Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chorujecie na coś?

Polecane posty

Gość gość

Dużo znacie osób które na coś chorują? Czy może raczej takich co na nic nie chorują. Ja mam hashimoto i być może początki trądziku różowatego.

Gość gość
a yamam oto łupież pstry

Gość gość
Depresja.

Gość gość
hemoroid plamisty

Gość gość
Jak hemoroid może być palmisty? Ja mam endometriozę, problemy z cera naczynkową i również problemy z tarczyca. W sumie do 26 r. ż też mi sie wydawało ze jestem zdrowa, problem sie zaczął gdy zaczęłam sie badać bo w końcu te drobne dolegliwości musza mieć jakąś przyczynę. Wielu zdrowych ludzi po prostu się nie bada wiec są zdrowi. Ja spokojnie mogłabym jeszcze z 5 lat w niby zdrowiu pociągnąć no ale mi się zachciało badać :P

Gość gość
Depresja i marskość wątroby

Gość gość
cukrzyca

Gość gość
endometrioza czyli bezpłodność? jeśli tak to nie nazwałabym tego chorobą

Gość gość
skolioza czyli skrzywienie kręgosłupa, zwyrodnienie kolan i bioder, początek cukrzycy, depresja, krótkowzroczność, endometrioza no i chyba zaczyna się też paradentoza życie jest piękne

Gość gość
skoro endometrioza wg ciebie to nie choroba, to znak że nie masz pojęcia na czym ona polega bezpłodność to jej skutek a nie istota choroby endometrioza polega na tym że w organizmie gromadzą się skupiska tkanki gruczołowej macicy, ta tkanka może się osadzać w jelitach, pęcherzu moczowym, płucach, gdziekolwiek....i w czasie okresu te tkanki krwawią, robią się torbiele z krwią, powoduje to miejscowy stan zapalny, zrosty, ból jeśli to wg ciebie nei choroba to ja nie wiem.... dziś musiałam wziąć 3 no spy forte i ketonal by mnie nie bolał brzuch

Gość gość
Ja mogę mieć problemy z permanentnym stresem ale tak się od niego uzależniłam że przestałam traktować jak intruza i prawdopodobnie rujnuje mi to zdrowie. W nowym roku mam zamiar zrekompensować to sobie dodatkową dawką regularnego ruchu 3 razy w tyg. po godzinie treningów.

Gość gość
Endometrioza to nie jest bezpłodność. Ona co najwyżej może powodować niepłodność jak jest nieleczona, zaawanoswana lub źle leczona. Możecie dopisywać swój wiek.

Gość gość
Ja mam już któryś raz z rzędu anemię. A jak już się wylecze to znowu wraca...a mam dopiero 21 lat i pierwszy raz wyszło że na to choruje jak miałam 13

Gość gość
Skąd wiem że cierpię na permanentny stres? Z odchodów które wydalam i dolegliwości z tym związanych. Nie trawię dokładnie jedzenia i mam objawy bólowe oraz nadwrażliwość pokarmową -po wykluczeniu niektórych produktów czuję się lepiej. Mam zamiar się z tym uporać we własnym zakresie Wykorzystam w tym celu sport. Odpowiednia dawka ruchu i wszystko wróci stopniowo do normy.

jeju, tragedia, ja jestem w pełni zdrowa, jak i cała moja rodzina, czasem zdarzy się przeziębienie, ale praktycznie jeden dzień na herbatce z imbirem, cytryną i miodem i po chorobie. tak samo z problemami z wypróżnieniem (ale to tylko ja mam w rodzinie) biorę trilac plus i po sprawie

Gość gość
dobra ok. nie wiedziałam, dlatego postawiłam pytajnik. Myślałam,że bezpłodność to to samo co ednometriza. A bezpłodność przecież nie jest chorobą, no może duszy.

Gość gość
na szczescie nie.

Gość gość
jaskra posterydowa i zapalenie stawow mam 30 lat

Gość gość
Byłam zdrowa jak ryba az praca mi zniszczyła nadgarstki - cieśn.

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak bezpłodność, chyba, że masz usunięte obydwa jajniki. endometrioza to choroba. ja mam PCO, przewlekłe zapalenie zatok ale to taka pierdoła (chociaż zimą to masakra), nieżyt żołądka, nerwicę. i problemy ortopedyczne.

Gość gość
a tak w ogóle, ja też mam czasami skrzepy w krwi miesiączkowej, to może być endometrioza? cytologie mam pierwszą grupę

Gość gość
Hashimoto i być może jeszcze inna choroba autoimmunologiczna

Gość gość
18:49 byłoby dziwne jakbyś nie miała. menstruacja to złuszczanie błony śluzowej pokrywającej macicę, czasem potrafi być całkiem gruba. krew to dodatek.

Gość gość
i co ma cytologia do endometriozy? eh eh eh jak mnie irytuje taki rodzaj niewiedzy wynikający z lenistwa. ja mam jeszcze łuszczycę, prawdopodobnie. generalnie somatyczne objawy nerwicy w postaci problemów dermatologicznych.

Gość gość
depresja

Gość gość
gość 18:44 a czym podleczyć anemię co ci okresowo pomaga?

Gość gość
U mnie się w tym roku zdrowie posypało, problemy z sercem, układem krwionośnym, nerkami, układem kostnym...po tem oczy, migreny, a cały rok jakaś deprecha-1 raz w życiu. Ogólnie złe samopoczucie fizyczne i psychiczne. Wyszłam z tego.