Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci?

Polecane posty

Gość gość

czy wasze dziec dobrze się uczą? Nie macie z nimi problemów wychowawczych? Właśnie wróciłam z wywiadówki dzieci uczą sie w szkole podstawowej i wychowawczy mówiła że źle się zachowują, przeszkadzają innym. Oceny też mają nieciekawe. Co robić?

Gość gość
Ogólnie nie mam problemów, córa świetnie się uczy, ale niestety lubi wyrażać szczerze swoją opinię. Z tego powodu miałam pogadankę z nauczycielką j. polskiego, gdyż moja córka na lekcji w czasie omawiania Legendy o św Aleksym wyraziła o nim niepochlebną opinię :D w razie gdyby ktoś zapmniał to tenże Aleksy zaraz po ślubie postanowił wstąpić do klasztoru, porzucił żonę i poszedł w p**duuuu :D

Gość gość
Poswiecac im wiecej uwagi, wspolnie odrabiac lekcje, rozmawiac, tlumaczyc

Gość gość
Poswiecac im wiecej uwagi, wspolnie odrabiac lekcje, rozmawiac, tlumaczyc

Gość gość
moje dziecko bardzo dobrze się uczy. Nie mamy z nią problemów wychowawczych. Teraz jest w 3 klasie szkoły podstawowej. Uczy się w niepublicznej szkole podstawowej Promyk w Szczecinie http://www.szkolapromyk.szczecin.pl/. Nauka w takiej szkole wygląda inaczej niż w szkole publicznej. Dzieci w klasach jest mniej, dzięki temu nauczyciel, wychowawca ma lepszy z dziećmi kontakt. Pomaga im w nauce, pomaga również rozwiązywać ewentualne problemy wychowawcze. Dziecko ma ciekawe zajęcia rozwijające jej zdolności. Ma angielski, zajęcia muzyczne, plastyczne i ruchowe. Chodzi na obiady domowe, zdrowe. Jesteśmy zadowoleni że posłaliśmy ją do niepublicznej szkoły Promyk.

Każde dziecko sprawia mniejsze lub większe problemy wychowawcze, taka już natura dzieci.

Gość gość
Nie mam problemów z dziećmi w szkole. Syn w gimnazjum uczy się bardzo dobrze, corka w podstawowce także. Problemow wychowawczych tez nie mam. Pewnie drobne coś tam moze i jest, ale ogolnie mam kochane dzieciaki. Ja z nimi bardzo duzo rozmawiam. Spędzamy wspolnie mnostwo czasu i gadamy prawie o wszystkim. Prawie bo wiadomo syn już nastolatek, ale mysle ze ma do mnie zaufanie;) myślę, ze wlasnie to ze spedzamy wspolnie duzo czasu razem powoduje ze mamy super kontakt i ze się rozumiemy i szanujemy wzajemnie. Jesli się szanuje dziecko, oczywiście dziecko musi znac swoje obowiazki, ale to wszystko wynika z wychowania dziecka, rozmowi z nimi, przebywania razem. Trzeba wiedziec co się u dziecka dzieje, umiec go wysluchac o jego przyjemnych chwilcch i umiec wesprzec w cięzkich chwilach, ktore nam doroslym wydaja się blahe i glupie, to dla dziecka sa one powazne.