Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babaaga

Obcokrajowcy w Polsce...

Polecane posty

Gość babaaga

Jestem dyskryminowana i ponizana zwlaszcza kiedy popelniam bledy w pisowni na glupim Facebook. Kocham Polske i mam zamiar sie tutaj zestarzec. Przykro mi kiedy slysze za moimi plecami jak ktos nasladuje moj akcent. Staram sie strasznie zeby poznac polski jezyk. Niestety nauka jezyka nie jest tu tak rozwinieta dla obcokrajowcow jak na zachodzie.. Czy ma ktos tez ten problem?

Gość gość
Jestem Polką i nigdy nie spotkałam się z dyskryminacją obcokrajowców a znam kilku.

Gość gość
Ja jestem polką i dyslektykiem mnie też na forach dyskryminują 😭

Gość gość
Mam meza obcokrajowca mowi dosc dobrze po polsku ale nie wymawia sz, cz, rz , sam uczyl sie jezyka, nie spotkalam sie z kims zeby sie z niego wysmiewal a wrecz przeciwnie czesto slyszy pochwaly ze dobrze mowi po Pl

Gość gość
Źyje juź trochę na tym świecie i spotkałam się w źyciu z ludzmi naprawdę wspaniałymi ale teź spotykałam ludzi podłych. Autor tematu ma szczęście spotykać tych drugich.

Gość babaaga
Niestety u mnie tak jest, ostatnio bylam z mezem w restauracji i nie potrafilam dobrze wymowic potrawy z menu zostalam wysmiana. Denerwuje mnie tez nastawienie wobec homoseksualistow... Mimo wszystko kocham Polske i czy sie komus to podoba czy nie ja juz sie tutaj osiedlilam. :)

Gość babaaga
Raz uslyszalam; polska jezyk trudna jezyk....

Gość gość
Aź trudno mi uwierzyć w to źe w restałracji mogłaś być tak potraktowana. Często jeźdzę zimą do Zakopanego i przyjeźdzają tam turyści ze wschodu to nigdy się nie spotkałam by w restałracji czy w sklepie ktoś ich źle potraktował.

Gość babaaga
Tego nie powiedzial kelner tylko ludzie obok przy stoliku, to bylo w Bydgoszczy. Nie chcez mi wiezycz? Tak bylo naprawde. Jednak w wiekszosci spotykam sie tak czy inaczej z milym nastawieniem. Kiedy jechalam taxowka, uslyszalam komplement na temat mojej znajomosci jenzyka. Polacy sa kochani.. Ale czasami tak jak u nas mowia (doslownie tlumaczac) znajdzie sie zgnile jabko.

Gość gość
Bydgoszcz to najbrzydsze polskie miasto.

Gość babaaga
Hahaha, moj maz jest z Torunia. :) Tez na nich nazeka.. lol

Gość gość
Ja pochodzę z Ukrainy i przyjechałam do Polski na studia. Też nie miałam łatwo, bo o ile w mowie jeszcze jakoś sobie radziłam, to miałam problem z pisownią i akcentem... Zdecydowałam się pójść na kurs dla obcokrajowców do http://www.makilen.pl/ i po roku jest naprawdę super. :D Niektórym trudno uwierzyć, że jestem z innego kraju.

Gość gość
Ja też jestem pół Rosjanką pół ukrainką. Też słyszę obraźliwe teksty pod moim adresem.