Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie MMR II dziecko wymiotuje

Polecane posty

Gość gość

Witajcie,mam ogromny problem. 3 dni temu moja 13 miesięczna córeczka była szczepiona na M-M-R II ( świnkę,różyczkę i odrę). Nastepnego dnia zjadła mleczko na śniadanko ...i wszystko zwróciła. Potem cały dzień był spokój,aż do wieczora,gdy znów powtórzyła się sytuacja. w nocy równiez zwymiotowała... Myślałam,czy by nie iśc do lekarza,ale kolejny dzień minął bez żadnych ekscesów tego typu,ale za to dziś znów wymioty i biegunka do tego... Jestem przerażona,bo fakt,ze mała ulewała dosc długo,ale to nie zdarzyło sie od dawna,i nigdy nie w takiej ilości... czy moga to być skutki uboczne szczepienia? Poza tą biegunką i wymiotami małej nic nie jest ,wesoły szczęśliwy dzieciaczek... Niw wymiotuje raz za razem,ale dziś 2 razy - rano i wieczorem,to jak na mnie o 2 razy za dużo... poradźcie,co robić,czy miałyście podobne problemy po szczepieniu?

Gość gość
Może zlapała wirusa od jakiegoś dziecka z poczekalni?

Gość gość
no właśnie nie sądzę,bo było tam tylko 1 maleństwo,raptem 2 miesiące,a moja nie miała z tym dzidziusiem kontaktu,a ja zaczęłam czytac o skutkach ubocznych tej szczepionki i jestem przerażona :(

Gość gość
Ja słyszałam o roznych skutkach uboacznych ale nie o biegunce i wymiotach które w 99% spowodowane sa po prostu wirusem

Gość gość
mam nadzieję,że to tylko wirus i szybko przejdzie,bo do tej pory nigdy nie mieliśmy z nią takich problemów :(

Gość gość
poczytaj na stopnop o szczepieniach i zastanów się czy warto szczepić dalej

Gość gość
I na stopnop zgloś to powikłanie. No to jest po szczepionce. Ja syna na to nie zaszczepie.

Gość gość
Tak a Ty jesteś lekarzem o telepatycznych zdolnościach że stwierdzasz powikłanie?

Gość gość
zawsze niepokojące objawy mogą być powikłaniem po szczepieniu, ale równie dobrze to może być jakiś wirus, daj dziecku acidolac/multilac czy inny probiotyk, a w poniedziałek idź do lekarza

Gość gość
Tylko nie czytaj stopnop. I zdrowiu dziecka rozmawiaj tylko z zaufanymi lekarzami, a nie nawiedzonymi popaprańcami;)

Gość gość
No tak najlepiej wszystko zwalic na szczepionke .Jak w 10lat twoje dziecko dostanie zapalenia pluc to tez beda powiklania po szczepionce?

Gość gość
najlepiej zrobić wymaz w laboratorium z kupki, tam stwierdzą czy to rota, czy adenowirus czy nic a tedy będziesz mieć pewność czy to powikłanie czy nie, prosta sprawa

Gość gość
podawaj dziecku probiotyki, nawadniaj, jak nie przejdzie to koniecznie do lekarza

Gość gość
W każdym razie warto podawać probiotyki (acidolac), dziecko niech będzie na diecie i podawać dużo picia ale w małych dawkach.