Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinkkaaa

Stan podgorączkowy od kilku tygodni !!

Polecane posty

Gość ewelinkkaaa

Hej ! Kochani, poradźcie mi coś.... Jakieś 4 tygodnie temu zauważyłam przy okazji przeziębienia, że mam temperaturę, od 37.1 do 37.6 się wahała. Zbagatelizowałam to, bo pomyślałam, że to do przeziębienia, ale jednak chyba nie.... Przeziębienie mi się skończyło a ja przez następne około 4 dni nadal miałam taką temperaturę. Ale raz jak zmierzyłam to miałam 36.6 i stwierdziłam, że jest okej i więcej nie mierzyłam żeby się nie nakręcać. A dziś mój chłopak mówi o 20, że kiepsko się czuję więc mu dałam termometr, żeby zmierzył gorączkę (nie miał gorączki) a potem ja sobie zmierzyłam, tak po prostu bez powodu. A tu 37.1. Teraz 37.5.... Czyli znów taka sama sytuacja jak wtedy.... Może nawet przez te całe 4 tygodnie miałam tą temperaturę, tylko nie mierzyłam po prostu. Tak podejrzewam.... Macie takie fazy ? Dodam, że ogólnie dobrze się czuję, nie mam żadnego kaszlu ani kataru, ani nic z tych rzeczy. Z innych rzeczy to choruję na chorobę haszimoto- mam niedoczynność tarczycy no i mam też lekką anemię. Czy to może mieć wpływ na temperaturę ?

Gość ewelinkkaaa
Proszę koniecznie o porady, jeśli ktoś z Was się na tym jakoś bardziej zna :(

Gość gość
a moze jajeczkowanie/okres? nie panikuj... zawsze mam takie wahania I zyje

Gość ewelinkkaaa
No w tym momencie nie mam okresu, owulacje powinnam mieć za około 4 dni, mam 15 dzień cyklu ( ale mam długie cykle 30,31 dni) więc to chyba nie to....

Gość gość
mi w tych tak rośnie temp. wlasnie wyluzuj panikaro

Gość ewelinkkaaa
Ej no :D Panikarą nie jestem.... Ale po prostu mnie denerwuje to, że mam taką temperaturę... I się zastanawiam czy te choroby na które choruję mogą mieć jakiś wpływ.... Z resztą ostatnio jak mierzyłam i miałam taką temperaturę to nie byłam w tych dniach cyklu, tylko byłam dopiero po okresie, więc to chyba jednak nie ma wpływu...

Owulacja następuje 12-16 dni przed miesiączką. Przy cyklach 30-31 dniowych możesz właśnie być w trakcie owu lub tuż po niej i dlatego taka temperatura. Szczerze to nie znam się na tych pomiarach temperatury celem określenia owulacji ale to raczej mierzy się raczej przed wstanie z łóżka i specjalnym termometrem pokazującym wynik do dwóch miejsc po przecinku, a dodatkowo chyba też miejsce mierzenia jest inne niż zwykle przy okazji przeziębienia się mierzy ;) Ogólnie może to być spowodowane owulacją ale wcale nie musi.

Gość gość
jestes wychudzona?

Gość ewelinkkaaa
Nie jestem wychudzona :) Jest za co złapać że tak powiem :D

Gość gość
bo powiedzialas ze masz anemie. to ile wazysz i jaki masz wzrost przy tej chorobie z tarczyca? masz taka grubsza szyje?

Gość gość
Zrób sobie jak najszybciej badanie krwi, morfologię, opad. Wszystko co dotyczy krwi.

Gość ewelinkkkaa
To, że ktoś ma anemię to nie znaczy, że jest chudy ;) Mam 166 wzrostu i wazę 60 kg. Robiłam niedawno morfologię, miałam niektóre wyniki poza normą ale bardzo niewiele...

Gość gość
to sporo wazysz jak na tak niski wzrost. chodzilas do lekarza cos robic z ta tarczyca? w jakim wieku jestes?

Gość gość
Ja jako dziewczynka miałam podobnie, ale w okresie dojrzewania wszystko wróciło do normy i mam 36,6

Gość ewelinkkaaa
Mam 25 lat. No ja jestem od dziecka pod opieką endokrynologa, także ta choroba jest kontrolowana i nie ma sensu raczej się nad tym rozwodzić ;) Szukam porady bardziej w sprawie tej podwyższonej temperatury.

Gość ffinka
Może pomóc Pektosol

Gość gość
Można przejrzeć sobie kilkadziesiąt różnych modeli na stronie http://rankingtermometrow.pl/. Nie trzeba szukać termometru przez ileś tam stron producentów czy sklepów tylko wszystkie są podstawione na jedną stronkę, to mi się podoba ;-)