Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONA88282828474565648

Wykrycie wczesnej ciąży, aborcja

Polecane posty

Gość ONA88282828474565648

Witam. Wpadłam mimo zabezpieczenia się, a co najgorsze stało się to w czasie pierwszego lub drugiego razu w całym swoim życiu. (Niedawno straciłam dziewictwo, jak widać prezeratywa zawiodła, mam za sobą 2 razy). Od 2 dni PO wskoczyła mi wysoka temperatura 37.2 której nie można zbić, wcześniej miałam 38, 39 i bulgota mi w brzuchu, rano miałam skurcze w podbrzuszu po czym zauważyłam brązową wydzielinę, a wcześniej miałam okres który trwał 3 dni. Gorączka nadal 37.2 powtarzam, mimo okresu, który nie wyklucza ciąży, a gorączka wskazuje raczej tylko na jedno. Testy z moczu apteczne Quick Vue, Bobo i już wszelkich jakich wypróbowałam pokazują uparcie 1 kreskę, prawdopodobnie jest za wcześnie a ja z gorączką cały czas się męczę, która uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Minął tydzień od stosunku także może być za wcześnie, do tego czasu się wykończę. Chcę wykonać jutro rano w laboratorium beta HCG z krwi, tylko czy ono tak wcześnie wykrywa ciążę? Po jakim czasie pokaże prawdę? Po wykonaniu tego badania zamierzam wybrać się do ginekologa. Kolejna sprawa, że jak wpadłam to nie urodzę i tak tego dziecka bo jestem za młoda i mam studia na głowie, mam 20 lat, ON też nie chce, jak nie tabletki to klinika w Bystrzycy na Słowacji. Najbardziej zależy mi na czasie by to wykryć we wczesnym stadium to zabieg będzie mniej inwazyjny. Najbardziej mi zależy na odpowiedziach po jakim czasie beta HCG pokazuje prawdę o ciąży i czy aborcję można wykonać już w 1 i 2 tygodniu ciąży czy lepiej farmakologicznie? Proszę o zachowanie kultury, ta sytuacja to będzie nauczka do końca mojego życia i dalszego stronienia od robienia "tego", dość męczarni w tej temperaturze gdzie nie mogę sie nawet okryć kołdrą w nocy, piecze mnie ciało. Czy ginekolog potrafi wykryć tak wczesną ciążę?

Gość gość
ile dni minelo od stosunku ? test z krwi wyjdzie jak minelo z 12 dni , prezerwatywa pekla ?

Gość gość
od kiedy goraczka jest wyznacznikiem ciazy? dziewczyno uspokoj sie i odpusc sobie na razie seks. widac,ze dla ciebie jest jeszcze za wczesnie z tym tematem.

Gość gość
wlasnie moze ty w ciazy nie jestes tylko wmawiasz sobie

Gość gość
jak bylas dziewica to po stosunku moglo wystompic plamienie

Gość ONA882828282829393993
Niestety nie wmawiam sobie, mierzę przez kilka dni temperaturę i utrzymuje się dzień i noc po stosunku 37.2, jest nie do zbicia żadną tabletką przeciwgorączkową, także wskazuje to tylko jedno, schowam ciało pod kołdrą i mnie piecze. Niestety pospieszyłam się, ale teraz czasu nie cofnę, co gorsze zaufałam chłopakowi, który mnie zapewniał, że nic złego się nie dzieje, wiedział co robi, jest starszy, miał wiele dziewczyn przede mną, jak widać w prezerwatywie już po 1 razie można wpaść. Prezerwatywa nie pękła, ale nie wiem czemu teraz gdy mam te objawy chłopak zaczyna sam popadać w chwile zwątpienia. I co tu teraz zrobić? Iść do laboratorium jutro? Przecież ja nie mogę czekać, obawiam się że mój organizm nie przeżyje usuwania ciąży w późniejszym stadium, bo mam zbyt wrażliwe ciało. Dziewczyny zachodzą w ciążę, nie wiedząc nawet o tym, dowiadują się z przypadku, a ja dostałam silnej gorączki i bulgotania 2 dni PO. Nie jestem chora na nic.

Gość gość
a kiedy byl stosunek ?

Gość gość
a o czym ma swiadyczyc ta wyzsza temperatura? jesli juz szukaj informacji na temat obserwacji cyklu i wahan temperatury to chociaz poczytaj to do konca. w ogole do czego porownujesz ta wyzsza temperature skoro mierzysz ja dopiero kilka dni. temperatura wzrasta po owulacji i jesli jest wysoka ponad 16 dni od skoku twedy mozna dopiero mowic o jakiejs ciazy. naprawde skoncz pisac te glupoty, poczekaj jeszcze tydzien i zrob test. i skoncz z tym seksem, bo szkoda takie geny przekazywac.

