Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od jakiej wagi dziecka cc?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem ciekawa od jakiej wagi dziecka robia cc? W moim szpitalu cc wykonuja dosc czesto. Jestem 3 tyg przed terminem a synek wazy juz 3600g. Wolalabym uniknac cc ale wiadomo jesli beda wskazania to nie ma innego wyjscia. I tak mysle czy dam rade rodzic sn czy nie

Gość gość
Zależy od Twojej budowy. Około 4,5kg to już powinni robić każdej. Drobnej kobiecie od 4 - 4,2kg. Zresztą, najważniejszy jest obwód główki i ułożenie. Nawet średnie dziecko można ledwo urodzić jeśli rączka będzie przy głowie

Gość gość
Mi mierzyli miednice przez usg i byla za waska zeby rodzic sn

Gość gość
Zawsze mialam waska miednice. Teraz wiadomo troszle sie rozeszla. No coz poczekam do rozwiazania a wszystko sie okaze. Dziekuje za odpowiedzi :)

Gość gość
Od 4300. Mialam o tym w szkole rodzenia.

Gość gość
szpital Biziela Bydgoszcz 4680 poród SN. Pacjentka Anna G.-tamtejsza pielęgniarka. Wrócili do szpitala po tygodniu, wyłamane obojczyki u Marysi

Gość gość
Znam takie kobiety które rodziły dzieci po 4-4,5 kg siłami natury dla mnie to już porażka moim zdaniem dziecko 3, 5 kg to już niezły klocek wiem bo rodziłam

Gość gość
3,5 niezły klocek? Ja rodzilam 4300 a drugie 4500 sn też bym chciała cc, kazali sn, jakoś urodziłam, parcie to porażka. Dziewczyna rodziła u nas sn pierwsze dziecko 4700.

Ja w te pomiary nie wierzę. Zawsze jest +-10% mniej lub więcej. Moja Młoda w 34tc, wwedług pomiarów miała wagę 3100 gram, a urodziła się tydzień później z wagą 2360

Gość gość
Zgadzam się parcie jest straszne do dziś to rozpieranie pamiętam bóle to nic w porównaniu z przechodzeniem dziecka przez kanał aż mam gęsią skórkę jak sobie przypominam ja uważam że dziecko powyżej 3,5 kg to już duży noworodek

Gość gość
Moja sąsiadka rodzila w Walbrzychu córkę 4.550 kg. Sn.Popękała strasznie.