Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może zafałszować wynik testu na pozytywny?

Polecane posty

Gość gość

Chyba jestem w 2 ciąży, mówię chyba bo okres znów mi się spóźnia o tydzień, 3 mc pod rząd, tym razem test wyszedł pozytywny, tzn, najpierw druga kreska, widoczna do połowy, dół cieńszy, a na drugim dwie ciemne grube krechy, tak myślę, że może kupiłam tandetne testy, bo tak grubej krechy i takiej do połowy nie widziałam jeszcze. Ewentualnie niedoczynność tarczycy, tak tak mam nadzieję, że jednak nie jestem w ciąży. Dopiero co wyszłam z pieluch, mój 2 ;latek idzie do przedszkola, a ja miałam znów zacząć żyć.... :( No ale cóż, wizytę mam na początku stycznia, jak będzie drugie dziecko wezmę jak swoje :)

Gość gość
hej a wcześniej robilas sobie testy , gdy okres ci się spoznialm czy dopiero teraz? Wcześniej okres normalnie miałam krwisty, czy tylko plamienia??

Gość gość
Skrajnie rzadko test moze byc zafałszowany przy chorobach jajników itp.Ale raczej jestes w ciaży

Gość gość
to ja autorka, tak robiłam testy w poprzednich miesiącach, były negatywne, teraz pozytywny.

Gość gość
Podstawowa sprawa, czy uprawialiście seks bez zabezpieczenia/.

Gość gość
A wspolzylas calkiem niedawno, tak z 2-3 tyg temu? bo mglas w tym cyklu zajść w ciąze i stad pozytyw Zrob bete. Beta od 10 dnia zapłodnienia wykazuje ciąze w 1000% , testy to taki nie pewniak, beta pewna

Gość gość
A tą betę to można zrobić popołudniu, bo mój syn śpi do 8 a nie mam go z kim zostawić :) Poczekam do stycznia, co ma być to będzie, albo będzie nas 4 albo jak dotychczas 3, chociaż myślę, że może i dobrze by było być w ciąży, bo syn miałby rodzeństwo, a tak świadomie nie zdecydowalibyśmy się.

Gość gość
betę możesz zrobić o każdej porze dnia czy nocy a co ma niedoczynność tarczycy do tego, że test ciążowy wyszedł pozytywnie?

Gość gość
jeśli chdzi o teskt z krwi czyli bete można zrobić o każdej porze dnia nocy, z moczu test ciązowy jedynie jest wymog z samego rana, z krwi nie ma znaczenia o której godz

Gość gość
Choroba tarczycy nie falszuje wyniku. Sama mam z nią problemy i nigdy wynik nie byl falszywie pozytywny. Moim zdaniem jestes w ciazy.

Gość gość
co to jest kretynki beta? pójdziecie do laboratorium i powiecie ze chcecie betę, tak?;D a wszyscy w śmiech, chociaż nie, oni sa tam juz przyzwyczajeni do takich kwok;D Tak autorko, jestes w ciazy, radze usunac jak nie chcesz, bo szkoda zycia i swojego ciała

Gość gość
Witaj w klubie ja ujrzałam dziś bardzo słaba blada druga kreskę tylko u mnie to 3 ciąża zupełnie nie planowana mamy już 8 latka i 15 miesięczna Core . Jutro z rana powtórzę test ale prezent na święta coś czuje ze dostałam ;)

Gość gość
Gratuluję )♡