Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Furby2014

czy powinnam wstydzic sie swojego mieszkania

Polecane posty

Gość Furby2014

mieszkam od 3 lat w duzym Niemieckim miescie. wynajmuje kawalerke. wynajelam ja z powodow finansowych bo na poczatku bylam na stazu rok i zarabialam grosze. dzisiaj mam juz normalna pensje, ale w tej kawalerce nadal mieszkam. moge sobie wynajac mieszkanie dwupokojowe, ale wtedy 1/3 pensji pewnie poszlaby na oplaty, a tak moge te pieniadze zaoszczedzic i moze kiedys kupic sobie wlasne mieszkanie. niemcy nie bardzo rozumieja jak mozna w takiej klitce mieszkac. moj byly podczas klotni wykrzyczal mi po co ja tak oszczedzam. ostatnio poznalam kogos. nie wiem jak on na takie mieszkanie zareaguje. byl ktos w takiej sytuacji? jak oceniacie osoby,ktore pomimo tego, ze maja pieniadze to zyja skromnie

Gość gość
moim zdaniem jesteś rozsądna o ile w chacie nie masz grzyba czy robali

Gość Furby2014
nie mam grzyba, ani robali. Kupilam nowe meble. dbam o czystosc. po doswiadczeniach z moim ostatnim chlopakiem nie chce, zeby kolejny uwazal mnie za skapca.

Gość gość
twój były był rozrzutny wyobraź sobie z nim życie mam taką kuzynkę ledwo wiąże koniec z końcem pełno kredytów ma ale musi żyć na poziomie :O masakra często jest głodna i wyłudza kasę od matki

Gość Furby2014
moj byly nie byl rozrzutny. wolal sam wyremontowac mieszkanie czy naprawic samochod zamiast placic za podwykonawcow. tutaj ludzie potrafia wynajac mieszkanie za 1000 euro miesiecznie. do tego dochodzi woda, prad, tv, smieci, ubezpieczenie mieszkania itp czyli jeszcze jakies 500 euro miesiecznie. czyli jedna wyplata idzie na rachunki.

Gość gość
Ale to twoj wybor (zreszta rozsadny) i innym nic do tego. To ty dysponujesz swoimi pieniedzmi jak c***asuje.

Gość gość
Hm, nie czytam żadnego posta poniżej, by się nie sugerować odpowiedziami innych. Powiem od siebie co myślę, a myślę że robisz dobrze autorko. Jest Ci dobrze tak jak jest, nie masz wymagań co do mieszkania, że musisz mieć olbrzymią przestrzeń. Oszczędzisz kasę, kupisz sobie co będziesz chciała, pojedziesz gdzieś na fajną wycieczkę, czy kupisz sobie auto. A niech Cię ktoś ocenia jak chce. Tak Ci pasuje i tak robisz. Nikomu nic do tego.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi:)