Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

palace ciezarne

Polecane posty

Gość gość
Zna ktoś ciężarne które pala?? Dzieci zdrowe?

Gość gość
Ja znam jedna. Urodzila miesiąc temu zdrowa córeczkę cala ciaze fajczyla aż to normalnie mnie obrzydzalo

Gość gość
Ja też znam.Obecnie jest w ciąży z 3 dzieckiem.Kopci co godzinę!! I się z tym wcale nie kryje! Ja jak bym już miała palić w ciąży to bym się chowała po kątach :P

Gość gość
Tylko niech takie nie zapomna po porodzie dawac dziecku papierosa. Skoro 9 miesiecy palilo razem z kochajaca mamusia to organizm moze ciezko zniesc odstawienie ;)

Gość gość
A najbardziej smiesza te zalosne wymowki. "Bo lekarz mi zabronil rzucic z dnia na dzien..." Smieszne. Albo takie zakochane w swoich dzieciach ale trucie nie jest dla nich problemem.

co z tego, że taka palaczka urodzi niby na pierwszy rzut oka zdrowe dziecko, jak konsekwencje palenia mogą wyleźć po latach Kumpela paliła, urodziła syna. Syn ma 3 lata i nie mówi. Niedawno czytałam, że opóźniona mowa u dziecka może być właśnie konsekwencją palenia fajek w ciąży przez matkę. Kto wie, czy akurat w tym przypadku nie ma to zastosowania. Ja bym nigdy tak nie zaryzykowała i nie szafowała zdrowiem dziecka w imię wątpliwej przyjemności z palenia fajek :O

Gość gość
Te dzieci są zdrowe, bo mają ręce, nogi i oczy, ale skutki palenia wyjdą prędzej czy później, więc żałosne palaczki nie triumfujcie, że paliłyście a dzieci zdrowe.

Gość gość
znam urodziła w wieku 42lat dziecko ma 3 lata, inteligentny nic mu nie jest nie rozumiem jak mozna palić w ciazy:o

Gość gość
Dns dzieci a dokładnie chlopcy zaczynaja późno mówić i wątpię że palenie jest tego skutkiem ja nie palilam a syn zaczal gadac jak skonczyl trzy lata kumpela tez nie palila a dziecko ma cztery lata i tez nie mówi!!

Gość gość
Moja mama jakoś ze mna palila a jestem zdrowa i mój brat tez? Wiec co wy p*********e

Gość gość
Tak sobie mow.

Gość gość
Tak znam moja mama. Paliła całą ciążę ze mną. Nie chorowałam więcej niż inne dzieci, studia skończyłam 15 lat temu, aplikację kilka lat później, pracuję w zawodzie. Sama jednak na czas ciąży i karmienia piersią przestałam palić i nie uważam, że palenie w ciąży jest mądre, wręcz przeciwnie.

Gość gość
Ja tez pale niestety.Nie jest to dla mnie powod do dumy i kryje sie z tym po katach choc pale calkiem sporo.Wiedza jedynie najblizsi,przyjaciele,lekarz,polozna.Jestem w ciazy z drugim dzieckiem.Z pierwszym takze palilam.Ma juz 9 lat i efektow zdrowotnych zlych zadnych nie ma.Ale i tak wciaz gnebi mnie strach i wyrzuty sumienia.Bo mimo ze nie mam zadnych dowodow na to ze szkodzi to rowniez wiem ze nie jest dobre dla dziecka.

Gość gość
Może być trochę bardziej nerwowe, nadpobudliwe itp

Gość gość
Jedna urodzi zdrowe, druga nie. A po co ryzykowac? Ja mam znajoma, ktora w ciazy jarala maryske a teraz sie chwali, ze ma zdrowe dziecko. A jej syn ma 2 miesiace. Niestety czas moze pokazac co innego.

Gość gość
W sumie to wydaje mi sie ze maryska moze byc nawet z dwojga zlego lepsza niz papierochy.Bo fajki pali sie ciagle,przynajmniej kilka razy dziennie,marych raz na czas.Np raz na pare dni czy tygodni.Chyba ze ktos co dzien jara skrety...