Gość gość
to znaczy że nie dorosłaś do seksi jeśli nie jesteś gotowa ponieść konskwencji morderczynio

Gość gość
17 grudnia straciłam dziewictwo, 21 grudnia 2 raz i to jest całe moje "bogate" pożycie seksualne w wieku 20 lat w dzisiejszych "k.urewskich czasach". Mam pecha w życiu niestety i to jest kolejna moja wpadka za którą będę musiała słono zapłacić. Dwa stosunki w prezerwatywie, nic nie pękło, nic nie pociekło, potem chłopak sam mnie uspokajał, zawinął bym mogła dotknąć, że wszystko jest suche. Jak zaszłam to po mnie, bo ja przed robieniem tego odczuwałam jakiś dziwny strach przed zajściem. Jak widać nie myliłam się. Od razu wskoczyła nie do zbicia gorączka, bulgotanie. Byłam nawet u pediatry w zwykłej poradni, łudziłam się, że to przeziębienie. Powiedziałam, że mnie dręczy gorączka 24 na dobę i mam pieczenie ciała. Lekarz zdezorientowany myślał, że mnie gardło boli albo mam katar. Niestety przejrzał gardło, zbadał, zero oznaków przeziębienia, grypy itp. Potem chyba coś się skapnął, zapytał się czy mi coś bulgota odpowiedziałam że nie. Odpowiedź była prawdziwa, bo wtedy jeszcze tych bulgotań nie było, a gorączka znacznie wyższa od tej którą mam teraz cały czas - 39. Nie wiem czy jest sens iść jutro na beta HCG i ginekologa?

Gość gość
15,16 chamico nie nazywaj jej morderczynio

Gość gość
mam nadzieje, ze sobie jaja robisz tym tematem, bo az ciezko uwierzyc w taka glupote

Gość gość
Agnieszka93 posiedziałabyś w mojej skórze z 2 dni to byś może odczuła moje cierpienie. Wcześniej było nie do wytrzymania, wyjadłam całe opakowanie ibupromów i nic to nie dało, nawet kreska nie spadła, to wskazuje tylko jedno niestety... Tylko dlaczego testy apteczne tego nie wykrywają, gdy są już tak znaczące objawy, dlaczego wystąpił u mnie okres 23 grudnia wraz z gorączką który trwał 3 dni? Zużyłam 9 podpasek, ale to i tak czytałam, że dużo dziewczyn dostaje okresu mimo ciąży. Były nawet skrzepy ciemne. Okres minął a temperatura cały czas nie do zbicia.

Gość gość
autorko a nie wpadlas na to, ze te objawy moga byc skutkiem silnych nerwow?

Gość gość
Dziewczyno, jeśli to nie prowo, to puknij się w łeb i zrób test za jakieś 2 tygodnie, a zobaczysz, że w ciąży to ty jesteś, ale co najwyżej Urojonej

Gość gość
#7 z kreskami to nie gorączka, o gorączce mówimy powyżej 38'C.

Gość dobrze denerwuje się. Ale ja byłam po tych dwóch razach w skowronkach. Siedziałam sobie u chłopaka, u przyjaciółek jak gdyby nigdy nic. A tu nagle gorączka, no i mówię że coś jest nie tak. Nawet gdy leżę odstresowana to mierzę sobie temperaturę i jest ciągle jedna i ta sama i piecze mnie ciało, jedna wielka męczarnia, nie wiem jak ja wrócę w takim stanie na uczelnię. Na zawołanie to raczej nie przyszło. Znaczy to tylko jedno... Ten okres mnie tylko zmylił, ale on nic nie daje, dużo dziewczyn go brało za okres, a krwawienie nawet intensywne wskazywało zagnieżdżenie się zarodka, zmiany hormonalne itp. Temperatura powinna spaść gdy biorę leki na zbicie, a ona po prostu nie chce.

Gość gość
ja mysle, ze to tylko jedna odpowiedz moze byc. cialo tak silnie reaguje na porazajaca glupote. nie martw sie autorko, od tego sie nie umiera.

Gość gość
Jeśli jesteś w ciąży, to lepiej oddać do adopcji, zostawić w szpitalu niż zabijać :( módl się, zaufaj Bogu

Gość gość
Dla świętego spokoju własnego idź do tego tam.. Nie wiem gdzie ale zrób sobie to badanie zeby sie upewnić ze NIE JESTES w ciąży. Po trosze cie rozumiem i wiem ze stres moze konkretnie ogłupić. Kiedyś mimo ze raczej nie miałam powodów do obaw zrobiłam sobie 6 testów ciążowych, oprócz tego przebadalam sie w klinice prywatnej na obecność rożnych chorób wenerycznych. Uspokoilam sie dopiero jak już wiedziałam ze ani nie jestem w ciąży ani nie jestem na nic chora. Seks to nie jest bezpieczna zabawa niestety

Jeśli to prowokacja według niektórych to zrobię zdjęcie z podpisem mojego nicku wyników badań HCG. Tylko nie chcę ich zrobić za wcześnie by znów mi dał fałszywy obraz, a temperatura nie daje mi żyć w dalszym ciągu... :(

