Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dr sztuki z pracą

proszę o komentarz do tego dzieła

Polecane posty

Gość gość
Utwór został dofinansowany ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach programu „Kolekcje” – priorytet „Zamówienia kompozytorskie”, realizowanego przez Instytut Muzyki i Tańca. ta pani, która chodzi wokół wiadra to dr Magdalena Wajzner-Barska. Patrzcie i uczcie się. To jest pracownik naukowy i kierownik sekcji w szkole muzycznej. Aha, wątek zakładam z czystej zazdrości.

Gość gość
brawa nastąpiły po 20ej minucie tego dzieła. Ja się z całą pewnością nie znam na sztuce, ale wiem, że ta pani ma ukończony Uniw.Muzyczny na Okólniku i dr przed nazwiskiem. To znaczy, że nie tak łatwo wziąć udział w takim wydarzeniu artystycznym, więc nie macie co żałować. Nie każdy ma taką możliwość.

Gość pan naliwajko
Temat stary jak... No może, nie jak sztuka, ale z pewnością od czasów impresjonistów, jest już ostra awantura, o to co jest sztuką i co nią nie jest. To co jest na tym filmie, to jest NIC. Nic w tym sensie, że nie takie rzeczy wyprawiali ludzie z patentem szkoły artystycznej, zarówno w Polsce, jak i na całym świecie. Jestem generalnie przeciwny, aby sztukę finansować z kieszeni podatników. Sztukę klasyczną, teatr narodowy, muzea, działalność kulturalną domów kultury, tak, ale nie pretensje TAKICH artystów, do bycia twórcami. To jest moim zdaniem G****O. Zaraz przyjdzie ktoś, kto wytłumaczy mi, że nie rozumiem, bo nie znam kontekstu, bo nie pojmuję środków wyrazu i tak dalej. Pojmuję więcej, niż się to Andzie Rottenberg, mogłoby wydawać, tylko, że wiem, że artyści i "artyści", po prostu uprawiają teraz i to na skalę masową ŁATWIZNĘ. Kogo to bawi, chce zobaczyć coś, co jest sztuką ;) to pod tym linkiem jest dość zabawny film, ale dla zainteresowanych i cierpliwych. http://natemat.pl/34465,jaki-jest-ulubiony-artysta-kazdego-artysty-on-sam-wywiad-z-kordianem-lewandowskim-wideoblogerem-artysta