Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko po dziecku

Polecane posty

Gość gość

Jaka jest różnica wieku między waszymi dziećmi? Ja mam dziecko które ma rok i osiem miesięcy i chciałbym mieć drugie ale boję się że nie dam rady a z drugiej strony zegar tyka..

Gość gość
Spoko. Różnica między moimi dziećmi to 16 mcy. Ciężko, ale da się przeżyć. Ty już masz 18+9=27 mcy min. - bez problemu. Nie zapomni człowiek jak maleństwo wygląda, nie musi się na nowo uczyć noszenia/karmienia itp. A zegar biologiczny jest cholernie ważny. Ile masz lat?

Gość gość
korekta: 20+9=29 mcy

Gość gość
Ja mam 2 za jednym zamachem :-) tzn bliźniaki i jest baaardzo ciężko i uważam również ze różnica wiekowa pomiędzy dziećmi powinna być dłuższa

Gość gość
Najważniejsze - ile masz lat?

Gość gość
W grudniu skończyłam 32 lata. Chce mieć 2 dziecko ale boję się, naprawdę szczerze się boje. Między mną a bratem jest 5 lat różnicy i uważam że to za dużo

Gość gość
5 lat to wcale nie jest za dużo, dlaczego tak uważasz?

Gość gość
Mój brat jest starszy i mamy ze sobą kiepski kontakt, mój mąż ma 3 rodzeństwa i między nimi jest 1,5-2 lata różnicy i maja super kontakt. Ja tylko z doświadczenia i z obserwacji wnioskuję takie teorie

Gość gość
Myślę że kontakt między rodzeństwem nie jest uwarunkowany różnica wieku a wychowaniem i relacjami w domu

Gość gość
u mnie było 8 lat i było za dużo. 32lata to jest pewien margines bezpieczeństwa. Ja w tym wieku urodziłam pierwsze dziecko. Leżałam wtedy w szpitalu i widziałam kto miał najwięcej problemów: 37 latki (50% znanego mi składu patologii c.). Od 35 roku życia płodność zaczyna pikować, ale to liczba średnia. Generalnie po 30 człowiek powinien się już zastanawiać (niektóre kobiety mają problem wcześniej). Ja przyjęłam strategię minimalnych odstępów. Zacisnę żeby i jakoś dam radę. Łatwiej w 1 bloku niż co parę lat robić rewolucję. Za rok myślę o 3cim (i chyba ostatnim). Z tym, że ja mam już prawie (za 3mce) 35 lat. To trochę inna sytuacja.

Gość gość
do gość 00:42 Moja mama urodziła moją siostrę mając 38 lat (między mną a siostrą jest 11 lat różnicy). A między mną o bratem jest 16 muesięcy różnicy i jest między nami bardzo dobry kontakt, od małego był dobry. ;)

Gość gość
Ja mam 29 lat. Synek 5 lat, córka 10 mies. Różnica wieku to 4,5. Dzieci są bardzo za sobą, synek bardzo wyczekiwany siostry, on jak syn wraca z przedszkola to podpisuje i podskakuje trzymana na rękach ( kojarzy mi się z małym pieskiem, dobrze że ma pampersa...:p) Może z czasem relacje między nimi się zmienia jednak na dzień dzisiejszy wiem, że są bardzo blisko siebie i oby tak pozostało.

Gość flakonikperfumik
Ja mam 2-latka i 8-latka i relacje między nimi super, razem się bawią cały czas i wszystko razem robią. A moja koleżanka ma 28-latka i 10-latkę. 18 lat różnicy, relacje między dziećmi wiadomo jakie, pogadaj trochę, on ją na zajęcia pozalekcyjne zawiezie, ale razem nie mieszkają. On mieszka z rodzicami, a on z żoną i synem 10 - miesięcznym i już dom buduje... Dobra pracę ma i bogata ogólnie rodzina cała. No, ale nie o tym był temat... Najpierw jedynaka wychowała, teraz jedynaczkę wychowuje, nawet to dobre. Ja bym nie chciała mieć tak małej różnicy wieku między dziećmi, bo nikt by nie był szczęśliwy i ja bym była zatyrana i na nic bym nie miała siły. Moja koleżanka ma 7-latka i 5-latkę i kontaktu między nimi zero, bo ona lalki, a on łuki i drzewa i plucie na kolegów i tylko się leją i skarżą na siebie. Dlatego ja wybrałam 6 lat różnicy, wydaje mi się ona optymalna. Za cztery lata chcemy jeszcze jedno dziecko, czyli też sześć lat. Ja mam 33 lata, mój mąż też, wiec ostatnie bym urodziła w wieku 37 lat...

Gość gość
Ja mam najstarsze w wieku 15 lat, potem przerwa bo studia, praca. Potem urodziłam bliźniaków mają 7 lat. Mam jeszcze 4 letnie i piąte dziecko ma 4 miesiące. Dodaję, że żadna patologia. Mamy ogromny dom ponad 200m2. Każde dziecko ma swój pokój. Mój mąż jest generałem, a ja prawnikiem. Da się!

Gość gość
ja za chwilkę kończę 30 lat moja córka będzie miała 6 lat i chciałabym drugie a nie mogę:( nie udaje się... wcześniej była praca itp. a jak się zdecydowałam to się okazało, że mam problemy ze zdrowiem gdybym mogła się cofnąć w czasie próbowałabym wcześniej tak, żeby różnica wieku była ok 3 lat