Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość111

spóźniający się okres

Polecane posty

Gość gość111

Witam. Wiem, że podobnych tematów było bardzo wiele, ale nie odpowiedziały one na wszystkie moje pytania. Moja dziewczyna powinna mieć okres ok. 14-16.12 jednak dziś jest już 19.12 a miesiączki dalej nie ma. Dziewczyna ma bóle brzucha i ogólnie wydaje jej się, że okres powinien już być.. czasem jest tego nawet pewna, ale okazuje się, że jednak nie. Uprawialiśmy seks z zabezpieczeniami jednak kilka razy 'wsadziłem' członka do jej pochwy bez żadnego zabezpieczenia co moim zdanie mogłoby być powodem zajścia w ciążę. Wiem, że szanse na to są bardzo niewielkie zwłaszcza, że zwracałem uwagę na to czy nie ma na nim jakiegokolwiek płynu itd. ponadto kiedy go 'wsadzałem' byłem podniecony ale nie byłem nawet blisko dojścia i było to raczej 'drażnienie' się niż sex (coś na zasadzie wsadzenia go na chwilę i ruszania nim [zrobiłem tak ok. 4 razy]). Dziewczyna ostatnio była narażona na dosyć spory stres co teoretycznie mogłoby wpłynąć na spóźniający się okres, jednak osobiście ciężko mi stwierdzić czy stres przyczynia się do czegoś takiego (nie jestem przecież kobietą :X ). Tak, wiem o czymś takim jak test ciążowy, ale chce z tym jeszcze troche poczekać. Reasumując: -jakie według was szanse są na zajście w ciążę w ten sposób (nie wiem czy były to dni płodne czy niepłodne) -kiedy powinien pojawić się okres? -czy to że mojej dziewczynie wydaje się, że dostała okresu (później okazuje się, że jednak nie dostała) jest normalne?

Gość gość111
mam 15 lat

Mym zdaniem Twoja dziewczyna nie jest w ciazy. Szanse byly znikome lecz takie czynniki jak stres,zmiana klimatu , branie kekow(antybiotykow) moze wplynac na spozniajacy sie okres. Lecz zanim zaczyna sie wspolzycie seksualne warto wiedziec pewne rzeczy!! jesli okresu nie bedzie przez ponad miesiac zeobcie test. Dziewczyna niech sie wyluzuje ,,,

to wyjasnia wiele..... podejrzewam, ze jednak nie jest w ciazy... choc prawdopodobienstwo zawsze istnieje. ona jest mloda i pewnie nie ma jeszcze uregulowanego cyklu, wiec to moze sie przesunac.... nawet o kilka tygodni. dla swietego spokoju zrobilabym test, bo na tabletki po to juz zapozno mysle....