Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice przestancie wychowywac swoje dzieci bezstresowo przeczytajcie to

Polecane posty

Gość gość

rodzice przestancie wychowywac swoje dzieci bezstresowo przeczytajcie to

Gość gość
ODNOSNIE ZABOJSTWA ZUZANNY I KAMILA W RAKOWISKACH. Takich monstrów będziemy mieli pewnie coraz więcej. Przyczyn jest kilka. Po pierwsze postępujący, napędzany przez chore media zanik więzi społecznej, zanik poczucia znaczenia sprawiedliwości społecznej (zwłaszcza wśród młodych) i postępujący zanik bezwarunkowego szacunku dla drugiego człowieka. Kilkanaście lat temu, jakiś socjolog powiedział, że największą tragedią spowodowaną przez patologiczną transformację i dziki kapitalizm nie są sprawy ekonomiczne (np. rażące rozwarstwianie się społeczeństwa), te sprawy można naprawiać i niwelować. Najgorszą tragedią jest to co dziki kapitalizm zrobi ze społeczeństwem, z ludźmi jako jednostkami i jako członkami społeczności np. lokalnych. U nas na Podlasiu kiedyś była więź i poczucie przynależności, teraz zostało już to praktycznie zniszczone. Spotkałem się w gimnazjum z tym, że młodzież używa słowa "społecznik" jako... inwektywy, wyzwiska, żeby kogoś obrazić mówią przepraszam za dosłowny cytat "ty j.. społeczniku". Nie mam pojęcia skąd coś takiego się wzięło, może nauczyli ich tego rodzice zmuszeni przez barbarzyński rynek pracy do skrajnego egoizmu i postaw skrajnie antyspołecznych. Dlatego cały wysiłek edukacji powinien zostać teraz skierowany na odbudowanie więzi społecznej, postaw społecznikowskich i szacunku dla każdego człowieka. W tej chwili nie uczy tego nawet Kościół, który zajmuje się głównie zarobkowaniem, politykowaniem i knuciem intryg (takie małe polowania na czarownice). Jeśli nie wbijemy sobie i młodzieży do głowy postaw prospołecznych niebawem się wszyscy nawzajem pozabijamy. Drugą przyczyną skrajnej agresywności i patologizacji młodzieży jest brak tradycji oświatowych, respektu dla szkoły, nauczycieli i osób starszych w ogóle. Wbito ludziom do głów, że miernikiem wartości człowieka jest ilość mamony na koncie. Jaki w tym kontekście może być prestiż nauczyciela który zarabia dwa tysiące. Ale to jeszcze nie najgroźniejsze, nauczyciel może dorobić po lekcjach w Burger Kingu. Dużo gorsze jest to co zrobił mega imbecyl, ignorant i szkodnik Mirosław Handke swoją reformą wprowadzającą gimnazja. Jednym ruchem zniszczono całkiem przyzwoity system edukacyjny, wyśmiano całą (tak przecież ważną w wychowaniu) tradycję polskiej oświaty i wprowadzono siłą chory, od podstaw patogenny system wzorowany na amerykańskim. Rozwiązanie może być tylko jedno- gimnazja trzeba zlikwidować i wrócić do tego co było, BEZ WZGLĘDU na koszty, a będą ogromne. Trzeba też wycofać się z chorej, lansowanej przez lata drzwiami i oknami doktryny pedagogiczno-psychologicznej polegającej na bezpodstawnym, zbędnym i bezsensownym podwyższaniu samooceny dzieci i młodzieży. Moim zdaniem i tak było kiedyś, samoocenę młodzieży do pewnego moment trzeba celowo i metodycznie obniżać, zaniżać. Dopiero w pewnym momencie, po wyrobieniu dobrych nawyków można zacząć pracować nad jej rozsądnym podwyższeniem, Tak żeby była adekwatna do zdolności i możliwości młodego człowieka. Ciągłe pokazywanie czubków z przerośniętym ego (w rodzaju Wojewódzkiego) i stawianie ich młodzieży za wzór (bo błyszczą w mediach swoim chamstwem i mają kasę) jest prostą drogą do głębokiej patologii. Trzeba wrócić do uczenia dzieci skromności, kultury i bezwzględnego szacunku do osób starszych, nauczycieli. Jeśli jacyś rodzice nie akceptują tych warunków to dla ich dziecka nie powinno być miejsca w publicznej szkole i koniec. Osoby starsze i szkoła jako instytucja muszą odzyskać szacunek. Szkoła może to zrobić od systemowego zarządzenia szacunku dla samej siebie, a władza i media powinny w tym pomóc a nie urządzać nagonki na nauczycieli. Inaczej z wypranymi przez media głowami, chorymi ambicjami i chorym, fałszywym obrazem świata i wartości niedługo wszyscy sami chwycimy za noże i wszyscy się wzajemnie wyrżniemy. Obecni młodzi ludzie uważający się za wrażliwych, owszem, są wrażliwi ale wyłącznie na własnym punkcie. Mówiąc o sobie "wrażliwi" mylą wrażliwość, przejawiającą się szlachetnymi uczuciami, takimi jak empatia, współczucie czy delikatność wobec innych z prostackim egocentryzmem, roszczeniowością i użalaniem się nad sobą. Co gorsza nie wyrastają z tego i takie pojmowanie wrażliwości zaczyna być coraz bardziej powszechne w każdej grupie wiekowej, a rodzice jeszcze ją u swoich dzieci wzmacniają.

