Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszust z allegro

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystki. Od lat kupuje na allegro różne rzeczy i takie cos zdarzyło mi sie pierwszy raz. A mianowicie zamówiłam ponad miesiąc temu kurtke na allegro z Czas dostarczenia to 31 dni, czas ten minął dawno a sprzedajacy milczy, w ofercie jest napisane że jeżeli nie przyjdzie paczka to zwróc****eniądze, mnie jednak nie interesuje zwrot gotówki tylko ta oto kurtka. I stąd moje pytanie czy mam prawo domagać sie towaru? Przewertowałam już regulamin allegro z milion razy i nic nie znalazłam. Z góry dziękuję wam za odpowiedzi

Gość gość
Skoro się nie odzywa to pisz do Allegro ze nie otrzymalas towaru. Serwis wysle do niego wiadomość i może to podziala :-)

Gość gość
31 dni roboczych pewnie

Gość gość
Pewnie z Chin idzie i zatrzymał ją urząd celny, została zutylizowana jako nielegalny przemyt.

Gość gość
Do allegro pisałam i kazali mi sprawe zgłosić na policje. Do tego wielce szanowanego sprzedającegp też pisałam co z moją przesyłką i odpowiedział mi ze zwróci mi pieniadze ale tak jak pisałam nie chce zwrotu gotówki tylko kurtke i nie obchodzi mnie to ze koleś zrobił sobie jaja i nie ma tych kurtek. On moze nawet przyjechac i mi ja w domu uszyć ręcznie ale ja skoro ją kupiłam to chce ja mieć. i chodzi mi tylko o to żeby ja otrzymać. Czy mam takie prawo domagania sie towaru czy tylko zwrot gotówki?

Gość gość
Niby masz prawo ale skoro nie ma tej kurtki lub nie chce jej sprzedać to generalnie nic nie zrobisz. Zobligowal się do zwrotu pieniędzy także policja tez mu nic nie zrobi jak te pieniądze zwroci.

Gość gość
Jeśli zwróci Ci gotówkę to żadnego oszustwa nie będzie. Na policję też nie możesz tego zgłosić, jeśli gość chce oddać kasę. Dopiero wtedy, gdy nie jej nie odda. Zresztą, jeśli sprzedający zadeklarował, że brak towaru w określonym czasie spowoduje zwrot gotówki to Ty dokonując zakupu zaakceptowałaś taki tryb. Nic nie zrobisz.

Gość gość
Autorko a co ty myslisz ze sprzedajacy ma kurtke ale na zlosc nie chce ci jej wyslac? Niech ci zrobi zwrot srodkow i tyle. Tak dluga przesylka to pewnie z chin, a ten towar bardzo odbiega od tego na zdjeciach z aukcji, wiec nie wiem na co ty tak sie napalasz

Gość gość
Nie napalam sie tylko nienawidze jak ktoś robi mnie w ch**a on wystawiająć kurtke na aukcji zobowiązał się do sprzedania jej temu co ja zakupił, rozumiem ze moze nie być danego koloru, czy rozmiaru ale koleś wystawił tych kurtek 300 sztuk, 240 osób to kupiło i żadna z tych 240 osób nie otrzymała towaru, to ja sie pytam gdzie to jest? Nagle zabrakło tych wszystkich rozmiarów i kolorów? No chyba nie a jak narazie to nie zwrócił gotówki chodz minęły już prawie 2 miesiace

Gość gość
No to takie wałki juz widzialam. Martwisz sie o kurtke a nie wiem czy w ogole pieniadze dostaniesz, a jakie ten sprzedajacy ma komentarze?

Gość gość
No jak zamawiałam to było 100% pozytywnych a teraz powoli zaczynaja sie pojawiać negatywne typu: brak kontaku, towaru i pieniędzy