Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

j. ang.

Polecane posty

Gość gość

Czy nauczył się ktoś j. ang. z samouczków? Ile wam to zajęło czasu? Na jakim poziomie mówicie? Podstawowy, średni czy zaawansowany?

Gość gość
Ja osobiście nie, ale moja ciocia już tak. Uczy się już 5 lat i jest na poziomie B1, więc dosyć wysoko jak na samotną naukę. Wydaje mi się to dobre rozwiązanie, jeżeli ktoś nie ma zbyt pieniędzy, ma nieregularne godziny pracy etc. Ale jeżeli masz szansę uczyć się w grupie, na jakichś zajęciach albo chodzić na zajęcia prywatne, to na nie chodź. Łatwiej jest nauczyć się języka poprzez rozmowę. A ponadto jest motywacja w formie różnych zadań do zrobienia w domu lub jakiś test. I nauka jest regularna, no bo jak uczysz się sama, to np. uczysz się jedenego tygodnia 5 razy, a innym razem to przez dwa tygodnie nie zajrzysz do podręcznika. No chyba, że jesteś niezwykle zmotywowana.

Gość kastat
ja się uczyłam jakiś czas w domu ale mało systematycznie, w koncu zapisałam się do szkoły jezykowej...do długiego języka i było bardzo fajnie i wiele mi to dało!

Teraz pierwszy raz korzystam z kursu do nauki samodzielnej metodą Emila Krebsa i jest naprawdę świetna :D ten kurs uczy Cię rozmawiać i rozumieć, ze słuchu, więc trudno powiedzieć na którym poziomie teraz jestem (żeby tak oficjalnie podać to trzeba byłoby sprawdzić tez pisanie i czytanie . Najbardziej zależało mi na tym, żeby po angielsku mówić i mówię :D Myślę, że tak pewnie poziom B1. zajęło mi to pewnie koło dwóch miesięcy (nie zawsze przerabiałam kurs codziennie) . Mam nadzieję, że pomogłam