Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarskie ciecie?!

Polecane posty

Gość gość

Po ilu godzinach mialyscie przy sobie dziecko? Po ilu wstalyscie z lozka? ;)

Gość gość
U mnie bylo tak ze po 24 godzinach moglam wstać z lozka a po jakiś 26-27 godzinach dostalam dziecko do sali.

Gość marisza111
dziecko miałam przy sobie zaraz po tym jak mnie pozszywali, a wstałam po 12h

dziecko dali mi po 2 godzinach do karmienia ,cc miałam o 16 a na drugi dzien rano mogłam wstac

Gość gość
Ja mialam cc w 2010 i tez jak gosc powyżej wstałam po 24 godzinach i dziecka tez nie widzialam przez jakież 28 godzin wiec to bylo bardzo wkurzające :/

Gość gość
rodzilam cc w 10roku. dziecko dostałam jakieś 2h po (przywitanie z nim było trwało jakieś 30min) wstawałam na drugi dzień, na trzeci sama sobie już wszystko robiłam, ale mój organizm już taki niezniszczalny jest.

Gość gość
Dziecko wyęli o 15.50, pokazali mi je, o 16.10 byłam na sali. Mąż z dzieckiem tam już czekali. Wstałam na drugi dzień rano, pod prysznic.

Gość gość
Poliklinika prywatna wiec dzieckiem zajmowaly sie polozne. Byly dwie na kazda sale. Podawaly do karmienia jak sobie zyczylam, porzewijaly, kapaly, milo wspominam.

Gość gość
pierwsze cc Polska 2010 rok. O godzinie 9 Mały się urodził, pogłaskałam małego po rączce i Go zabrali i dostałam Go ok 14tej juz nakarmionego MM....pionizowali mnie ok 16tej - zero jedzenia do następnego dnia do sniadania gdzie była zupa mleczna:-p druga cesarka DE 3 miesiące temu. Mały urodzony o 11tej dziecko położone na klatkę piersiową natychmiast po wyjęciu na jakies 15 minut. Zaraz po zszyciu na sali pooperacyjnej przyniesiony do nakarmienia na godzinę i po jakiejs godzinie juz na stałe dostałam maluszka w zwykłej sali. Pionizowali mnie ok 16tej i od razu dostałam obiad i dalej zwykłe jedzenie :-)

Gość gość
mi po pół doby, ale ja zeszłam totalnie i dostałam też głupiego jasia (bardzo denerwowałam się) - po pół doby dziecko już tylko ze mną, akurat w nocy był z pielegniarkami; a pokazali prawie od razu, tzn. jak ubrali (golaska nie widziałam)

Gość gość
Po jakichs 15 min przywiezli dziecko. Polozna dostawiala do cyca do karmienia na lezaco. Wstalam po ok 11 godzinach. Dziecko caly czas bylo przy mnie. Jak sobie nie moglam z czyms poradzic to dzwonilam po polozna. Porod w polsce

Gość gość
Jak myslicie,jeżeli lekarz powie ze mam leżeć 24 godziny a ja wstane Np po 12 to stanie sie cos?

Gość gość
Na pewno cię lekarz opierniczy... Ale w sumie nie wiem bo ja wstalam jak mi lekarz pozwolil chociaz,mialam ochote wstać dużo wcześniej.

Gość gość
wstałam po 6 godzinach rodziłam w Wawie w 2012r., dziecko dostałam po 2 godz. do karmienia, a potem po kolejnych 2 już do opieki

Gość gość
Same podnoszenie glowy po znieczuleniu skutkuje okropnym bolem glowy na dlugo po operacji wiec nie radze podnosic sie bez pozwolenia lekarza.

Gość gość
Ale dlaczego jest tak ze w jednym szpitalu pozwalają wstać po 8 godzinach a w innych po 12 lub 24 godzinach nie rozumiem??

Gość gość
Cesarka to nie poród tylko operacja.

Gość gość
Pewnie zalezy od znieczulenia a moze nawet od powodow cc. Ja mialam w kregoslup, cc okolo godziny 11 . Lezalam do 7 nastepnego dnia.