Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pineska2104

przepuklina pepkowa czy ktoras z Was miala

Polecane posty

Bardzo proszę o doinformowanie. Wybieram się do lekarza, ale może któraś z Was to przechodziła i opowie z własnego doświadczenia. Czy szkodzi to dzidziusiowi w brzuszku? (4miesiac) Czy któraś wycinała i jaką metodą? Czy zostaje po tym blizna? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość gość
ja miałam przepuklinę pępkową, pojawiła się chyba w około 5-6 miesiącu. Dziecku to w ogóle nie szkodzi. Ale ja musiałam mieć operację kilka miesięcy po porodzie.

Została ci jakaś blizna po operacji? I czy masz jakies powikłania po tym, czy normalnie sobie żyjesz bez dolegliwości?

Gość gość
powikłań nie miałam ale było trudno bo po operacji miałam zakaz dźwigania a jak tu nie dźwigać mając niemowlę w domu. Na szczęście mama mi pomogła. Ja miałam cięcie poziome na wysokości pępka, blizna ma długość jakieś 8-10 cm, niezbyt estetyczna :(

Czytałam, że mogą zrobić cesarkę i przy cesarce od razu usunąć.. Ale kto wie, jak jest.. jaki czas temu miałaś ta operację? Bardzo ci dziękuję za udzielone informacje.

Gość gość
Tez miałam przepuklinę w ciąży.Operację przeszłam,kiedy synek miał 15m-cy, metodą Mayo(rozcinali pępek).Lekko nie było bo przez miesiąc nie można było dźwigać nic,maz w pracy to wiadomo jak to jest.Zalecenia po to dieta wysokobłonnikowa i duzo płynów.Niedawno minał rok od operacji, po większym wysiłku fizycznym boli mnie w miejscu gdzie jest siatka.Po operacji przez tydzień brałam espumisan bo miałam strasznie wzdęty brzuch.Ogólnie nic strasznego.

Nie jest tak źle, wolę troszkę inny pępek niż bliznę przez cały brzuszek. Jutro się dowiem co i jak, mam nadzieję, że nie będzie to jakiś najgorszy scenariusz. Bardzo Paniom dziękuję, jeśli któraś jeszcze chciała by się podzielić doświadczeniami na ten temat, zapraszam. Chętnie przeczytam więcej informacji o tej dolegliwości.

Ja miałam jako dziecko, w wieku 13 miesiecy byłam operowana. Jak wyglądają blizny? Są minimalne i tylko na pępku.

Gość gość
Hipochondryczka wredna już musi p/i/e/r/d/o/l/i/ć o swoich schorzeniach.Zrób sobie lepiej operację plastyczną na mordę

Gość gość
Witam. U mnie przepuklina pojawiła się w drugiej ciąży ok 5 m-ca. Bolała strasznie. Operację wykonano ok rok po porodzie. Miałam 2 cesarki. Metoda Mayo, czyli rozcięcie pęka a nie brzucha. Blizna super się goiła, nie jest mocno widoczna. Nie boli. Miesiąc po mogłam już wszystko robić. A 5 m-cy po ćwiczyłam. Każdemu radzę, jakość życia poprawia się znacznie :)

Gość pineska2104
Mnie nic a nic nie boli, ale ewidentnie jest wzgórek nad pępkiem. Mam nadzieję, że jednak się obejdzie bez cięcia? Pozdrawiam i serdecznie dziękuję.