Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy w UK

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, jak to było z Wami? Przyjechałam do UK 7 mcy temu. Nie za bardzo stoje z Angielskim ale sie dogaduję. Pracuję przez Agencję, niestety. Ciężko o kontrakt. Trochę się łamię, bo opłaty są a z praca przez Agencję wiadomo jak jest. Doradźcie mi coś. Przecież ludziom się tu żyje lepiej a ja się boję jutra... Chcialabym otworzyć swój biznes ale w mojej sytuacji nie mam szans na kredyt. Napiszcie proszę, czy ja tu jestem jeszcze za krótko? i wszystko mi się uloży? Czy po prostu nie warto tu byc? Tylko do czego ja wrócę w PL? do pracy za 1500 zł? Napiszcie coś, proszę, jakie macie doświadczenia... Dziękuję.

Gość gość
nic nie wiem o UK. radzilabym ci zostac moze w jakims hotelu bys prace znalazla?

Gość gość
Doświadczenia doświadczeniom nierówne. Wiele osób przyjechało tu lata temu z konkretnym planem co zamierzają robić, inni kompletnie nie mięli pojęcia. Spotkałam Polaków którzy są tutaj kilka dobrych lat i dalej nie mówią po angielsku albo mówią bardzo słabo. Prędzej powinnaś rozglądać się za inną pracą (nie przez agencje), za kursami czy wolontariatem. Nie baw się w zakładanie własnej firmy bo bez znajomości rynku polegniesz.

Gość gość
Co się przejmujesz!!! W UK agencji jest od cholery to pojdziesz do innej. Zreszta skoro nie dostajesz kontraktu to powinnas szukac pracy w internecie bezpośrednio na kontrakt lub zmienić agencje :-)

Gość gość
w sumie ważne , że pakistańczykom stoi. mam wtedy mnóstwo pracy

Gość gość
Dzięki ludzie. Może faktycznie....agencji jest tu wiele, zawsze cos sie znajdzie.