Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym grozi bardzo intensywny kaszel w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Tak.jak powyzej probuje juz roznymi i niestety kaszel jest dalej intensywny czy grozi to dziecku?

Gość gość
Sama bym chciala to wiedzieć... Jestem w 22 tyg ciąży i tez mnie strasznie dusi :/ a jak na zlosc praktycznie żadnych lekow nie mozna brać...

Gość gość
grozi! ale niewyleczona choroba, może macie zapalenie oskrzeli?? wtedy lekarz da bezpieczny antybiotyk. U mnie kaszel powodował boł brzucha, poroniłam wtedy młoda ciąże

ja miałam straszny kaszel, jakoś po 30tc Myślałam, że ducha wyzionę, byŁam u lekarki, żeby osłuchała czy to nie oskrzela. Ogólnie z leków dostępnych dla kobiet w ciąży nic nie pomogło. Przeszło dopiero po domowym syropie z cebuli i nawilżaniu gardła.

Gość gość
Ja bylam.na ip to ibumprim kazala mi kupic i brac a kaszel mam gorszy jak na gruzlice az mnie w pachwinach boli

Gość gość
To ja autorka a pobowalam juz czosnek cebula prenalen. Paracetamol.itp i nic

Gość gość
Dns a jak dlugo bralas ten strop z cebuli? :)

Gość gość
no niestety zostaje Ci wskoczyć do łóżka i wyleżeć to. Na kaszel nic nie poradzisz, sama miałam niedawno kaszel gruźlika przez 3 tyg!! masakra... jak nic Ci nie dała to pij syrop z cebuli i inne domowe sposoby. Wyleczenie kaszlu wymaga czasu także bądź spokojna i nie stresuj się

Gość gość
Ja nie mam tylko kaszlu mam katar teraz od dzis leci.mi krewz nosa sikam co 5 min mam 37.7. Poprkane zylki.na powiekach przy nosie ,.jest strasznie ,autorka

Gość gość
U mnie intensywny kaszel w ciąży skończył się pobudzeniem macicy do skurczów i koniecznością leżenia do końca ciąży.

Gość gość
Ja jestem w 20 tc

Gość gość
Umrzecie oboje idiotko.

Gość gość
kaszlałam okropnie przez 2,5 mies. z przerwami (miałam krztuśca), nic się nie stało:)

Gość gość
Dlaczego obrazacie autorke? Normalne,ze sie martwi. Ja mialam kaszel przez wymioty,okropny. I wiem,ze mocny kaszel trzeba leczyc,bo moze skutkowac np odklejeniem sie lozyska,to w koncu mocne wstrzasy. To jednak bardzo rzadkie przypadki, ciaza jest dobrze chroniona. Jednak trzeba to skonsultowac z lekarzem i moze zapisze cos przeciw kaszlowi.

Gość gość
Gosciu san jestes idiota skoro obrazasz normalna dziewczyne i to do tego w ciazy

a co sądzicie o pectodrill na kaszel w ciąży(II trymestr) ? lekarz rodzinny mi go zapisał, właściwie nic oprócz kaszlu nie mam jedynie od kasłania podrażnione gardło, ale to nic dziwnego, żadnej temperatury ani kataru czy zapalenia gardła....sam kaszel z pojawiającą się czasem wydzieliną, męczący. Leczyłam sie domowymi sposobami, ale od piątku do wtorku nic....jak było tak jest

Gość cywr
Ja bym go nie brała, powoduje straszne objawy uboczne. Poza tym jest napisane że trzeba informować lekarza o ciąży, także raczej nie jest wskazana. To już nie lepiej po prostu zastosować syrop ziołowy przeciwkaszlowy jak Dicotuss Baby ? Nie powoduje żadnych skutków ubocznych

Gość gość
Na kaszel, szczególnie w ciąży trzeba bardzo uważać. Mi te leki dla ciężarnych nie pomagały. Mój ginekolog polecił mi brać ziołowe leki. Kaszel leczyłam Dicotussem i szybko przechodziło