Gość gość
Ja uważam, ze ludzi starych nalezy wysylac na eutanazje :)

Gość gość
media kreują kult osoby sukcesu, bezwzględnej i egocentrycznej tylko takie osoby odnoszą sukcesy w korporacjach a młodzi uczą się że liczy się tylko kasa i lans by je mieć trzeba stosować wszystkie dozwolone chwyty by odnosić sukces i wygryźć konkurencję

Gość gość
Czytałem wszystkie dochodzące do mnie komentarze i z jednej strony z przejmującym rozczarowaniem, a z drugiej, paradoksalnie, bez szczególnego zaskoczenia, musiałem stwierdzić, że zmowa na temat tego, co się tam stało jest tak ścisła, jak tylko sobie można wyobrazić. Ja zdaję sobie sprawę z tego, czym są dziś media głównego nurtu, więc tu niespodzianek nie było, to natomiast, że nawet w wydawałoby się znacznie bardziej wolnym Internecie królowała najbardziej płytka bezmyślność, stanowiło dla mnie pewną nowość. Przez cały dzień – a naprawdę starałem się być dość czujny – pomijając ten blog, nie znalazłem jednej refleksji, w której zwrócono by uwagę na fakt absolutnie podstawowy i wyłożony nam niemal na przysłowiowej patelni, że zbrodnia ta miała podłoże rytualne i wynikała bezpośrednio z praktyk satanistycznych. I to stanowi dla mnie coś zupełnie niebywałego. Ja rozumiem sytuację, kiedy zdarzenie nie wywołuje w nas wystarczająco silnych emocji, by się nim zainteresować bardziej dogłębnie, a z drugiej strony wiemy, że coś tam powiedzieć jednak wypada. Tu jednak odnoszę wrażenie, że poruszenie sprawą jest naprawdę duże i szczere, ale tym bardziej nie rozumiem, jak można w tej sytuacji nie zrobić czegoś absolutnie podstawowego, czyli zajrzeć do Internetu i sprawdzić, kim są bohaterowie tego nieszczęścia i w jakim środowisku funkcjonują? Przecież to jest tak oczywiste i tak jasne, a odpowiedź tak jednoznaczna i wyjątkowo prosta! Zarówno ta dziewczynka, jak i jej chłopak, podobnie jak ludzie będący ich facebookowymi znajomymi, ale też ich z kolei znajomi, to wszystko jest towarzystwo skupione wokół projektu znanego nam tu pod nazwą „Krainy Grzybów”, a który stanowi satanizm w wydaniu najczystszym. Wystarczy, że otworzymy dowolną stronę na wspomnianym Facebooku, stronę do której prowadzą tropy od profilu owej Zuzi M., by się przekonać, że tam nie ma nic poza tą śmiercią. W pewnym momencie minionego dnia dowiedzieliśmy się, że zatrzymano dwoje studentów, znajomych Zuzi i jej chłopaka, którzy pomagali im zarówno w przygotowaniach do zabójstwa, jak i już po. Moje dziecko potrzebowało zaledwie paru minut, by znaleźć na Facebooku profile tej Lindy i Marcina. Wystarczyło jej parę minut, by się zorientować co do świata, w jakim oni żyli, a jest to świat przedstawiony w projekcie pod nazwą „Kraina Grzybów”. Jej wystarczyło zaledwie parę chwil, by zapoznać się z całym tym towarzystwem i dojść do wniosku, że zabójstwo, które tak wszyscy przeżywamy, to nie jest eksplozja jakichś wyjątkowych zaniedbań, błędów wychowawczych, czy niewydolności polskiej szkoły, ale najbardziej oczywiste opętanie. Naprawdę tu nie trzeba wiele: wystarczy poszukać trochę po Internecie.

