Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Futuremum

Jagoda czy Maja ?

Polecane posty

Gość Futuremum

Hej, Szukamy imienia dla corki. Na razie wygrywa Jagoda lub Maja Liwia. Nazwisko to Krajewska. Ktora opcja wydaje sie Wam lepsza? A moze jakies inne propozycje?

Gość gość
w zasadzie obydwa pasują do nazwiska, tyle tylko że mi akurat Jagoda się nie podoba, już lpsze Maja

Gość bezimiennatoja
Chyba i Maja i Jagoda mocno oklepane. Takie ładne nazwisko, to może pomyślcie nad ładnym dostojnym imieniem?

Gość flakonikperfumik
Mi się oba podobają, ale nie nazwałbym tak córki, bo jestem zwolenniczką dziwnych imion, a nie ukrywajmy, że Jagoda i Maja są coraz bardziej popularne. Oba tak samo ładne, nie wiem, które bym wybrała. Ładne masz nazwisko, na twoim miejscu zdecydowałabym się na Alicia albo Gaję, bo moim zdaniem są to ładne imiona. Coś musi być w Mai i Jagodzie, bo znam trzy rodziny, gdzie są dwie dziewczynki: Maja i Jagoda. Zauważyłam, że często jak jest Maja, to siostra ma na imię Jagoda i odwrotnie. Dziwne :).

Gość futuremum
Tak na prawde to najbardziej podobaja mi sie imie Bianka lub Blanka, Jagoda Krajewska lub Maja Liwia Krajewska to takie kompromisy na ktore poszlismy z mezem, ktory nie chce slyszec o Blance. Gaja brzmi ciekawie, ale musialabym to przemyslec, bo jedyne zdrobnienie jakie przychodzi mi do glowy to Gajka a nie za bardzo mi sie ono podoba.

Gość flakonikperfumik
Ja mam na drugie Blanka, bo moi rodzice nie mogli się zdecydować właśnie czy Blanka, czy Bianka i dali mi w końcu Rita, a mojej siostrze Blanka! Hahaha Mojemu tacie strasznie się podobało Blanka, a mojej mamie Kalina albo Jaśmina. Może pomyśl o Poli?

Gość gość
Pola jest sliczne, ale tak wlasnie dali na imie coreczce nasi ajblizsi znajomi wiec niestety odpada

Gość flakonikperfumik
Hmm, to może Nela albo Natasza?

Gość flakonikperfumik
Fajne jest też chyba Tatiana moim zdaniem. No nie ukrywam, gust mam odmienny, podobają mi się takie imiona.

Gość flakonikperfumik
Ale Liwia śliczne...

Gość gość
Liwia jest piękne... Może Liwia Maja? :) Jak dla mnie Jagoda całkiem odpada.

Gość flakonikperfumik
Albo może Celina? Też mi się podoba.

Gość futuremum
flakonikperfumik- z tych, ktore wymienilas Nela mi sie podoba- dopisze sobie do listy, reszta niestety zbyt "rosyjska" jak dla mnie. Gosciu- Liwia Maja Krajewska? Jak dla mnie super. tylko jakich argumentow uzyc, zeby meza przekonac?;-)