Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnaMagdalena12

Jaki zawód mam wybrać?

Polecane posty

Zastanawiam się nad wyborem zawodu. Jestem dobra w językach, pisaniu prac, radzę sobie z biologią i chemią. Matma i fizyka gorzej. Lubię angielski, kocham teatr (od kulis), lubię kosmetyki (makijaż, paznokcie- zarówno robić sobie jak i innym). Jestem uparta, lubię decydować, lubię podróże, muszę czuć się potrzebna, mam obrzydzenie do krwi, wymiotów itp :), jestem perfekcjonistką, lubię, gdy coś ode mnie zależy. Myślę nad charakteryzacją, reżyserią, stomatologią... Może macie jakieś pomysły, przemyślenia..?

Gość gość
dobrze platny :classic_cool:

Gość gość
jak masz obrzydzenie do krwi to stomatologiem nie dostaniesz, jak lubisz uczyc sie jezykow to moze idz na filologie?

Gość gość
Wybierz taki na który jest wzięcie za granicą, bo w tym kraju sama wiesz jak jest.

co do krwi to mam na myśli duże ilości+ jakieś zmasakrowane ciała itd.. jeśli to ma jakieś znaczenie to pochodzę ze wsi w okolicach warszawy, 60 km

Gość gość
charakteryzacją, reżyserią i jak się przebijesz? Czemu ciebie mają zartudnić? Przez łóżko? Też ciężko, co najwyżej będzie to zawód miłosny.

Przy stomatologii tez jest krew. Charakteryzacja - słabo oplacalna, do dużych pieniędzy trudno się przebić. Ale można dorobić makijazami na uroczystości - raczej jako dorabianie w wolnej chwili. Reżyseria - oderwane od życia, trudno przebić sie na gore. Może idź w kierunku języków?

Gość gość
na te czasy to w Polsce potrzebny jest striptiser na pelnym etacie

Gość gość
W jakiej jesteś szkole? Może macie doradcę zawodowego?

Gość gość
a może najstarszy zawód świata?

Gość gość
Budownictwo, branża it.

Gość gość
a jesteś ładna?

Gość gość
Co ci wyszło?

Gość VanEss
Myślę, że niebawem społeczeństwo będzie potrzebować pomocy psychoterapeutów i taki zawód właśnie bym wybrał. Studia nie są proste, często trzeba też odbyć staż taki, jak ten: https://psychomedic.pl/staz-dla-psychologow-psycholog-praktyk/ (chcąc zdobyć dobrą pracę), jednakże myślę, że gra warta jest świeczki.

Gość gość
Dietetyk to teraz chyba dobry zawód, wszyscy ciągle się odchudzają, u mnie wśród koleżanek moda na chodzenie do dietetyczki. Moja kuzynka właśnie na dietetyczkę się uczy w https://medica.edu.pl/szczecin/szkola-policealna/o-szkole-policealnej i ja myślę, ze to dobry wybór, takie konkretne zawody sa najlepsze a nie jacyś humaniści co w byle biurze kończą.

Gość olllaf

Ja z kolei mam za sobą Pierwsze Niepubliczne Policealne Studium Medyczne w Szczecin dental.szczecin.pl konkretnie zostałem technikiem dentystycznym i jestem zadowolony z wyboru. Cieszę się, że mam pracę bo teraz to rożnie bywa.

Gość gość

Nie koniecznie dobrze płatny, jeśli nie lubisz tego co robisz szybko sie wypalisz, rób to co lubisz a kasa sama bedzie wpływać