Gość gość
Tymczasem to, z czym nas postanowiły zostawić media, to najzwyklejsze kłamstwo, w dodatku kłamstwo bardzo groźne, bo odwracające naszą uwagę od tego, co naprawdę groźne. Czym jest bowiem informacja, że to co się stało, to tak naprawdę ponura zagadka? Przychodzi dyrektor szkoły do której chodziła Zuzanna i mówi, że ona nie sprawiała najmniejszych problemów wychowawczych, tyle tylko że wagarowała. Podobnie zresztą ów Kamil. To był normalny, grzeczny chłopak, tyle że rzadko bywał w szkole i groziło mu niesklasyfikowanie. A ja znam osobiście nauczycielkę Zuzi i wiem, że to było dziecko absolutnie straszne! Wedle jej relacji, to był ktoś taki, z kim nikt z nas nie chciałby mieć do czynienia choćby przez chwilę. Kiedy ona mi o niej opowiadała, nie umiała znaleźć słów, by ją odpowiednio opisać i tylko powtarzała, że ona miała nad tymi, którzy znaleźli się w jej otoczeniu pełną władzę. I dlatego ją wyrzucano z jednej szkoły i nie miano odwagi, by ją przyjąć do innej. Zdecydował się ten biedny dyrektor i dziś musi opowiadać jakieś dyrdymały o tym, jak to on nie wiedział, z kim ma do czynienia. No i pojawia się oczywiście niesławny Paweł Moczydłowski, który też albo o niczym nie ma pojęcia, albo zwyczajnie kłamie, jak nakręcony, i mówi nam o tym, jak to biedna Zuzia i jej chłopak, zostali odepchnięta przez rodziców i przez szkołę, i uznali że muszą coś zrobić na pokaz. Ja znam tego Moczydłowskiego dobrze i od wielu lat, ale on mnie zaskakuje za każdym razem. Tyle że znów powstaje pytanie, czemu nie znalazł się nikt, ani tam, ani tu, kto byłby w stanie nawet nie pomyśleć, ale zwyczajnie otworzyć oczy i się na chwilę skupić? Pisałem o tym wczoraj, dziś tylko króciutko powtórzę: mamy problem. W Internecie, ale prawdopodobnie też w bardzo szerokich kręgach intelektualnie rozbudzonej młodzieży zapanowała moda na satanizm, i to nie satanizm, który kiedyś sprowadzał się do słuchania Marilyna Mansona i noszenia się na czarno, a dziś do obżerania się hamburgerami i słuchania zespołu Behemoth, ale satanizm sprowadzający się do kultywowania śmierci i chaosu, jako zjawiska artystycznego, ale też, konsekwentnie, budowania wokół tego autentycznej kultury. Zrozummy to wreszcie! Ci, co ostrzą te noże, nie słuchają Nergala i nie ubierają się na czarno. Ich te idiotyzmyw wyśpiewywane przez Nergala o Diable nie biorą. Ich interesuje tylko śmierć. To są intelektualiści czytający wiersze Williama Blake’a, słuchający płyt Joy Division i oglądający filmy Quentina Tarantino. To jest tylko drobny przykład, ale myślę, że odpowiednio przejrzysty: oto mamy jednego z czytelników poezji Zuzi M. i jego profil na Facebooku zbudowany w taki sposób, że z lewej strony, pod nazwą „Inni ludzie” znajdują się zdjęcia ze świata, jaki znamy, a więc ludzi, zdarzeń, miejsc, natomiast z prawej, pod tytułem „ja” są już tylko te zdeformowane obrazy, a wszystko to okraszone jakimiś wyrwanymi z kontekstu fragmentami zdań, czy choćby pojedynczymi wyrazami, pozornie bez treści i bez większego sensu. Czemu tak trudno jest zobaczyć i pojąć, że to jest właśnie świat, który musiał zrodzić tę zbrodnię? Zwłaszcza że, jak to już też sobie zdążyliśmy powiedzieć, to jest zaledwie początek. I tego też się można dowiedzieć wyłącznie klikając w klawiaturę komputera.

