Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn 20ms i 10,5kg

Polecane posty

Gość gość

Synek jest drobny i niewiele waży. Niepokojące jest, że od roku przybrał zaledwie kilogram. Gdy go szczepimy i przy okazji ważymy lekarze (różni) zawsze mówią, że "taka jego uroda". Syn waży 10,5kg i mierzy 82cm. Na kwiecień mamy wizytę u gastroenterologa (sami działamy, bo wg pediatrów z naszej przychodni wszystko jest w normie) Dobra, żeby nie było że walczę z lekarzami. To był wstęp;) Pytanie: ile ważą/wazyły wasze dzieci (chłopcy) na 20 miesięcy, a jeśli podobnie mało jak nasz to czy coś z tym robiliście itd? Dodam, że syn zjada posiłki. Nie dopomina się, ale swoje porcyjki zjada. Dziękuję za odp.

Gość gość
Moze nie w temacie ale moja 15msc córka ma 87cm i 12kg..wszyscy w rodzinie dogadują mi że "ciężki kloc" albo jak podnoszą-iiiilleee ona waaaażżyyy??!! smutno mi wtedy -córka nie wygląda na grubą tylko wygląda na 2 lata, jeszcze ma sporo kręconych loków...ciesz sie że masz drobne dziecko:)

Gość gość
Ucieszę się na dobre, jak sprawdzimy czy jest zdrowe. Tylko te terminy do specjalistów:( A widzisz, o naszym słyszę, że "malutki, drobniutki".

Gość gość
Corka mojej kolezanki ma niecale 4 lata i wazy 15kg, moja corka ma 11 miesiecy i wazy 10kg. Obie sa w normie.Nie sugeruj sie tm,ze malo przybral,wazne,ze je,jesli zdrowo oczywiscie.Jesli sami jestescie drobni to nie ms sie co dziwic dziecku.

Gość gość
Dzięki dziewczyny:) Ja nie jestem drobna, mąż raczej tak. Przybiera, ale nie równomiernie patrząc na centyle. Zaczynał z ok 40, a teraz jest ok na 15. Niby ciagle norma, a jadnak są spadki. Stąd moje zmartwiuenie i pytanie.

Gość gość
Mój syn w tym wieku ważył podobnie. Mieliśmy z nim straszne problemy z jedzeniem. Nie chciał nic jeść. Ale ostatnio nastąpiła mega poprawa ma 2 l i 2 miesiące i waży 12.5 kg. Te dwa kilogramy przytył w 2 miesiącem a wcześniej waga dlugo stała w miejscu.

Gość gość
Mam drobne dziecko i też zaczynamy działać. Jesteśmy niscy, syn od początku jest poniżej siatki. Mam skierowanie do gastroenterologa, bo wyprosiłam, jeszcze nie umówiłam na wizytę.

Gość gość
Moj 15 miesieczny syn ma 78 cm i wazy 9700. Sadze ze na 20 miesiecy bedzie mial podobna wage jak Twoj. Ma bardzo dobry apetyt. Lekarz tez uspokaja ze taka jego uroda. Jest bardzo aktywny caly czas w ruchu, pewnie to dlatego.

Gość gość
Popatrzyłam do książeczki, mój w wieku 18 mcy ważył 10,5 kg. i miał 85 cm. wzrostu. I dalej było w normie. Na bilansie dwulatka ledwie 400 g. więcej i 1,5 cm. na plusie. Teraz ma 102 cm. i waży niewiele ponad 15 kg. Nie przejmuję się, badania podstawowe w porządku, wygląda zdrowo poza tym że chudzielec, zjadał różnie- niektórych posiłków niewiele, a niektóre z dokładkami, zależy jak mu pasowało, bywały dni że się objadał albo takie że ledwie coś tam skubnął... Jest zdrowy, nie choruje i nie ma żadnych niepokojących objawów, ma świetne samopoczucie i pełno energii, czym mam się martwić? Zwłaszcza że mieści się w normie. Taka jego uroda, mąż jako dziecko był szczupły i wysoki (co mu zostało), ja w dzieciństwie miałam niedowagę, po co na siłę doszukiwać się problemów... jakby miał jakieś zaburzenia odżywiania albo tył/tracił na wadze nieproporcjonalnie do tego co je, wtedy bym się martwiła.

