Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy muszę iść do szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 40 tgc i zwolnienie lekarskie mam do 29.12. Moj lekarz przyjmuje dopiero po nowym roku i nie wiem co zrobić . Proszę o jakąś poradę.

Gość gość
tak musisz

Gość gość
A rodzinnego nie masz?

Gość gość
Mój lekarz przyjmuje w środy i czwartki a akurat w te dni wypada sylwester wiec to niemozliwe a nie mogę czekać do następnego tyg bo musze dostarczyć zwolnienie w ciągu 7 dni ...

Gość gość
Możesz przejść na macierzyński , który przysługuje od 38 tc, zgodnie z ustawą.

Gość gość
To jak dostałaś zwolnienie z taka datą, nie zapytałaś się lekarza od razu, tylko teraz się obudziłaś? Sylwester jest dniem pracującym, więc jest szansa, że twój lekarz przyjmuje. Zadzwoń jutro i się dowiedz.

Gość gość
Nie przyjmą cię do szpitala jak nic ci się nie dzieje. Szpitala to nie obchodzi , że kończy ci się zwolnienie.

Gość gość
Jak nie dotrzymasz do przyszłego tygodnia, to wystawia Ci wsteczne zwolnienie albo policza juz na poczet macierzynskiego. Ale ja bym na Twoim miejscu poszukała lekarza, który wypisze Ci zwolnienie. Zadzwon do kadr i popytaj, na pewno cos doradzą:)

Gość TaWredna
Szpital nie jest od wpisywania zwolnień. Na IP ci go nie wystawia. Aha i wstecznego zwolnienia nie mogą wystawic

Gość gość
A termin kiedy masz dokladnie

Gość gość
Termin mam na 7 stycznia . Jednak na ostatniej wizycie gdy lekarz mnie zbadał był pewny ze do tego 29 nie dotrzymam ale jednak jest inaczej . No nic... będę musiała zadzwonić do niego i cos się wymyśli , zawsze jest jakieś wyjście. Dziękuję Wam za pomoc. :)

Gość gość
masz dziwnego lekarza, ja też mam zwolnienie do 29.12 i jakoś mój lekarz przyjedzie specjalnie do gabinetu bo mam wizyte.