Gość gość
nie każdy czyta fejsbooka bo nie każdy ma konto niektórzy wiedzę czerpią z tego co przeczytają w internecie, w prasie i tego co usłyszą w tv co za różnica czy dziewczyna jest satanistką czy po prostu socjopatką dziwię się że fajsbook nie zablokował jej profilu, powinien to zrobić po tych wydarzeniach

Gość gość
macie racje kochani madrze piszecie ja tez slyszalam ze nalezeli do sekty jakiejs satanistycznej i ci kumple studenci co ich podwozili tez maja straszne zdjęcia na facebokach a ta zuza jest przerazajaca... ja mysle ze oni powinni skorzystac z pomocy egzorcysty.. oni moga byc opetani..i nie smiejcie sie ale moze byc w nich szatan// te jej teksty o janie pawle drugim ze jest szmata i sika i rzyga na niego i niech gnije jego truchło.. to tak jakby szatan przemawiał....masakra..

Gość gość
powiem szczerze, nie wierzyłam w opętanie ale gdy dziś widziałam urywki z wizji lokalnej i ten jej ironiczny uśmieszek gdy prowadzą ją policjanci....przerażające ta dziewczyna jest przerażająca zamordowała dwoje ludzi, zabiła psa a na twarzy ma ten bezczelny uśmiech podobny uśmiech miała K. Waśniewska

Gość gość
jak to zabila psa???? ona zabila kota.. na swoim portalu miala foty jak wklada go do worka na smieci i podpisala :"dzis bedziesz kotylkiem..." potem napisala ze wywalila go przez okno.. a psa zamordowali tez tego kamilowego spaniela??? nie gadaj:( biedna psina..lepiej dla niego..zostalby sam jak palec..i czekal na pania i pana ,ktorzy juz nigdy nie przyjda..umarlby .. tęsknoty...żal tego psa tez..mial pana i pania i opieke a nagle mu zabrano t0

Gość gość
Warto zacząć od tego, że dziecko jest przedmiotem kultu. Ludzie mają wiecej szacunku do dziecka niż do kogokolwiek innego w rodzinie. Rodzi się dziecko i widzą w nim nadzieję na wieczny brak samotności, najwyższą więź i przedłuzenie własnego ja. Tak sie zaczyna strącanie pozostałych więzi na drugi plan,a takze samego siebie. Jak ma się rodzić poczucie szacunku do starszych od siebie, skoro dziecko widzi, że matka samej siebie nie szanuje i swojego meża? Dziecko czuje, ze jest wyżej w hierarchii od ojca, co jest chore. Dziecko widzi, że matka to jego prywatny kamerdyner. Człowiek dorosły powinien być egoistą,a ludzie w rodzinie powinni wiedziec, że są jej założycielami i najważniejszym członem. Dlaczego priorytetwosc dziecka w rodzinie pojmujecie bezwzględnie? Dlaczego jesteście na tyle płytkie, by nie umieć kochać nikogo innego tak jak samą siebie, a dziecko uważacie za częśc siebie, rpawda??

Gość gość
To zwykli psychopaci, ktorzy wiedza ze nie ma kar dla bandytow... A wy o jakims opetaniu... Kiedys wieszano takich. A teraz spoleczenstwo nie pozbywa sie ze swiata takich odpadow i sie kumuluja... Do tego media szkaluja normalnosc no i mamy efekty...

Gość gość
dyrektor sie wypowiadal w tvn 24 powiedzial wprost ,że zwracali uwage rodzicom kamila ,że cos sie dzieje złego..ale matka kamila bronila go i nie dala zlego slowa na syna powiedziec i nie wierzyla dyrektorowi ,ze jej syn naprawde ucieka z lekcji i wagaruje..mowila ,że nie wierzy w to matka tak go bronila a on ja zabil....dziwne policja mowi ze na miejscu byla rzeznia..czegos takiego nie widzieli jeszcze za tyle lat pracy.. to byla poprostu rzeznia i mord rytualny.. nie zeby zabic bo wtedy wystarczylby pistolet albo kilka cięc nożem a oni po smierci ofiar jeszcze sie znęcali nad nimi a matki cialo cale pocieli podobno..szok

Gość gość
mam 40 lat, dobrze pamiętam jaka byłam w wieku 18 lat i po prostu nieogarniam, nieogarniam tego co dzieje się z dzisiejszymi dziećmi, młodzieżą może to dobrze że nie mam dzieci.....aż strach pomyśleć

Gość gość
Co sie dzieje? Nawarswiaja sie odpady spoleczne. Mlodziez widzi za bandyci maja lepiej od zwyklych ludzi, zamiast dostac ciezkie roboty, warunki w wiezieniach i ewentulana kare smierci. A tak w wiezieniach maja cieplutko, jedzonko, silownia. Ci na stanowiskach sie wywijaja, no i mamy efekty. Co tym psycholom zrobia zlego, nic. Pojda do wiezienia, albo psychiatryka, wyjda po paru latach ciepelka i znowu to zrobia i co im zrobia?... Nie ma kary smierci ani ciezkich kar dla takich to sie smieja zwyklym ludziom w twarz...

