Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joaasia

Rodzące za kilka dni :)

Polecane posty

Gość Joaasia

Czy któraś z was ma zaniedługo termin ? :) ja za 5 dni. Jak na razie nie mam zadnych objawów porodu, zadnych skurczy przepowiadających, ani twardnień brzucha. Ciekawe ile jeszcze to potrwa. Chciałabym juz mieć to za sobą i tulić swojego kochanego maluszka :)

Gość Joaasia
Ja tez mam termin na 2 stycznia :) A ja własnie nic nie czuje. Jedyne co to od miesiaca ciągnie mnie w pachwinach i drętwieją mi nogi. Te ciągnięcie w pachwinach to uczucie jakbym miala zakwasy po ogromnych ćwiczeniach fizycznych. Nie idzie wstać z łózka.

Gość gość
Jezeli chodzi o ciagniecie a nawet rozrywanie to czuje ale zadnych skurczy, czop na miejscu, maly rusza sie jak wariat i nic nie zapowuada porodu

Gość Joaasia
skad ja to znam hehe :) człowiek by chciał aby to było juz a tu czekanie tak dobija człowieka

Gość gość
Czekanie straszne ale gorsi sa ludzie :P znajoma powiedziala, ze MUSZE urodzic w styczniu bo zmarnuje dziecku zycie jak bedzie z grudnis. Tak bo jak zaczne rodzic to zacisne uda. Smiac sie chce :P

Gość gość
Ja na 9 stycznia:) ale im prędzej się zacznie tym lepiej bo mam wrazenie że lada moment peknę jak balon:)

Gość Joaasia
Tak dokładnie ludzie lubią pieprzyć bez sensu. Marnować życie dziecku przez to ze urodzi się w grudniu. Normalnie rozwaliło mnie to ;p Niech popatrza w tv co sie dzieje na tym swiecie to sie nazywa marnowanie życia dziecka.

Gość Joaasia
Pewnie ze im prędzej tym lepiej :) bynajmniej z nienacka i nie ma takiej paniki, jak w szpitalu gdy lezy sie po terminie i sie czeka jak na odstrzał ;p

Gość Joaasia
Ja też juz chcę aby sie zaczęło ale strasznię się boję :) Ale to każdy chyba ma jakies obawy.

Gość gość
No niestety z tymi ludzmi to tak bywa. Mnie w pierwszej chwili to zdenerwowalo a teraz sie smieje, ze ktos mysli, ze mozna miec wplyw kiedy dziecko sie urodzi :P Ha ha :) ale ta koncowka jeat straszna. Srednio 10 razy dziennie wypowiadam zdanie "Blagam, ja chce juz urodzic" :)

Gość Joaasia
Taak, też już wznoszę modły do Boga o urodzenie jak najszybciej, chce już maleństwo miec przy sobie, i jakoś w miarę sprawnie funkcjonować :) a teraz to kalectwo :) a czasem sie tak zastanawiam, ciąza to nie choroba, jestesmy takie obolałe, wiec ciekawe jak to będzie na starość :) w ciązy cięzko chodzić, a co dopiero potem ;p

Gość gość
to mój drugi poród więc trochę mam obaw żeby wszystko poszło dobrze, ból wytrzymam chyba, jest do przezycia:) Byle szybko poszło:)

Gość Joaasia
Hehe podobno z tą szybkością to różnie bywa :) ale życzę szybkiego rozwiązania :) Ja jako pierworódka nastawiam sie na minimum 12 godzin hehe, chodź poród porodowi nie równy :) A nóż moze szybko pójdzie ;p

Gość gość
Cieszycie sie na nieprzespane noce, kolki, chorobska?!

Gość Joaasia
Pomimo tych kolek, nieprzespanych nocek i < NIE DAJ BÓG> - choróbsk : TAK BARDZO SIE CIESZE ze zaniedługo będę miała swoje ukochane dzieciątko, może faktycznie z początku nie jest to takie piekne jak sie wydaje, ale napewno jest to wielkie szczęscie i pociecha.

