Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do doświadczonych: czy da uratować się małżeństwo ?

Polecane posty

Gość stara panna 28
ja tam sie smieje

Gość gość
Ale jak on nie jest dla mnie ani męski ani przystojny. W kilku bardzo ważnych dla mnie momentach zawiódł. Byłam i jestem zawsze na drugim planie. X Ale że jesteś śliczna i zmysłowa to pewnie chciałabyś słyszeć od czasu do czasu, choć może nie jest to szczera prawda dla niego (łapiesz aluzję?) . Poza tym piszesz, że zawsze byłaś na drugim planie. Czyli to nie jest skrajny przypadek, kiedy drań wyszedł z niego po latach. Ślub dla jaj, dla imprezy? a może stukła Ci 30 i chciałaś już?

Gość gość
Mój mąż jest w stosunku do mnie beznadziejny.Dla innej kobiety może być spełnieniem marzeń; nie przeczę. On mnie nie kocha i nigdy nie kochał, ożenił się również w akcie desperacji. Zawsze byłam i jestem na ostatnim miejscu.

Gość gość
Nie jesteśmy małżeństwem, ale mamy wspólne dziecko i kredyt, a to wiąże mocniej niż akt małżeństwa ;) Mieliśmy i mamy wiele problemów. Mamy wybuchowe charaktery i masę stresów, więk kur/wy latają jak skowronki ;) Oboje mamy za sobą rozwody, więc wiemy jak łatwo spieprzyć związek. I że w sumie nic to nie daje. Wszystko wygląda podobnie - najpierw fascynacja, nowe perspektywy i nadzieje. Człowiek spina poślady, wypina pierś, wciąga brzuch, zakłada wystrzałowy ciuch. Rozmawia się godzinami, jest seks. To etap wabienia. Potem jest docieranie, kiedy powoli poznaje się i odkrywa drugą osobę. Pojawiają się zgrzyty. Pośladki mniej spięte, pierś mniej do przodu, brzuch mniej wciągnięty, zamiast ekstra ciucha dresy. Rozmów jakby mniej. No ale o czym tu gadać skoro już swoje poglądy znamy. A potem przychodzi codzienność. Poślady luzem, cyc cofnięty, brzuch wypchany, na d***e stare majty. Rozmowy typu - Co kupić na obiad? Zapłaciłeś za prąd? I ocknięcie - co ja z nim/z nią robię?! Bo, panie kochane, faceci mają identyczne przemyślenia na temat żon!!! Tylko że oni są bardziej wygodni, wolą wyżyć się na boku. No i w razie rozwodu tracą dzieci a zyskują alimenty. Zastanówcie się ile z Was myślałoby poważnie o rozwodzie mając w perspektywie że dzieci zostają z ojcem, wy musicie się wyprowadzić, będziecie widywać dzieci co 2 tygodnie i będziecie płacić alimenty. Ile z Was poszłoby na to? Może z 10%. Dlatego faceci ciągną farsę jak długo się da. W przyszłym tygodniu my idziemy na terapię par. Mam nadzieję że nam pomoże znaleźć wspólny język. Czego i Wam w Nowym Roku życzę.

Gość gość
A u nas po etapie wabienia i docierania sie jest etap stabilizacji i milosci dojrzalej, jest dalej fascynacja, jest seks.

Gość gość
Najlepszy zwiazek to taki w ktorym zyje sie razem ale w dwoch domach :-)

Gość gość
Poczytajcie o fazach miłości wg Wojciszke. Jedna z niebieskich polecała tu kiedyś na forum. Mi pomogło to zrozumieć wiele.

Gość gość
Bez pracy nad związkiem nic dobrego się nie stanie. Jeśli sami sobie nie radzicie, może warto pomyśleć o terapii? Może nastąpi jakiś przełom, ale na pewno nie przez czekanie i nicnierobienie, jeśli jesteście ze Szczecina bądź okolic to polecam serdecznie Panią Elizę http://www.psychologdlaciebie.com/o-mnie - świetna specjalistka, warto rozmawiać z takimi ludźmi. Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam.

Gość martynka259
Jeśli nigdy między Wami nie było uczucia to nie wie czy ma to sens. Zawsze możecie spróbować terapii małżeńskiej, moi znajomi chodzą tu http://psycholog-ms.pl/poradnia/ . Są zadowoleni ponoć są rezultaty...sama musisz podjąć decyzję.

Gość gość
jejku..też jestem psychologiem ale w zyciu bym sie nie reklamowała w taki sposób n portalu-ludzie troche etyki zawodowej!!!! jeszcze to kłamstwo ze znajomymi:/ wstyd mi za ciebie...

Gość gość
A mi słabo jak ktoś lekką ręką przekreśla małżeństwo bez prób naprawy. XXXXX Szczyt ignorancji !! a myślisz że decyzja o rozwodzie przychodzi ot tak sobie łatwą ręką?? to ZAWSZE jest trudne, wymaga wysiłku i odwagi i setek godzin przemyśleń. Jeśli któraś decyduje się na rozwód to na pewno nie z tak błachych powodów jak to że mąż słuchał disco polo a ona metalu oj nie. Rozwód to już ostateczność !!

Gość gość
ja właśnie siedzę i płaczę.... jak zwykle przez niego ;(