Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w*****a mnie ze ktos pieprzy jego dziecko pieknie samo zasypia ze tak cudownie

Polecane posty

Gość gość

w*****a mnie ze ktos pieprzy jego dziecko pieknie samo zasypia ze tak cudownie

Gość gość
Skasowal sie post.. ze wszystko jest tak pieknie ze dziecko samo zasypia itp. A potem w jakiejs gadce wychodzi ze je bujaja..po co tak mowic skoro jest inaczej.. mam dola..ja zawsze szczerze mowie jak jest..a potem mam poczucie winy ze zle wychowuje

Gość gość
Z kulturą słowa nieźle się rozminęłaś.

Gość gość
Moje dziecko samo zasypiało,nie bujałam ani nie kołysałam.Po prostu po kąpieli karmiłam,odkładałam do łóżeczka i samo zasypiało.Co w tym dziwnego?Nie wiem o co ci chodzi tak naprawdę.

Gość gość
Moje tez samo zasypia tzn. kladzie sie na poduszce i czeka az zgasze swiatlo. Gada sobie i wierci sie jeszcze 10-15 min i zasypia sam. Spi cala noc. Ma 15 miesiecy. Ale ja dłuuuuuuuuugo i ciezko nad tym pracowalam.

Gość gość
a mnie w*****a jak mi zabieraja bachorka 5 letniego z domu bo niby szkola go lepiej wychowa i tak w ogole to nalezy juz do szkoly posylac trzylatki zeby sie dobrze zdazyly wyedukowac :classic_cool:

Gość gość
Mnie też to denerwuje, najczęściej jednak okazuje się, że te pięknie śpiące niemowlęta to dzieci butelkowe. Taka wspaniała mamusia da butle noworodkowi i śpi jak suseł, baaa zasypia samo w 5 minut odłożone do łóżeczka.

Gość gość
moje tak zasypiało jak miało ledwo tydzień. dumna byłam jak .... :D a jak miało 5 m-cy to się w pieron zepsuło i budzi mi się po 5-6 razy w nocy a bywa, że częściej. juz taka zadowolona nie chodzę ;) i jak słyszę takie opowieści, to sobie tylko myślę "poczekaj miła pani, poczekaj"

Gość gość0647
moj synek taki byl, zasypial sam w lozeczku od ok 3mca. Niestety przeszlo mu kolo 8mca i budzi sie w nocy do dzis (obecnie ma 11mcy). Zwalam to na zabkowanie i mam nadzieje ze szybko przejdzie bo tesknie za starymi czasami

Gość Mrs Thomas
czy ktos moze wie dlaczego dzieci wykarmione butelka maja byc lepsze od innych? :classic_cool:

Gość gość
Bo sztuczne mleko zamula dziecko, toteż lepiej śpi.

Gość gość
gość dziś a mnie w*****a jak mi zabieraja bachorka 5 letniego z domu bo niby szkola go lepiej wychowa i tak w ogole to nalezy juz do szkoly posylac trzylatki zeby sie dobrze zdazyly wyedukowac xxx A mnie w*****a jak ktoś tutaj nazywa dzieci bachorkami. Sama się wyedukuj niedouku jeden. Bachor to niewychowane, rozwydrzone dziecko, a nie synonim słowa "dziecko".

Gość gość
pisałam o 20:44 mój syn jest na mm i piersi i nic po tym sztucznym lepiej nie śp. żadnej a mam to spawdzone dokładnie. budzi sie i buczy

Gość gość
W ogóle jak można się wyrażać o dziecku "bachor", czy to swoim czy obcym.

Gość exdebill_rzuca okiem
to chyba zależy bardziej od temperamentu dziecka, a przede wszystkim od tego jak się je na poczatku przyzwyczai - każdy chce przytulac takiego słodkiego dzieciaka na początku, a on nie ma nic przeciwko, spodoba mu się i potem jest ciężko - moje obydwoje piersiowe zasypiały w swojej kołysce od początku, opatulałam przez pierwszych kilka tygodni w koc - tak, zeby się czuły bezpieczne jak u mnie w brzuchu i nie było problemów - owszem córka miała jakiś problem i przez 3 tyg. przychodziła do nas do łóżka, ale to jak już starsza była - teraz też zresztą jej się zdarza... natomiast dzieci nie były huśtane, córka przez jakiś czas (kilka mies. ) zasypiała ze smoczkiem, ale to juz po odstawieniu od piersi i zasypiały same za kazdym razem od początku - w łóżku były na czas karmienia, a potem do siebie. Myśle, że to zawijanie w koc duzo dalo na poczatku, a reszta kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
gość dziś W ogóle jak można się wyrażać o dziecku "bachor", czy to swoim czy obcym. xx Tym bardziej o swoim. xxxxxxxxxx Odnośnie tematu to zgodzę się z poprzedniczką. To zależy głównie od dziecka. Wydaje mi się, że w jakimś stopniu też od stanu emocjonalnego samej mamy w czasie ciąży.

