Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość gość

powiedzcie kiedy jest robione cesarskie cięcie przy ułożeniu posladkowym? czy jak zaczyna sie akcja porodowa, czy wczesniej sie umawia do szpitala czy w terminie porodu?

Gość gość
moje pytanie brzmialo kiedy się robi w przypadku ułożenia pośladkowego :)

Gość NataLlllllLia
Z tego co wiem od siostry której dzidziuś się obrócił właśnie tak pośladkowo, to trzymali ją w niepewności do ostatniej chwili. Stwierdzili że maluch moze sie obrócić jeszcze kilka razy do dnia porodu. Lecz na wizycie gdy była po terminie, dalej dzidziuś siedział pośladkowo i w tedy dostała skierowanie na szpital i wskazanie do cesarki.

Gość gość
mnie powiedziano w lipcu że dziecko jest ułożone pośladkowo i żebym szykowała się na CC. A wspomniane cc miałam we wrześniu... wiec wiedziałam sporo wczesniej

Gość gość
ale chodzi o to czy czeka sie na akcje czy umawia sie wczesniej w szpitalu na dany dzien?

Gość WikkkUuś
Umawia sie na dany dzień terminu porodu, bądź kilka dni przed. No a jeśli akcja sama sie zacznie, to jedziesz i robią ci na szybko :)

Gość gość
Moja kuzynka dostala termin kiedy ma sie stawic do porodu ale zaczelo sie szybciej. Pozwolili by akcja dosc mocno sie rozkrecila i wtedy zabrali ja na operacje.

Gość gość
mnie ginekolog skierowała do szpitala 3 tyg przed terminem porodu, dziecko ułożone pośladkowo, do tego miałam wysoką leukocytozę i problem z pęcherzem, lekarka bała się, ze akcja może się zacząć szybciej bo szyjki praktycznie już nie było, rozwarcie 1,5 cm, mała urodziła się 2 tyg przed terminem, dostałam skurczy i zaraz mnie brali na salę