Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wory pod oczami

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 17 lat i moim utrapieniem są duże opuchlizny pod oczami. Nie byłam jeszcze z tym u lekarza, ale w najbliższej przyszłości planuje wizytę. Macie może jakieś porady jak się ich pozbyć? Obawiam się także, że może to mieć podłoże genetyczne. Zauważyłam, że moi rodzice mają dość podobne opuchlizny pod oczami. Moje jednak są o wiele większe. Przeczytałam również, że może to być spowodowane zaburzeniami nerek. Często mama zwraca mi uwagę, że bardzo mało piję i chyba ma rację. Znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego utrapienia lub jakieś triki, aby stały się mniej widoczne? Będę wdzięczna za pomoc.

Gość gość
skąd jesteś ? Masaż limfatyczny twarzy może pomóc, ale trzeba znaleźc odpowiedni gabinet. Taki masaż to ok. 20-30 minut i w czasie masażu schodzi woda i opuchlizna.

Gość gość
okolice Gorzowa Wlkp

Gość gość
uuu, no to nie pomogę :) musisz poszukac gabinetu w pobliżu, który to robi - zapytaj o masaż limfatyczny, który zdejmuje opuchliznę i wodę. :) Nie ręczę za efekt, bo trzeba to umiec robic :) pozdrawiam

Wypełniaczem stosowanym do likwidacji podkrążonych oczu jest kwas hialuronowy. Preparat podany w problematyczne miejsca powoduje nawilżenie skóry. Z domowych sposobów - plasterki ogórka lub surowego ziemniaka przyłożyć.

Gość gość
Hej, to faktycznie może być spowodowane jakimiś nieprawidłowościami w funkcjonowaniu organizmu. Natomiast jeśli chodzi o kosmetyki pomagające się pozbyć opuchlizny pod oczami - sama stosuję serum pod oczy Obagi, które rozprowadza się za pomocą metalowej kulki (przyjemnie chłodzi, zwłaszcza jeśli włoży się je wcześniej do lodówki). :)

Gość gość
Po pierwsze wysypiaj się. Po drugie zainwestuj w dobry krem pod oczy. Rewelacyjne produkty oferuje www.hurtowniakosmetyczna24.pl

Gość gość
Ja ze swojej strony mogę polecić serum pod oczy z linii kosmetyków Evenswiss. Też mam problem z wiecznie podkrążonymi oczami. Zwłaszcza rano po przebudzeniu wyglądałam jakbym całą noc imprezowała. Serum dobrze się wchłania i co ważne jest wydajne. Polecam jeśli macie problem z opuchniętymi i podkrążonymi oczami.

Gość gość
Mam też super doświadczenia z tym preparatem, ale moim problemem sa granatowe kółka pod oczami. Sa dni, że wyglądam jakbym dostała pod oko :) Generalnie całe życie mi mówiono, że to genetyka - mama ma podobnie tylko słabiej. I co się okazało ? Preparat zadziałał ! podkówki są dużo jaśniejsze.Jest trochę drogi, ale wart swojej ceny - używam go teraz na spółkę z mamą :) Dodatkowo u niej delikatnie uniosła się górna powieka- mama ma ok pięćdziesiątki. Uwaga : zaraz po nałożeniu preparat daje efekt delikatnego mrowienia lub chłodzenia. Polecam bo naprawdę warto zainwestować .

Ja gdy nie wiem jaki krem zastosować to idę do sklepu ziko dermo, jest to sklep z dermokosmetykami i panie tam pracujące zawsze świetnie mi pomagają wybrać krem odpowiedni dla mnie a poza tym mają często świetne promocje.

Gość gość
ja polecam kosmetyki, których nie ma w Polsce ;) Mi bardzo pomogły te z allinside.pl ;) w 100% mogę polecić, działają i pomagają ;)

Gość Ariya
Ja mogę Ci polecić żel ze świetlikiem od Laboratorium Ava. Stosuję go codziennie wieczorem i naprawdę mi pomaga :) Rano oczy są o wiele mniej podkrążone i zmęczone.