Gość NataLlllllLia
Z tego co słyszałam to ta maryśka jest zdrowsza od tych smierdzących fajek, bo bynajmniej maryśka płuc nie zasmala, ale to tylko opinia innych ludzi. A i podobno ma wlasciwosci lecznicze :)

Gość gość
A niech sobie ma wlasciwosci jakie tylko chce. Ale nie bez powodu zalicza sie do narkotykoe. I jaranie blantow 3 razy w tygodniu to jakas paranoja. A teraz podnieca sie jaka to z niej przykladna mamuska bo karmi piersia, nie miala zadnych kryzysow laktacyjnych i twierdzi, ze zostala stworzona do macierzynstwa. Zwlaszcza z tymi papierosami i blantami ;)

Gość NataLlllllLia
No bardzo nie odpowiedzialne podejście. Zabiła bym !! Tylko mówie co słyszałam ze jest mniej szkodliwe, lecz to i to świństwo.

Gość gość
No swinstwo, tak jak piszesz ale nic nie poradzisz na debilizm

no ja znam jedną taką, niby miała rzucac, też wlaśnie powoli, ale dopaliła do końca c...i pali nadal(elektryka niby..). córa roczna rozwija się odpukac dobrze a nawet okazale, ale wiadomo, że to niezdrowe. Miejmy nadzieję że nie dla wszytskich dziec***alaca mam to od razu wyrok:/

Gość gość
Te palace w ciazy i rodzace zdrowe dzieci sa najgorsze. Bo potem rozpowiadaja, ze ona palily a dzieci zdrowe i nieswiadomosc wzrasta. Moja kuzynka ma 6letniego syna, ktory jest totalnym imbecylem. Mamusia oczywiscie jarala i chlala.

Gość gość
ja znam kilka takich kobiet... Chocby moja mama palila w ciazy, dzieci zdrowe, madre, skromne :P lezalam troche na oddziale przed porodem, dwie mamusie wychodzily sobie zapalic na balkon, ukrywaly sie przed lekarzami, pielegniarkami. Sama w ciazy rzucilam w dniu zrobienia testu

Gość gość
Ja tez rzucilam w dniu testu. A bardzo za papierosami bylam. Caly czas mnie z reszta ciagnie ale wiem, ze nie moge. I uwazam, ze jesli ja palaca wczesniej 2 paczki dziennie odstawilam to kazdy moze.

Gość gość
Ja uważam, że każdy może robić co chce. Moja matka nie paliła ale siedziała koło ojca, który kopcił i dalej kopci całe życie więc nawdychałam się tego dopóki mieszkałam z rodzicami. I uważam, że mieli prawo we własny domu palić sobie, czy w ciąży, czy nie. W czasie ciąży POWINNO SIĘ dla dobra dziecka to i owo zmienić, ale nikt nie musi że TRZEBA KONIECZNIE. Każdy robi co chce i tyle a wam nic do tego. Zróbcie porządek z własnym życiem. Jakbym była w ciąży to bym nie paliła, bo rzuciłam kilka lat temu ale wina czy piwa bym sobie nie odmówiła na pewno. W końcu to ja decyduję co robię i jak się komuś nie podoba to wasz problem :)

18:59 to że twoje dziecko jest opóźnione z rozwojem mowy to nie znaczy, że wszyscy chłopcy tak mają. W moim otoczeniu chłopcy akurat na 2 lata gadają już jak starzy. A w przypadku mojej koleżanki palaczki opóźnienie mowy (oraz dodatkowo nadpobudliwość) może być spowodowana właśnie przez fajki.

19:45 obyś nie pożałowała tego "każdy może robić co chce" i obyś w tej ciąży jednak nie była, szkoda dzieciaka

Gość gość
Jesli ktos zanim zajdzie w ciaze zapowiada, ze alkoholu czy papierosa sobie nie odmowi ma cos z glowa. I takie pustaki powinny byc bezplodne czego z calego serca Ci zycze.