Gość gość
To prawda :) . Rodzilam 2 mce temu, przerobilam kolki, darcie po 5h bez przerwy i gdy juz by sie wydawalo, ze wszystko przeszlo, bol gardla, wciskanie po pare kropel mleka itd :/ porazka

Gość gość
Oj tam:) u nas były kolki, za to choróbsk żadnych, mały budził się do roku co 2h na jedzenie, za to zjadał i zasypiał bez żadnych ryków, w sumie może z 4-5 nocek było z jakimis akcjami nocnymi, a tak to spokój. Nie trzeba sie od razu nastawiac na najgorsze:)

Gość gość
To mialas szczescie

Gość gość
Ha ha ha i znalazla sie juz jakas od kolek. Ja juz wole kolki, placz i zabkowanie niz napieprzanie od srodka przez 3 i polkilowego kolosa i placz przy kazdym wyjsciu do toalety bo miednica tak sie rozeszla ze chodzic nie moge. Niedogodnosci ciazy znosze sama. Pozniejsze mozna podzielic na dwoje rodzicow ;)

Gość gośćIP
Ja rodziłam ponad 1,5 roku temu ale pamiętam doskonale każda minute! 3 tygodnie przed terminem źle się poczułam zmierzylam ciśnienie a tam 170/100 a cała ciążę książkowe a to był 3 maj ale zadzwoniłam do ginekologa a on do mnie ze na szpital (przy przyjęciu miałam znów idealne ciśnienie) Lekarz mnie zbadał i powiedział ze urodze w terminie albo i później a mi o 4 rano odeszły wody i dopiero po 30 godzinach dostałam kroplówkę na wywołanie i po 10 urodziłam czyli mój poród trwał 40 godzin! A sam poród i te ostatnie 40 minut to była jakaś masakra. Mimo że nadal pamiętam ten ból to jestem szczęśliwa ze mam swoją kruszynke i właśnie staramy się z mężem o drugie :)

Gość gość
kochacie te dzieci bardziej od meżów?

Gość Joaasia
Miłość do męża a miłość do dziecka inaczej sie odczuwa...

Gość gość
Dziecka nie kocham w ogole. Nic do niego nie czuje i martwi mnie to cholernie. A meza kocham nad zycie.

Gość gość
Jak ja bym chciala byc na waszym miejscu :) ja dopiero termin mam na maj... A wy juz za niedlugo powitacie swoje skarby fajnie :)zycze szczęśliwego rozwiązania

Gość gość
Gosc 14:55 jak mozna nie kochac dziecka?? Moze udaj sie do psychologa??

Gość gość
No nie kocham. Nic do niego nie czuje. I nie mam komu o tym powiedziec bo mnie zjedza chyba.

Gość Joaasia
Ja już jestem po :) nie było najgorzej ale bolało jak cholera jasna :D Mam śliczną zdrową córeczkę :) A właśnie tak sie zastanawiam jak napisal ktos wyzej : jak mozna nie kochac takiego skarba ?????? przeciez to najpiękniejsze co moze nas w życiu spotkac :) No moze te nieprzespane noce : hehehe żart :)

Gość ewelinka88987
Witajcie dziewczyny! Bardzo boję się czekającego mnie już niedługo porodu. Albo właściwie to bałam. Dlaczego? Bo przeczytałam taki artykuł o tym, jak rodziło się w dawnych czasach (czasy naszych mam) i... powiem szczerze wolę rodzić teraz :) Jakoś mnie to uspokoiło i tak się nie boję! Jeśli któraś z Was także się obawia, to polecam przeczytać na uspokojenie: http://dumnamama.pl/porod-kiedys/ Pozdrawiam :)

Gość gość
Podejdź do tego optymistycznie na luzie a zobaczysz . Ja tak zrobiłam przygotowałam sie sie do tego wydarzenia psychicznie rodzilam 10 godz ale wspominam milo :)