Gość gość
Mój ma 21 miesięcy i waży 14,5 kg. Wzrost też jest w 95 centylu i taki wielki odkąd skończył 2 miesiące, bo urodził się przeciętniak. My z mężem należymy raczej do wielkich i szczupłych i mamy inny problem, bo syn jest wyższy od swoich rówieśników i dużo już mówi, a zachowuje się stosownie do swojego wielu. Wszyscy mają go za starszego niż jest w rzeczywistości i oczekują bardziej "dorosłego" zachowania, po czym są rozczarowani "kiepskimi manierami", ale mam to w nosie i nie tłumaczę przypadkowo napotkanym, że on jest sporo młodszy od tego jak wygląda. Niektórzy uważają go za 3 latka, a tu nawet nie ma co porównywać takiej różnicy wieku. Jak widzisz tak źle, a tak niedobrze:) Sprawdź wszystko dla własnego spokoju i ciesz się zdrowym dzieckiem.

Gość gość
Gość 21:42, mój syn identyczne wymiary i waga w tym wieku jak Twój.

Gość gość
Nasz syn jest niski a wygadany i każdy dziwi się, że taki mały (wygląda na 1,5 roku max.) a gada jak stary, jak mówimy że ma ponad 2 lata, to zawsze słyszymy ale drobny/mały/niski itd. wtedy mówię że nie ma po kim być wysoki za to jest inteligentny ;) jakoś trzeba sobie radzić :)

Gość gość
Mój syn ma 21 miesięcy i waży 11 kg.

Gość gość
ja mam dziewczynkę - ma 18 miesięcy i waży 8,5 kg :(

Gość gość
Moja córka ma 23 miesiące i waży 10 kg, a je tyle co chłop na roli, ciagle coś mieli :).

Ja tez ciągle wysłuchuje ze moja corka 2.5 roku drobna;-) ma 90 cm i niecałe 12 kg wagi. Ale uważam, że dla niej zdrowiej być szczupła niz utuczona.

Gość gość
Z pewnością nie jest tak drobna przy tych gabarytach ;)

Ona ma 2.5 roku ;-) wyglada na ok 18 m i taki tez rozmiar ubranek nosi. Drobna buzia itp:-) Na roczek ważyła 9 kg. więc przez 1.,5 roku przybrała niecałe 3 kg. Większośc dzieci 12 kg ma duuuużo wczesniej.

Gość gość
Na pewno nie jest utuczona. Też mam drobne dzieci.

Gość gość
Moja ma 2,5 roku i 91 cm i wazy 12,5 kg. Jest z tych drobnych, ale nie jest chuda i na 100% nie wygląda na 1,5 roku. Mam porównanie z dziećmi w przedszkolu, bo chodzi. Jest troszkę drobniejsza, delikatnej budowy, ale nie niska wcale. Wzrost i wage ma między 25 a 50 centylem, więc jest całkiem średnia.

Gość gość
mój synek ma 21 miesięcy i waży 10,2 a wzrostu ma 84cm czyli podobnie jak u Ciebie autorko wszyscy mi mówią, że jest malusi jest trochę niejadkiem, ale staram się, by wartościowo jadł też wybieram się z nim do lekarza, żeby uspokoić się

Gość gość
Moja corka ma 20 mies. I wazy 11,5kg przy wzroscie 86 i jak dla mnie jest przecietnej budowy a nawet taka papusna troche ;p

Gość gość
Moj ma 15mcy i wazy 11kg.ubranka 86-92niektore.jest wysoki,wyglada na dwa latka.nie jest jakis papusny,wrecz wydaje mi sie ze raczej szczuplak taki. ale jesli to prawda,ze do roku dzieci potroja wage urodzeniowa,to u nas prawue sie wpasowal,przy ur wazyl 4200