Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

dlaczego w艂osy tak szybko mi sie przetluszczaja ?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Mam 17 lat , od 3 lat regularnie myje wlosy codziennie wieczorem i sie zastanawiam kiedy przestana sie tak tluscic. Czasami mam takie dni ze mi sie nie chce myc wlosow a nastepnego dnia czuje sie zle i nieswiezo z 2 dniowymi wlosami i mam potrzebe umycia . jak mialam 12 lat to mylam wlosy co 2 dni i przez 2 lata mialam co 2 dzien tluste wlosy , to byla dla mnie udreka, zawsze sie drapalam i dorobilam sie lupiezu az wkoncu wlasnie do dzis przestawilam sie na mycie wlosow codziennie. luudzie pomozcie :( . To juz taki typ wlosow ? Juz bede tak zawsze myla wlosy codziennie ? Nie powiem czuje sie swiezo i lepiej ale naprawde czasami mam lenia i nie chce mi sie to nastepnego dnia zwiazuje moje wlosy. moze zalezy od szamponu ? Uzywam familijnego on jest przezroczysty i nie zawiera szkodliwych barwnikow czy jakiegos gowna .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
wi臋kszo艣膰 os贸b, kt贸re znam ma nie艣wie偶e w艂osy najp贸藕niej na drugi dzie艅 wieczorem. zaden z ciebie wyj膮tek. poza tym w艂osy umyte wieczorem zawsze b臋d膮 wygl膮da膰 gorzej niz umyte rano- jakbys my艂a rano, to pewnie spokojnie wytrzyma艂yby dwa dni, bo wtedy zalicz膮 tylko jedn膮 noc pocenia i gniecenia na poduszce. istnieje tez ukladanie wlos贸w- jak wymodelujesz na okraglej szczotce, zrobisz obj臋to艣膰, odbijesz od nasady, to d艂u偶ej b臋d膮 wygl膮da膰 dobrze[termoloki te偶 s膮 do tego dobre]. og贸lnie rzadkie mycie w艂os贸w jest dla kobiet z grubymi i/lub g臋stymi wlosami- jak masz mysie cienkie w艂oski typowej Polki, to musisz cz臋sto my膰, a jak masz "lenia", to zostaje upi臋cie, kucyk, fantazyjna czapka:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Familijny nie zawiera g贸wien? a co to s膮 g****a Twoim zdaniem? bo je艣li sodium laureth sulfate na drugim miejscu w sk艂adzie tego szamponu to nie g****o, to ja jestem chi艅ski mandaryn:O zmie艅 ten wysuszaj膮cy szampon! albo rzadziej u偶ywaj na przemian z czym艣 faktycznie 艂agodnym - szampony Alterra z Rossmanna maja bardzo dobre sk艂ady i s膮 tanie - wybierz kt贸ry艣 z nich, a Familijnego u偶ywaj, ale tylko co kt贸re艣 mycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ju偶 wyja艣niam :) Jeste艣 w takim wieku, 偶e Twoja sk贸ra produkuje du偶o sebum. Jest to cz臋艣ciowo normalne w Twoim wieku, jednak prawd膮 jest , 偶e za przet艂uszczaj膮cymi si臋 w艂osami stoj膮 tak偶e produkty np. szampony - sprawd藕 w sk艂adzie czy nie ma tam Sodium lauryl Sulphate lub Sodium Laureth Sulphate ? JEst ? No w艂a艣nie -to sk艂adniki, kt贸re s膮 w niemal wszystkich szamponach dost臋pnych na rynku - najpierw wysuszaj膮 sk贸r臋 a wtedy sk贸ra si臋 broni i produkuje jeszcze wi臋cej t艂uszczu, 偶eby "nadrobi膰" straty. Gdzie znale藕膰 w艂a艣ciwe szampony ? Mo偶esz znale藕膰 np. w Rossmannie - (seria naturalna Alterra ) - to jedne z najta艅szych, naturalnych szampon贸w. Niestety s膮 ma艂o wydajne. Szampony bez SLS i SLES znajdziesz w艣r贸d wszystkich producent贸w naturalnych np. Szampony Smooth Barbara Miedziak (m贸j ulubiony szampon ! jednak minusem jest to, 偶e si臋 s艂abo pieni, ale mi to nie przeszkadza - uwielbiam go, bo w艂osy s膮 b艂yszcz膮ce