Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest możliwa ciąża ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, piszę z pytaniem czy jest możliwość ciąży. Kochałam się 19 listopada, bez zabezpieczenia, ale w dni niepłodne i bez wytrysku do środka. Niestety znajomi straszyli mnie, że w preejakulacie również znajdują sie plemniki w związku z czym z niecierpliwością wyczekiwałam okresu. Okres pojawił się tak jak powinien, towarzyszyły mu wszystkie objawy ( wypryski, ból podbrzusza i ból w krzyżach ) okres wyglądał i trwał tyle ile normalnie co mnie uspokoiło. Nie miałam i nie mam absolutnie żadnych objawow ciąży, aczkolwiek niepokoi mnie fakt, że troche czesciej czuje potrzebe sikania. Byłam już raz w ciąży, towarzyszyły mi zawroty głowy, senność, brak okresu, ból piersi.. Teraz nic z tych rzeczy nie ma, ale niepokój i tak sie pojawia. Prosze o informacje, czy ciąża jest w tym przypadku realna ? Pytam ponieważ slyszalam, ze okres w pierwszych miesiacach wcale nie wyklucza możliwości, że w brzuchu rozwija sie dzieciątko

Gość gość
Nie jesteś w ciąży, a parcie na pęcherz nie jest objawem, który pojawia się od razu. Najpierw musi się ta macica troszkę powiększyć.

Gość gość
W pierwszej ciąży parcie na pecherz pojawiło sie dopiero w 7 miesiącu, natomiast wiem, że każda ciąża wygląda inaczej, a ten objaw podaje sie jako jeden z pierwszych, stąd moje wątpliwości :) w każdym razie dziękuje za odpowiedz, troche sie uspokoiłam :)

Gość gość
W ciazy moga wystepowac plamienia ale nie okres. Okres wyklucza mozliwosc ciazy

Gość gość
Objawy ciazy dziela sie na prawdopodobne i pewne. Do prawdopodobnych zalicza sie bol piersi, nudnosci, zmeczenie, a do pewnych brak miesiaczki. Zarodek zagniezdza sie w scianie macicy, a okres to nic innego jak zluszczenie i wydalenie błony okalającej tą ściane. Jesli wiec wystapilby okres w ciazy, tp musialby byc wydalony takze zarodek

Gość gość
W ciąży nie jesteś moim zdaniem ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to dlaczego nie zrobisz testu ciążowego?

Gość gość
Małe dziecko, święta, rachunki.. Człowiek liczy każdy grosz :) gdybym czuła, że moge być w ciąży na pewno bym jednak test zrobiła, a że objawów brak, okres normalny to te wątpliwości są małe i spowodowane jedynie posłuchami i plotkami na ten temat. Jednak chciałam poruszyć tutaj ten wątek, rozwiać pewne teorie, dowiedzieć sie czegoś więcej, jak też sie uspokoić bardziej :)

Gość gość
Witam czy jest możliwe że moge być w ciąży chodź kochaliśmy sie dzień po miesiączce i skączył w środku ?

Gość gość
Tak jest taka możliwość. A jak długie masz cykle? To w głównej mierze od tego zależy

Gość gość
Dni płodne powinno się wyznaczać na bieżąco, bo nawet jeśli ma się regularne cykle, owulacja może się przesunąć. Jeśli ma się z tym problem zawsze można sobie kupić mikroskop owulacyjny

Gość gość
każda miesiączkę mam 10 każdego miesiąca w tym miesiącu opóźniła mi się i dostałam 13,03 a koniec 17,03 dlatego się pytam czy mogłabym być w ciąży .

Gość gość
Zrób test to się dowiesz.