Gość gość
poda ktoś link tej lindy i marcina na facebooku

Gość PanGag
na szybko, na kolanie skleciłem składankę słowną, nagryzmoliłem 'na magnesówce ostrzyłam noże trzy aby ślicznie wyglądały we krwi jak brzytew naostrzone teściowi przystawione we krwi teść utopiony liczył, że będzie uwolniony ale zębami jego rękę chwyciłam i rękę odgryzłam wył z bólu jak dzik trafiony po przecięciu tętnicy leżał powalony' I co z tego, kilka słów napisanych ale czy to jest poezja ? Czy powinienem pisać, ponieważ pisanie nie sprawia mi kłopotu, czy muszę zabić człowieka lub psa aby komuś coś udowodnić ? Widocznie młodzież dzisiejsza szuka wrażeń i innych kanonów, no zobaczcie, kilka lat temu Owsiak ogłosił całej Polsce 'róbta co chceta' i większość tę zasadę stosuje i mają głęboko w zadach zasady i przyjęte normy społeczne, ktoś zaprosił Zuzannę do Krakowa aby recytowała te swoje pierdzielenie bzdur o krwi, o zabijaniu i mordowaniu , czyli ma swoich czytelników i fanów , którzy proszą o autograf 'poetki' , znajdą się kolejni, którzy będą mordować ludzi dla przyjemności i dla zasady i przyjemności będą mordować ludzi uśmiechniętych, radosnych, zadowolonych z życia i tych , którym się w życiu powiodło ! Dlaczego uczniowie I LO w petycji podpisali, że nie chcą znać Zuzanny i niech się wynosi ze szkoły ? Widocznie mieli jej dość, ponieważ wszystkich obrażała i lekceważyła nie tylko nauczycieli a co zrobiła Zuzanna ? przygotowała sobie listę, namiary osób , które są do wypatroszenia ! bezczelnie zdolna jednak zdobyła fanów swoimi bazgrołami, czyli jej podobnych jest 100 lub 200 osób. Mnie zastanawia jedna ciekawostka, jak to możliwe, że w dobie techniki cyfrowej ludzie mają ciekawe zainteresowania a jednak jest wiele osób , którym czegoś brakuje i zamiast się cieszyć tym co jest i podziwiać góry i szczyty to woli i chce pójść jako ochotnik i z karabinem wojować na Ukrainie i chce zabić jak najwięcej ludzi w czasie wojny ale nie bierze pod uwagę tego, że sam zaliczy kulkę w łeb ! Ochotników będzie przybywać i nowe Zuzanny również

Gość gość
też należała do satanistów to jest studentka malarstwa, tymczasem dziewczyna która podwiozła morderców na miejsce zbrodni (jest zatrzymana) to także studentka malarstwa... artyści sa popieprzeni jedna

Gość gość
To patologia z UE - Gdzie indziej inaczej .W USA albo KS albo 58 lat odsiadki . W Rosji i na Białorusi KS lub kolonia karna .Takie pieszczochy jak te by tam wykorkowały po 5-6 latach . U nas ZK przekształca sie w sanatoria. ..Macie efekty . W Japonii ostatnio ZAOSTRZONO kary znów częstsza kara śmierci plus bardzo ciężkie więzienia o mocnym rygorze . UE przeszczepia do nas patologie .

Gość gość
23.18 wiesz kto idzie na "artystów" ? w 75% pozbawione talentu rozpieszczone leniwe bachory . Narkomani , pijacy ,rozwiąźli . Wystarczą zamożni rodzice i opieprzasz sie do 30tki . większość wydziałów sztuki ledwo przędzie trzymają tam każdego byle chętny .

Gość gość
podCIE LINK na tych znajomych

Gość gość
my wychowujemy dziecko bezstresowo bo oni nie sprawia nam żadnych problemów wychowawczych, chodzi do 2 klasy szkoły podstawowej. Uczy się w niepublicznej szkole podstawowej w Szczecinie http://www.szkolapromyk.szczecin.pl/ . Ma bardzo dobre oceny, bardzo dobrze się sprawuje. Ma wiele ciekawych kółek i zainteresowań. Lubi chodzić do swojej szkoły, bo ma fajne koleżanki i miłe nauczycielki.