i l艣ni膮ce). Polecam tak偶e inne marki - Bentley lub Love Me Green - wypr贸bowane przeze mnie i dobre, chocia偶 ma艂o wydajne. Jedne z najlepszych szampon贸w na rynku (naturalnych oczywi艣cie) to produkty John Masters Organics - renomowana marka ameryka艅ska o wieloletniej tradycji, niestety bardzo drogie. Jedynm z bardziej wydajnych i godnych uwagi szampon贸w jest tak偶e szampon rozmarynowy WISE. Bez wzgl臋du na to co wybierzesz, muszisz pami臋tac o sk艂膮dzie. Wyb贸r szamponu nie za艂atwi ca艂臋go problemu, bo jeste艣 w wieku , gdzie gruczo艂y pracuj膮 bardzo intensywnie. Ja jednak przyznam, 偶e u偶ywaj膮c szampon贸w naturalnych (u偶ywa艂am wszystkich w/w oraz wielu innych) - stan moich w艂os贸w si臋 polepszy艂, nie musz臋 ju偶 myc codziennie. W zale偶no艣ci od rodzaju szamponu, efekty , 偶e tak powiem estetyczne b臋d膮 r贸偶ne - tzn. u偶ywaj膮c szamponu taniego, b臋dziemy miec do czynienia ze spl膮tanymi w艂osami i tutaj potrzebna jest od偶ywka. Szampony z drogerii zazwyczaj maj膮 sk艂adniki, kt贸re nab艂yszczaj膮 w艂osy i sztucznie wyg艂adzaj膮 - maj膮 wtedy w艂osy dobry wygl膮d, ale niestety nie s膮 zdrowsze. Naturalne szampony natomiast nie podra偶niaj膮, od偶ywiaj膮 (bo maj膮 du偶o sk艂adnik贸w ro艣linnych), nie wysuszaj膮 tak jak tradycyjne szampony i dlatego te偶 nie powoduj膮 przet艂uszczania, ale za to czasem trzeba powalczyc z fryzur膮. Je偶eli por贸wnasz sk艂ad swojego szamponu z np. sk艂adem 偶elu pod prysznic lub myd艂em do r膮k w p艂ynie, zauwa偶ysz pewnie, 偶e sk艂膮dy s膮 bardzo podobne. A nie powinny byc. Jednak dla produkt贸w drogeryjnych to norma. Polecam kupic jaki艣 ta艅szy szampon np. Alterra z Rossmanna i sprawdz jak si臋 sprawdzi. Najlepsze produkty s膮 jednak te dro偶sze - wydajne i daj膮 w艂osom w艂a艣ciwy wygl膮d, jak szampony polski Phenome, szwedzki Wise czy oczywi艣cie wspania艂y ameryka艅ski John Masters Organics - nr 1 w艣r贸d naturalnych produkt贸w do w艂os贸w - uwielbiam wszystkie. Sprawd藕 na pocz膮tek w internetowych sklepach naturalne szampony r贸偶nych marek - r贸偶nica dla w艂os贸w na pewno b臋dzie zauwa偶alna. Dobry szampon to podstawa! Ja od ok. 3 lat u偶ywam wy艂膮cznie naturalnych szampon贸w i jestem b. zadowolona - lubi臋 r贸偶ne marki dlatego mam por贸wnanie .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie powinno si臋 my膰 w艂os贸w codziennie nawet dermatolodzy tak uwa偶aj膮. Je艣li myjemy si臋 zbyt cz臋sto to niszczymy swoj膮 naturaln膮 flor臋 bakteryjn膮 kt贸ra chroni nasze cia艂o no i przez to ma si臋 such膮 i zniszczon膮 sk贸r臋 i trzeba bra膰 kremy kt贸re jeszcze bardziej niszcz膮 flor臋 bakteryjn膮. Ja myje w艂osy 2 razy w tygodniu i w og贸le mi si臋 nie przet艂uszczaj膮. Przyzwyczai艂a艣 swoje w艂osy do codziennego mycia , zepsu艂a艣 naturaln膮 ochron臋 i teraz masz. Tak uwa偶aj膮 dermatolodzy i ja te偶.

Udost臋pnij ten post

Polecam maseczk臋 dro偶d偶ow膮 do w艂os贸w przet艂uszczaj膮cych si臋: Sk艂adniki: Kostka dro偶d偶y Szklanka mleka Rozgnie膰 dro偶d偶e, a nast臋pnie dodaj do nich szklank臋 mleka. Dok艂adnie wymieszan膮 maseczk臋 na艂贸偶 na p贸艂 godziny na w艂osy. Najlepiej za艂贸偶 czepek na g艂ow臋, by poprawi膰 dzia艂anie sk艂adnik贸w. P贸藕niej sp艂ucz dok艂adnie mieszank臋 i umyj w艂osy szamponem przeznaczonym do ich typu. Dro偶d偶owa maseczka pomo偶e Ci upora膰 si臋 z problemem szybko przet艂uszczaj膮cych si臋 w艂os贸w.

Udost臋pnij ten post