Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz robie omlet pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Próbowałam kilka razy juz go robić , ale zawsze albo wychodził mi jakiś cienki i wogole nie nadający się do jedzenia , albo wychodziły mi nalesniki... Jak mam zrobić puszysty pyszny omlet z dżemem :( Korzystałam z przeróżnych przepisów i żaden nie wychodził

Gość gość
chce zeby był bardzo bardzo puszysty

Ubij białko i zmieszaj z roztartym żółtkiem , dodaj troszkę sody na czubek łyżeczki do smaku sól, cukier i na patelnię Na koniec posmaruj śmietaną i posyp cynamonem.

Gość gość
białka ubijasz osobno na sztywną pianę potem dodajesz żółtka i ubijasz trzepaczką plus przyprawy - np. pieprz czarny, ziołowy, kurkumę (maleńko), majeranek, tymianek i ubijasz trzepaczką z ulubionymi ziołami potem dodajesz mąkę - 1 łyżka plaska na 1 jajko i nadal ubijasz trzepaczką wylewasz na patelnię z rozgrzanym olejem i pieczesz pod przykryciem <--- ważne alby nie był suchy smacznego :)

Gość gość
ja robie bez sody ale wlewam troche mleka

Soda ohyda, a sól stosuję do gotowania tylko morską i też nie pierwszą lepszą, teraz naprawdę można dostać sole z wielu zakątków świata… nawet z Pakistanu! (Sól Polska ją sprowadza z tego co wiem), dobrze, że świadomość konsumentów wzrasta, przecież jesteśmy tym co jemy.

Niedoczekanie zebym pakistanska sol kupowala. Wystarczy, ze musze pracowac na zasilki dla pakistanskich imigrantow, niech ich cholera nagla wezmie.