Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2mczne niemowle nie chce jesc

Polecane posty

Gość gość

Moj synek skonczyl 2 miesiace, jest bardzo duzy, wazy 6 kg. Jest na mm, wypijal zawsze miedzy 140-170 ml co 3-4 godziny. Od dwoch dni nie chce jesc, wypija gora 70-80 ml i to ledwie. Kolki ma od urodzenia, dostaje specjajne mleko i lekarstwa, nie ma temp, smieje sie , nie widze plesniawek. Tydzien temu mialam opryszczke ale bralam heviran, dezynfekowalam rece i nie calowalam go, pecherze szybko zeszly i zostala tylko czerwona plama, ktora juz nie zaraza?! Ja juz glupieje i nie wiem co robic :( , jedyna opcja to do szpitala podjechac ale chcialam sie najpierw spytac o zdanie

Gość gość
A ty tez masz zawsze apetyt ? Pozwól mu jeść tyle ile chce :)

Gość gość
No nie zawsze mam apetyt :) ale jak schudne dwa gramy to mi nic nie bedzie :D . A on wypije troche i dziwnie zaczyna smoczek ciamkac :/

Gość edyta89
A moze powinnas mu zmnienic smoczek na wiekszy ?

Gość gość
Sprobuj zmienic smoczek na taki z wieksze dziurka.

Gość gość
Myslicie? On skonczyl 2 mce, nastepne smoczki sa 3+ , tzn ze od poczatku 3 mca?

Gość gość
My tez mielismy ten sam problem zmenialismy smoczek butelki mleko sposob karmienia zageszczalismy mleko kaszka kukurydziana i dopiero wtedy zaczela pic potem znowu sie zaczelo to samo trwalo to 5. Miesięcy az w koncu przestalam ja zmuszac tyle ile wypila tyle jej wystarczylo. No i terZ ma skonczone 7 i pije tylko od 150 do 170 nie zmuszam jej i jest spokoj. Po prostu taki typ dziecka. Nie chce nie zmuszaj. Zglodnieje porządnie to wtedy wypije więcej. Ale smoczek +3 mozesz spokojnie mu dac.

Gość gość
Cos ty niektore dzieci tak porostu maja nam tez się tak zaczelo od 2 miesiąca tez pila malutko tez panikowalismy. Ale spoko jezeli dziecko przybiera dobrze na wadze to naprawde niczym sie nie martw. Spsoboj nowy smoczek albo zagesc troche kaszka kukurydziana my zaczęliśmy zageszac kolo 3 miesiaca i pila bardzo fajnie

Gość gość
Moj syn ma kolki nie wiem czy jak zageszcze mleko to mu nie pogorsze. Mieszkam w de, nie wiem nawet czy jest tu cos takiego do zageszczania, musze sie spytac w aptece

Gość gość
No to o to bys musiala spytac juz lekarza czy mozna. My mielismy tylko kilka dni takiej typowej kolki a potem zauwazylam ze ja boli brzuszek po takim gestym mleku i do tej piry zagęszczam tylko na noc

Gość gość
Zapytam sie jesli zmiana smoczka nie pomoze

Gość gość
Dziewczyny, nastepny rozmiar smoczka zaczyna sie od 4. miesiaca :( . To chyba za szybko? Boje sie, ze sie zachlysnie