Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a co myslicie o takim przypadku..przeciez to jest jakas masakra

Polecane posty

Gość gość

znam mezczyzne lat 50 ,który jest doktorem nauk teologicznych oraz bioetykiem i wykladowcą uniwersyteckim. i on nie chodzi do kosciola..mowie serio.. nie jest pobożny ani nic takiego gosc bardziej wyglada na ateiste niz na katolika.. co myslicie o takim facecie?

Gość gość
A po co ma tam chodzic???

Gość gość
Jak widac ma swoj rozum. Ma na tyle wyksztalcenia, ze nie chce mu sie glupot wysluchiwac

Gość gość
BO JEST DOKTOREM NAUK TEOLOGICZNYCH

Gość gość
A co ci do tego szmato?

Gość gość
Teologia to dziedzina wiedzy. Jej posiadanie nie jest rownoznaczne z wiara.

Gość gość
jak to debile??? teologie to przeciez księza studiuja 6 lat więc to ma zwiazek z wiarą debile..

Gość gość
nic, co mnie obchodzi obcy człowiek

Gość gość
POWINNI MU ODEBRAC TYTUL NAUKOWY

Gość gość
gość dziś jak to debile??? teologie to przeciez księza studiuja 6 lat więc to ma zwiazek z wiarą debile.. Xx No bo muszą wiedzieć co mają wiernym wciskać :) Ale studiowanie teologii to znaczy uczenie się o religii,j zasadach, źródłach itp... Jak możne nie kumać że jedno da się oddzielić od drugiego czyli wiary? :) Po za tym teologia to tak na prawdę nauka o wszelkich religiach nie tylko katolickiej więc może on wcale nie być katolikiem :)

Gość gość
idioto religioznawstwo to nauka o innych religiach teologia to nauka o chrzescjanstwie i studiuje sie na teologii historie kosciola, prawo kanoniczne,metafizyke.filozofie, psychologie,pedagogike,5 jezykow obcych takich jak łacina,greka hebrajski oraz andielski i niemiecki a do tego masa innych rzeczy i naprawde sa to ciężkie studia..dla mających mózg pojemny. wiem to wszystko bo moja siostra konczyla tez teologie oraz prawo i sama mowila ze prawo bylo latwiejsze dla niej ,mimo ze na ujocie konczyla także douczcie sie nieuki.bo nie wiecie co to jest teologia.

Gość gaajowy
gość dziś jak to debile??? teologie to przeciez księza studiuja 6 lat więc to ma zwiazek z wiarą debile..xxx. Sama jesteś debilem. Teologia księży polega nie na wiedzy ogólnej, a o naukach kościoła. Żeby taki sukienkowy potrawił odpowiedzieć na różne pytania zadawane przez owieczki. A raczej barany. Ten twój teolog wcale nie musi wierzyć w Boga. Tymbardziej kłaniać się watykanowi. Taki teolog powie ci. Boga byćmoże nie ma. Ale to nie znaczy że możesz zabijać, kraść, gwałcić, czy w inny sposób robić krzywdę innym ludziom.

Gość gość
gość dziś idioto religioznawstwo to nauka o innych religiach teologia to nauka o chrzescjanstwie i studiuje sie na teologii historie kosciola, prawo kanoniczne,metafizyke.filozofie, psychologie,pedagogike,5 jezykow obcych takich jak łacina,greka hebrajski oraz andielski i niemiecki a do tego masa innych rzeczy i naprawde sa to ciężkie studia..dla mających mózg pojemny. wiem to wszystko bo moja siostra konczyla tez teologie oraz prawo i sama mowila ze prawo bylo latwiejsze dla niej ,mimo ze na ujocie konczyla także douczcie sie nieuki.bo nie wiecie co to jest teologia. XX Nie nazywaj mnie idiotą, bo kto powiedział, że chrześcijaństwo to tylko katolicyzm? Mam kolegę który studiował teologię i też nie chodzi do kościoła bo nie jest katolikiem, jest prawosławnym ha ha ha :) są też inne wiary chrześcijańskie.

Gość gość
i co ten twoj kolega teraz robi prawoslawny ?? jest ksiedzem??