Gość gość
Watpię żebyś była s ciąży ale w razie najgorszego możesz dokonać aborcji farmakologicznej czyli bierzesz tabletkę poronna i po kilku godzinach jest po wszystkim ponoc nawet nie boli jakoś szczególnie i nie ma aż takiej ingerencji w organizm jak przy aborcji mechanicznej. Ten rodzaj aborcji farmakologicznej mozna stosować do 3-go miesiąca ciąży. W Polsce tego nie zrobisz wiec pozostają ci albo Niemcy albo Słowacja (bliżej) albo jesli znasz kogoś w UK to możesz zrobic to tam prywatnie tylko ze są to spore koszty. Najpierw sie przebadaj i upewnij ze wszystko jest ok.

Chłopak nie śpi po nocach razem ze mną. Dziecka nie urodzę i tak czy siak. Obydwoje studiujemy dziennie, nie jesteśmy gotowi. W dodatku ja w wieku 20 lat wyglądam na tyle, że kasjerka w Tesco przy podliczeniu dwóch piw prosi mnie o dowód poddenerwowana. Ta temperatura daje jasny sygnał co to oznacza, dla mnie to czekanie na wyrok. Dobrze, że mam wsparcie mamy, która ma starszego kolegę ginekologa, w razie czego mi pomoże by usunąć jeśli zostanie wykryta ciąża jak najwcześniej, dlatego zależy mi na czasie. Chciałabym bardzo być w urojonej ciąży, ale niestety temperatury nie naliczam sobie przez swoje urojenia. W dodatku pojawiła mi się od brzucha do łona brązowa linia...

Gość gość
Podwyższona temperatura, której nie możesz się pozbyć nawet po zażyciu tabletek świadczy o chorobie płuc. Jestem lekarzem i wiem co piszę.

Niestety nie, ale bardzo chcialabym nawet być ciężko chora na płuca jeśli pomyślę sobie o ciąży. Nigdy nie miałam problemu z płucami, nie doświadczam żadnych dolegliwości, czasem skurcze brzucha i temperatura nie do zbicia. Brązowej wydzieliny nigdy nie miałam, a wczoraj się pojawiła. Chciałabym działać szybko by nie dokonywać aborcji mechanicznej, jestem chyba zbyt młoda. Jednak farmakologia niesie też ryzyko. Mogę nie mieć juz nigdy dzieci, mogę przeżyć ten koszmar, ale nie chcę by komplikacje były na tyle bym straciła życie. Chcę żyć. Nie jestem idiotką, która sama kupi sobie tabletki i będzie umierać w łazience w późnym tygodniu ciąży, bo "nie wiedziałam". Ja już wiem teraz że coś jest nie tak, chcę działać szybko. Nie wiem tylko gdzie kupić takie tabletki, jak kupię to zażyję ich pod okiem kolegi mamy ginekologa. On raczej nie będzie miał dostępu do takich środków, ma swój gabinet, jest w podeszłym wieku, może mnie tylko "kontrolować". On mieszka teraz w innym mieście, więc jakby mógł to by mnie dawno obejrzał i nie musiałabym wylewać swoich potów na forum. Chcę dopiero jutro iść do ginekologa, ale najpierw laboratorium, zapłacę za HCG, w miarę sprawne wyniki i potem do ginekologa. Bo chyba sam ginekolog to mi nic nie powie, i tak będzie trzeba iść na badania i tak i tam mnie wyśle. Chyba że ginekolog mogłby już na tak wczesnym etapie wykryć zapłodnienie czy powiększoną macicę, co sądzicie?

Gość gość
ale jak jak guma nie pekla ??

Dwukrotnie sprawdzałam, nie pękła, wszystko było w środku nic "poza", suchutkie. :( Ogłaszają się w anonsach, różnych gazetach "Ginekolog. Farmakologia. Tanio". Wczoraj nawet zadzwoniłam do jednego gościa, starszy pan, powiedział, że "dowozi". Co to może oznaczać? Czy tacy są bezpieczni? Na Słowacji, w Bystrzycy z tego co widzę to wykonują tylko mechaniczną. Gdy wykryję swoją przy swojej determinacji będzie miała 1-2 tydzień, ja tej temperatury podwyższonej dłużej nie zniosę, bo ja nawet umyć się normalnie nie mogę, a żyć normalnie jak przedtem muszę. Zatem, ciąża 1-2 tygodniowa to najlepiej na metodę farmakologiczną... I teraz pytanie komu zaufać? Ten kolega mamy też starszy pan ginekolog, który przestał wykonywać swój zawód, nie wiem czy będzie w stanie załatwić bezpieczne tabletki, chyba nie...

Gość gość
jak nie pekla to w ciazy nie jestes ,zrob test z krwi

Czy na test krwi jest wciąż za wcześnie? Stosunki: 17, 21 grudnia. Bo jak tak, to szkoda czasu, zakłamywania się i pieniędzy.