Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aktywność fizyczna a zajście w ciąże

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy sa tu Panie, które w trakcie starań o dzidzusia wykonywały jakąs aktywnośc fizyczną? chodzi mi o chodzenie na siłownie, bieganie czy areobik? staram sie o dziecko i jednoczesnie chciałabym sie zapisać na zajęcia fitness, ale pod świadomie boję się, że przez aktywność fizyczną jajeczko nie zagnieździ się. Proszę równiez o opinie kobiet, które zaszły w ciąże mimo cięzkiej pracy fizycznej, czy miałyscie problem z zajściem w ciąże?

Gość gość
najlepiej to usiądź na krześle i nic nie rób ... :/ aktywność fizyczna pomoże w tym wszystkim , bo nie bedziesz myslała tylko o ciazy ...

Gość gość
Pływałam 4 razy w tygodniu (1,5 -2 km), biegałam 3 razy w tygodniu po 5-7 km. Okazjonalnie joga. Zaczęłam uprawiać sport regularnie niedługo po rzuceniu palenia rok przed zajściem w ciążę, żeby mieć jakąś odskocznię od fajek. I szczerze mówiąc podejrzewam, że m.in. to wpłynęło pozytywnie na mój organizm. W dodatku w jakiś miesiąc od ostatniej miesiączki, kiedy nie wiedziałam jeszcze o ciąży, pojechaliśmy z mężem na rowerach 30 km po wertepach :) I w ciąży też dopóki jeszcze dawałam radę dalej biegałam, tylko tak aby się za bardzo nie zmęczyć oraz chodziłam regularnie na pływalnię. Polecam w ciąży - doskonale wpływa na samopoczucie!!! Myślę, że zdrowa aktywność fizyczna raczej może pomóc niż przeszkodzić w zajściu w ciążę :)

Gość gość
ja jestem z zawodu w służbach mundurowych, regularnie pływałam, biegałam robiłam pompki, brzuszki, a o ciąży dowiedziałam się w 5tc czyli na początku drugiego miesiąca, byłam trochę przerażona czy te brzuszki, biegi etc nie zaszkodziły Maleństwu, jak tylko dowiedziałam się o ciąży zaprzestałam sportu, tylko pływanie zostawiłam ale takie mniej forsowne, basen jest jak najbardziej wskazany dla przyszłych mam, synek urodził się zdrowiutki :)

Gość gość
Nie przesadzaj, aktywność fizyczna tylko pomoże Ci spełnić marzenie :) ja w trakcie starań zapisałam się na… kurs aquaerobiku :) dzięki temu w trakcie ciąży mogłam bez obaw sama ćwiczyć na pływalni, z pełną świadomością co wolno mi robić, a czego nie, by nie zaszkodzić dziecku i sobie i jeszcze mam uprawnienia, by uczyć inne przyszłe mamy :) (tu masz opis kursu http://www.profi-fitness.com.pl/aqua-prenatal,p19) A teraz z maluchem chodzimy na lekcje pływania dla niemowląt (nie kurs, tylko zajęcia), basen to wspaniała rzecz :)

Gość gość
Przed pierwszą ciążą byłam bardziej aktywna, ćwiczyłam i w domu, i na treningach, intensywnie, ciąża nieplanowana, dowiedziałam się w 5 tc, nie było więc widocznie przeszkód. Treningi odpuściłam, bo zbyt duże ryzyko kontuzji, upadków, ale pracowałam, częściowo fizycznie, a ciągle na nogach. Później pojawiły się komplikacje ale z ćwiczeniem bądź nie na samym początku ciąży i tak by były, zresztą powtórzyły się w drugiej ciąży, przed którą aktywność fizyczna była niestety baaaardzo kiepska.

Gość gość
nie sądzę żeby sport miał wpływ na poczęcie. zbyt intensywny może tak to tak myślę 1,5 h fitnesu i 1h crossfitu to może być za dużo