Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dni wolne dla ojca, aby zająć się starszym dzieckiem, gdy matka rodzi.

Polecane posty

Gość gość

Zbliża się mój drugi poród. Po pierwszym porodzie byłam prawie dwa tygodnie w szpitalu. Wtedy jednak nie było starszego dziecka... Tym razem sytuacja jest inna. Mój mąż będzie musiał mieć wolne na czas mojego pobytu w szpitalu. Wiem, że dwa dni może wziąć z okazji mojego porodu, dwa dni opieki nad zdrowym dzieckiem, ale czy jest coś jeszcze na taką okoliczność, gdyby mój pobyt w szpitalu się przedłużał?

Gość gość
U mnie bylo tak ze prawie 3 tyg przed porodem bylam w szpitalu, maz mial opieke na starsze dziecko ze szpitala. Potem bral dni wolne okolicznościowe - poród. 2 tyg opieki na mnie od mojego ginekologa (w szpitalu sie pomylili i nic sie dalo zrobić a opieki nie mial, normalnie dają opieke w szpitalu) a potem bral 2 tyg urlopu ojcowskiego.

Gość gość
Dostanie opiekę na starsze dziecko, szpital wystawia kwitek, tam gdzie wypis odbierasz, mój maz też u rodzinnego był teraz tylko nie pamiętam czy z tym kwitkiem ze szpitala czy jak się ze szpitala skończyło przedluzal. Nie zapomnij do zusu zanieść żeby forsę dostac