Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Oli i Kubusia

Czy młoda matka chrzestna będzie dobrą matką chrzestną?

Polecane posty

Gość Matka Oli i Kubusia

Jestem jedynaczką, mój mąż tak samo. Mam wiele kuzynek, ale one są dużo starsze niż ja i każda z nich ma już co najmniej jednego chrześniaka. Niedawno urodziło mi się drugie dziecko - mój kochany Kubuś. Planujemy go ochrzcić jeszcze w tym roku, ale nie mamy matki chrzestnej. Myślę nad córką mojej kuzynki. Ma zaledwie 15 lat (ja mam 28) i jest świeżo po bierzmowaniu. Jak myślicie, będzie dobrą matką chrzestną dla mojego Kubusia?

Jak byłam chrzczona, to moja chrzestna też miała mniej więcej tyle lat, może starsza o rok czy dwa była. Co o niej mogę powiedzieć? Na pewno nie mogę nazwać ją chrzestną. Jest zwykłą k**wą i tyle :D

Gość Matka Oli i Kubusia
Czy będzie utrzymywać kontakt z Kubą, ewentualnie raz za czas się nim zająć, ale przede wszystkim przyjeżdżać nie tylko w urodziny i święta, ale bez okazji choćby zadzwonić, zapytać co u niego itp.

Gość Kow
Czy to dziecko będzie dobrą matką chrzestną czyli będziesz wymagać od niej prezentów?

Gość Matka Oli i Kubusia
Nie chodzi mi o prezenty, tylko o kontakt chrzestnej z dzieckiem.

Gość gość
Jejku ja sama zostalam zaraz po bierzmowaniu matka chrzestka. Teraz mam juz drugiego chrzesniaka i chcieli mnie za kolejna-jaki z tego wniosek? Nie zapomninam o swoich chrzesniakach bardzo ich kocham i oni mnie uwielbiaja-ja ich tez :-D a sama mam juz corke. Kiedys rodzice za mnie "wykladali" od dawna sama kupuje im cos, zabieram do fikolandu tego mlodszego bo tamten ma juz 9 lat ale z nim spedzam inaczej czas.

Zastanów się, skąd my mamy wiedzieć jaki ta matka chrzestna będzie miała kontakt z dzieckiem? I co to w ogóle za różnica, lepiej młoda niż stara

Gość gość
A i uwazam ze starsi chrzestni sa do bani. sama mam " matke chrzestna" w wieku 50 lat, ojca chrzsstnego tez 50 z hakiem i nigdy sie mna nie zajmowali. mlodym sie chce z dziecmi bawic itd a starsi maja swoje i w nosie cudze.

Gość gość
Moj szwagier ma 25 lat a jego chrzestna 68 i jest chora. Niedlugo wesele a ona nie przyjedzie. Nigdy o nim nie pamietala. Cale zycie lala na niego. Moj maz ma mloda chrzestna-46 lat i zawsze zadzwoni, zaprosi albo sama przyjdzie do nas. Ogolnie fajna babka

Gość 16 laetnia chrzestna
ja zostałam chrzestną mając 16 albo 17 lat i teraz moja chrzesniaczka zostanie matką chrzestną mojego synka!

Gość gość
moja chrzestna w momencie, kiedy nią została, miała 14 lat. i jest super chrzestna, kiedy bylam dzieckiem często mnie odwiedzala, dzwonila, przyjezdzala do szkoły na przedstawienia itp. teraz jestem przed 30 stką i mam z nią fajny, kumpelski układ.

Gość gość
to raczej nie zależy od wieku... ja zostałam chrzestną mając 17 lat. Był to dla mnie zaszczyt zostać chrzestną mojej siostrzenicy. Młoda ma już 13 lat, chodzimy razem na zakupy, do kina, na pizzę czy na basen. Mamy kontakt przez telefon kilka razy w tyg. Wspólne wypady kilkanaście razy w ciągu roku. Pomagam jej w nauce, czasem pożyczam ciuchy (ostatnio coraz częściej ;) ) Ale nie wiem czy jestem dobrą matką chrzestną - o to musiałabym ją zapytać :D

Gość Matka Oli i Kubusia
oby jak osiągnie odpowiedni... wiek , nie zaczęla utrzymywać kontaktów z moim mężem.