Gość gość
"okazuje się, że te pięknie śpiące niemowlęta to dzieci butelkowe. Taka wspaniała mamusia da butle noworodkowi i śpi jak suseł, baaa zasypia samo w 5 minut odłożone do łóżeczka. " Moje dziecko jest na butelce od urodzenia i nie śpi w nocy, budzi się co chwilę, biore nawet do łożka na większość czasu a i tak nie chce spac, zasypiać sama też nie chce (wrzeszczy)

Gość gość
A moje bliźniaki mają już 2 lata i w dalszym ciągu na drzemkę w dzień muszą być kolysane

Gość gość
Moj "butelkowy" syn nie spi prawie wcale, caly dzien trzeba go nosic bo sie drze. Pocieszylo kogos moje nieszczescie?

A mnie w******ja c**y co zdrabniaja wszystko: lozeczko, pampersik, kupka,brzuszek,bujaczek

Gość gość
Moze cie wkurzac, ale moi sun od poczatku zasypial sam i ma juz 3 lata i nadal spu cale noce w swoim lozku. Ale tout moje drugie dziecko. Corka zasypiala przy piersi w dodatku miala kolki i darla sie przez 6 gidzin wieczorem i w nocy dzien w dzien. Wiec byla noszona chustowana i spala z nami w lozku. Potem usypiala u siebie ale w nocy przychodzila do nas. Dopiero w wieku 5 lat polozylismy temu kres. Przy synu bylam madrzejsza. Wprowadzilam od razu regularny rytm dnia karmilam na zadanie tylko miesiac potem stopniowo co 3 a pozniej co 4 godziny. Alensyn mail tez inny charakter biz corka i lepsza mélodie do spania.

Gość gość
Mój syn po kąpieli pije mleko i od razu zamyka oczy i śpi ma tak od 4 miesiąca, teraz ma 10 miesięcy. Śpi od 19.30 do 08:30 ale ogólnie przez cały dzień jest makabryczny, absorbujący i wnerwiający :o mam go dosyć, diabeł nie dziecko. Nie martw się autorko jak nie urok to przemarsz wojsk :P

Gość gość
Ja swojego synka bujalam nosilam i tak usypialam jednak jak skonczyl rok powiedzialam koniec siedzialam kolo lozeczka pisalam na tablecie synek w lozeczku bawil sie az wkoncu zasnal teraz go odkladam i pogada iidzie spac ma 15 mscale to ile czasu zajmuje zasypianie zalezy od dnia czasem marudzi

Gość gość
moj syn jako noworodek zasypial tylko na rekach... Choc bujac, kolysac-tego go akurat nigdy nie nauczylam. Do okolo dwoch lat gasilam mu swiatlo, wychodzilam i zasypial sam. Pozniej sie to skonczylo i ktos musi sie klasc kolo niego. Co noc do nas przychodzi, a ma 3,5roku-z tym dlugo walczylam, odprowadzalam go do siebie po kilka razy w ciagu nocy, ale sie poddalam. Do tej pory cala noc przespal moze z 10 razy. Nie rozumiem natomiast po co klamac, opowiadac komus bajki

Gość gość
moja córka około 10 miesięcy zasypiała przy cycu, później odkładana do łóżeczka. później zasypiała na rękach. Teraz ma rok i 3 tygodnie. I zaczęliśmy ją po kąpaniu kłaść do łóżeczka, siedzimy przy niej, ona się kręci wierci czasem popłacze, pośpiewa, pomruczy i zasypia sama, trwa to około 20-30 min. Przynajmniej nie trzeba jej nosić

Gość gość
No moje też pięknie zasypia samo od 4 miesiąca - po kąpieli kładę do łóżeczka, trochę pogada po swojemu, powierci się i zasypia. Co było do 4 miesiąca - nie pytajcie.....

Ja tez nie rozumiem po co klamac i przy tym sie wywyzszac ze sie jest lepszym. Znam kilka takich zaklamanych mamusiek co z czasem wychodzi ze jednak jest inaczej niz wczesniej mowily..dla mnie to tylko i wylacznie brak kultury..kilka razy ugryzlam sie w jezyk a szkoda bo by sie wydalo i bylby spokoj moze choc na chwilke byloby glupio. Dotyczy spania, raczkowania, kp czy smoczka

Gość gość
a moje dziecko właśnie pięknie samo zasypia ale przez dzień daje tak w kość, że mam ochotę umrzeć :o

Gość gość
Syn póki nie wstawał usypial sam w lozeczku, jak zaczął wstawać to.przy cycku usypialam, jak już nie pił z cycka to.lezalam z nim i tak jest do teraz, ma 3 lata, kolacja, kąpiel, modlitwa i się kładziemy, odlatuje w minutę :D ogólnie do.roku spał w lozeczku w osobnym pokoju, teraz z nami w sypialni. Corka ma 10 miesięcy, do pół.roku była na piersi i przy niej usypiala, potem zrezygnowała z niej więc daje jej mm, myje zęby bo ma 8, wychodzę, ona popelznie sobie w nogi lozeczka do zabawek, pobawi się z 10 mimut i usypia na brzuchu- spi tylko na brzuchu. Jak bardzo zmęczona to bierze palec i.moment usypia i palucha wypluwa. Synkowi smoczka wyrzucilam jak mial 8 mcy bo.i tak gryzl, a corka 2 razy w szpitalu wzięła, wolała palec :D ale bierze na chwilę przy zasypianiu więc pozwalam