Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie gardla u 2mcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Od trzech dni maluch nie chce jesc, wypija ok 70-80ml i to z wielkim bolem. Dzis bylam z nim w szpitalu, lekarz stwierdzil zapalenie gardla, dal paracetamol. Maly nie chce jesc ani pic :( , co 3-4 h wypije ok 70-80 ml z wielkim placzem. Nie wiem co robic :( i jak go karmic, zeby zjadl wiecej.

Gość gość
Ważne ze cokolwiek zjada dobre i to 70ml powoli a przejdzie mu i wróci apetyt

Gość gość
Juz to trzy dni trwa :( . Nie wiem jak dlugo jeszcze, boje sie ze straci na wadze.

Gość gość
Spokojnie. Wiem co czujesz. Mój synek miał katar i kaszel jak miał dwa tygodnie. Było ciężko, nie chciał ssać piersi bo nosek zatkany. Po prostu częściej go karmiłam i ważne aby cokolwiek jadł. Jeśli straci na wadze to jak wyzdrowieje to nadrobić. Moj synek był jeszcze mniejszy i obyło się bez szpitala. Skoro piszesz że to trzeci dzień to jutro powinno być lepiej. Ale mimo wszystko warto pokazać się do kontroli u lekarza bo to jednak maleństwo

Gość gość
Dziekuje za pocieszenie :( . Bylam dzis u lekarza w szpitalu, moze pojde jeszcze raz do swojego dziecinnego. A co dawalas za leki jesli moge spytac?

Gość gość
biedactwo, takie maleństwo tak cierpi, chce jeść, jest głodne ale nie może bo sprawia mu to ból :( autorko życzę Tobie i przede wszystkim Twojemu Maleństwu jak najszybszego powrotu do zdrowia, jak dzidziuś wyzdrowieje to będzie jadł aż będą mu się uszka trzęsły i nadrobi straty wagi, powodzenia :))

Gość gość
Dziekuje :) . Mam nadzieje, ze szybko przejdzie :( , starszy syn juz 3 tygodnie kaszle

Gość gość
Co do tych leków jakie podawałam to pamiętam że lekarka kazała podawać mucofluid (? Nie wiem czy dobrze pamiętam nazwę) na rozrzedzenie wydzieliny, euphorbium i często odciągnąć katarek. Byl jeszcze jakiś syropek ale co to nie pamiętam bo było to juz 5 lat temu. Nawet nie kazała nic podawać na gorączkę tylko w razie temperatury jechać na izbę przyjęć. Moj mały miał tylko dwa tygodnie więc chyba dlatego strach było samemu podawać przeciwgorączkowy syrop.

Gość gość
Aha. Dziekuje :) . Jestem w de, tu nic nie daja :/! Paracetamol i tyle

Gość gość
moj jakmial zapalenie gardla to byl na lekach przeciwbolowych , pediatra kazal mi podawac 3 razy dziennie mig forte i wtedy nie bylo z nim zadnego problemu, zjadal wszystko, bez lekow bylo ciezko

Gość gość
A co to za lek?

Gość gość
Sprawdzilam :) to ibuprofen . Tez dalam synkowi 4h temu pierwsza dawke. A jak dlugo byl chory? Tylko gardlo mial chore czy katar tez?

Gość gość
mig forte przeciwbolowy i przeciwgoraczkowy + antybiotyk oczywiscie, po tych lekach odrazu wrocil do zycia, mial wtedy 8 miesiecy

Gość gość
Mi antybiotyku nie dadza na wirusowe zapalenie :/

Gość gość
Dalam mu teraz druga dawke nurofenu, wypil 100ml ale bez bolu i krzyku. Jest szansa, ze bedzie dobrze :( . Psychicznie wysiadam jak dzieci sa chore

Gość gość
Tzn mleka 100ml, nurofenu 2,5 ml :D