Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

palace ciezarne

Polecane posty

Gość gość
Udns każde dziecko zaczyna mówić tak kiedy mu najlepiej a ty nie p*****l glupot!!! I ja tez bylam w ciąży palilam i jak mialam ochote na piwko to sobie nie odmawialam dziecko skonczylo studia jest mądre pracowite wiec o czym ty piersolisz

Gość gość
Pani matce palacej papierosy w ciazy up******ilabym łeb przy samej d***e. Takie popielnice niech s********ja na machorke.

Gość gość
Ja jasne palcie ,pijcie, ćpajcie w ciazy ...w końcu pod sercem nosicie TYLKO dziecko. Egoistyczne suki ...tylko JA JA JA JA MOJA DUPA JA .

Gość gość
Ty sobie up*****l leb!!!!!!!!!

weź się nie kompromituj żałosna babo z 20:01 :O powinno być ci wstyd jak cholera, a ty jeszcze się publicznie uzewnętrzniasz z tym, że narażałaś zdrowie swojego dziecka! Masz więcej szczęścia niż rozumu.

Gość gość
Nie palisz nie wypowiadaj sie pusta dzido!!

Gość gość
Dns spadaj stad!!!!! Swiata suka

możesz mnie wyzywać ;) nic więcej zrobić nie możesz :D no, może dziabnij sobie jeszcze browara i zapal fajeczkę na uspokojene

Gość gość
Palące ciężarne?! Jak mozna nosic maleńka istotne pod serduszkiem i palic? Te matki które pala to chyba nie myślą o dzieciach tylko o sobie.

Gość gość
Dns chcesz browarka albo fajeczkę bo chyba cię k***o nie stać na przyjemności :D

hahhahha za chwilę będzie "jarałam i chlałam w ciąży, a co STAĆ MNIE! " :D

Gość gość
Wiesz dns miałam Cię za mądrą kobietę ale Tym wpisem o opóźnionym niemówiącym trzylatku pokazałaś, że jesteś prostaczką. Mój syn też mówić zaczął dobrze po skończeniu trzech lat, latalam z nim po logopedach i psychologach i mówili mi wprost że przesadzam a syn ma czas na mówienie. Teraz ma 8 lat jest najlepszym uczniem w klasie, bierze udział w konkursach recytatorskich. Chciałaś dopiec tej dziewczynie wyżywając się na jej dziecku, a to już prostactwo i chamstwo.

Gość gość
Bo stać :D

Gość gość
Gosc 20:15 bravo!!! Tak trzymaj masz racje moje dziecko teraz ma 5 lat i ślicznie mówi... A upośledzone czy glupie nie jest dns!!

Nie próbuj mi wmówić że nie istnieje coś takiego jak opóźniony rozwój mowy i że normą jest, że chłopcy zaczynają mówić dopiero w wieku trzech lat. Istnieje coś takiego jak widełki czasowe, w których zdecydowana większość dzieci zaczyna mówić. To, że ktoś zaczyna mówić z opóźnieniem nie oznacza opóźnienia w rozwoju intelektualnym :O z resztą- pierwszy artykuł z brzegu http://www.egodziecka.pl/Czy-to-prawda-ze-chlopcy-mowia-pozniej-Porady-logopedy.html

Gość gość
Dns masz dzieci w ogóle?? Udaj sie do lekarza rodzinnego i zapytaj czy to cos zlego jak dziecko nie mpwi do lat trzech odpowie ci ze chlopcy tak maja ze to normalne!!!

Gość gość
A swoich dzieci nie masz tyko sie k***a powolujesz na artukuy idz do d**y debilko!!!!! W*********j stad

Gość NataLlllllLia
Jak ma sie urodzić chore to i tak sie urodzi chore bez wzgledu na to czy mama pali czy nie pali. Oczywiście nie jest to rozsądne palić w ciązy, ale każdy ma swoje życie i decyduje i chodźbyście sie tu mieli wyzywać, bądź nawet pozabijać, nic na to nie poradzicie i nie przetłumaczycie osobno ze stron. Każdy ma prawo do wyrazenia wlasnej opinii na ten temat a moja jest taka jak powyższe pierwsze zdanie tej wypowiedzi. Jeśli jest dzieciaczkowi to przypisane to niestety ale tak jest. Tylko różnica polega na tym ze kobieta nie paląca może sobie potem powiedzieć: Zrobiłam wszystko aby dzidzius był zdrowy. Paląca matka moze miec wyrzuty sumienia ze to wszystko przez to ze paliła tak sie stało, co wcale nie jest prawdą. Lecz napewno nie wybaczy sobie do końca życia.

Gość gość
Natalllia wkoncu jakas madra wypowiedz :)

Gość gość
Ja znam 2.5-latkę, której rodzice nie palą i nie palili nigdy, stawiają na zdrowe jedzenie i zdrowy tryb życia, czytają mu od dnia narodzin, bajek nie ogląda i takie tam - wszystko "eko", nawet jeszcze na piersi młoda jest a i tak mówi tyle co nic...

Gość gość
ja znam taką co wali po kielonach, może nie dziesięć, ale ze dwa codziennie. W ciąży tak było + wino (bo na zdrowie), a teraz karmi i też popija. Żenująca sytuacja na imprezie gdzie człowiek czuje się w obowiązku zapytać czy jej polać.. no i chyba nie muszę gadać że jak drinka wypije, nie odczeka tyle dawaj dziecko idzie karmić piersią.

Gość gość
pali albo pije w ciazy tylko i wylacznie patologia!

Gość gość
wybor oczywiscie podejmuje matka. ale ja bym sie bała brac odpowiedzialnosc za stan zdrowia mojego dziecka. i najzwyczajniej w swiecie wstyd by mi było, nawet przed samą sobą. jestem w 9 m-cu ciąży. palenie odstawilam, alkohol też to oczywiste. ale zdarzalo mi sie widziec ciężarne z papierosem. nie wiem czy podziwiac za odwage czy glupote.

Gość gość
Ja w lipcu na imprezie mojego miasta widzialam babe z ogromnym brzuchem. W jednej rece piwo, w drugiej papieros. Podeszlam i wylalam piwo. Bylam z siebie mega dumna.

Gość gość
Piwo w ciąży??? Szok sama pije czasami piwo a jestem w 27 tygodniu z tym ze ja pije bezalkoholowe!!

Gość gość
Każdy normalny człowiek zdaje sobie chyba sprawę z tego, że palenie mu szkodzi. A skoro szkodzi dorosłej kobiecie, to tym bardziej dziecku, które nosi. Wyobrażacie sobie dmuchnąć dymem w twarz noworodkowi?! Więc chyba sprawa jest prosta - palenie jest złe, koniec kropka. Sama jestem nałogową palaczką, dzieci nie mam, ale nawet do głowy mi nie przychodzi zbliżyć się do dziecka z papierosem! I tak też jakoś razi mnie widok ciężarnej z fajką, podobnie mamuśki pchającej wózek i trzymającej w ręku papierosa. Ja to nawet jak jadę w odwiedziny do mojej dzieciatej przyjaciółki to staram się wcześniej nie palić, żeby nie wejść taka śmierdząca, tuż po jaraniu prosto do dziecięcego pokoiku.