżałuje. Miala by wieksze możliwości jakby miala mature i poszla pozniej na studia. Nigdy nie wiesz jak zycie się potoczy.

Gość gość
Robie to co lubię , w dzisiejszy czasach pracować trzeba . Nie każdy jest w stanie utrzymać się z jednej pensji. A jak juz jest to w opłakanych warunkach, nie zabierając nigdzie dzieci.

Gość gość
też myślę, że do 65 lat nie będziesz pracowała w tym samym miejscu, a inny pracodawca mając do wyboru kogoś z maturą i kogoś po gimnazjum będzie chciał tego z maturą, bo pomyśli że skoro byłaś tak leniwa, żeby przez tyle czasu nie zrobić tego papierka to kiepski pracownik z ciebie

Gość gość
Kochana, rzadko spotyka się tak mądre osoby w tak mlodym wieku i bez wykształcenia. Jak widać- nie matura lecz chęć szczera.....:-D Ja uważam że ani matura, ani studia nie sa gwarantem dobrze płatnej pracy, no chyba ze to medycyna badz prawo. Ja mam wykształcenie średnie ogolne- zadnego kierunku, a prowadzę działalnośc i zarabiam krocie, ale to nie wykształcenie, a ciezka całoroczna praca:-). Pozdrawiam.

Gość gość
A ja jestem zdania ze to nie wykształcenie a doświadczenie zawodowe ma większy plus podczas podejmowania pracy. Powodzenia życzę.

Gość gość
jestem pracodawcą, mam małą firmę, praca głównie fizyczna, zatrudniam 20 osób. Zatrudniłam osobę po zawodówce i która zrobiła maturę i ma małe doświadczenie, a nie taką po gimnazjum i z doświadczeniem w kilku firmach.

Gość gość
A ja jako pracodawca nie patrze na wykształcenie, pracownik ma przyswoic wiedze nt towaru, który sprzedaje, nauczyc się troszkę o mojej branzy i ma sumiennie pracowac. Place 2000 zl, nie interesuje mnie jaka szkole skonczyl. Ma byc uczciwy. Pracuje 4 dni w tygodniu po 8 h.

Gość gość
Dla mnie uczciwość i szacunek to podstawa i chec pracownia. Resztę nie ważne.